TDC Group

TDC Group leverer endnu et stabilt kvartal og gør klar til den endelige separation

Del
TDC Group, hovedkontor, Teglholmen, København
TDC Group, hovedkontor, Teglholmen, København

TDC Group fortsatte i tredje kvartal den positive udvikling fra de seneste kvartaler med en stabilisering af den kommercielle og finansielle udvikling, hvilket resulterede i et driftsresultat (EBITDA) på 1.658 mio. kr. svarende til en stigning på 0,9% i forhold til samme kvartal sidste år, og en stabil udvikling for årets første ni måneder sammenholdt med samme periode sidste år. De tidligere udmeldte forventninger til helåret fastholdes, og dermed er fundamentet fortsat stabilt for den endelige opsplitning af koncernen i to operationelt selvstændige selskaber fra den 1. januar 2022.

TDC Groups omsætning blev i tredje kvartal på 4.004 mio. kr. svarende til en stigning på 0,3% i forhold til tredje kvartal sidste år. Bruttoresultatet blev i tredje kvartal på 2.778 mio. kr., hvilket er 2,9% lavere end samme periode sidste år men en fortsat betydelig forbedring i forhold til starten af året som følge af en stabilisering af kundeudviklingen indenfor både mobil og bredbånd. Udviklingen er fortsat en konsekvens af et fald i efterspørgslen på fastnettelefoni, DSL-bredbånd og nogle typer tv-pakker, hvilket til dels opvejes af det voksende marked for 5G, højhastigheds-bredbånd og digitale streamingtjenester.

TDC Group formåede også i tredje kvartal at reducere omkostningerne betydeligt, og driftsudgifterne faldt i perioden samlet set med 8,1% i forhold til samme periode sidste år. TDC Group fastholdt i perioden et højt investeringsniveau på 951 mio. kr., som fortsat er drevet af den massive fiberudrulning. Samtidig fortsatte arbejdet med at simplificere forretningen, hvilket sammen med de afsluttede mobilinvesteringer i det første landsdækkende 5G netværk har medført en reduktion af det samlede investeringsniveau på 24,7% i forhold til samme periode sidste år.

”Tredje kvartal var endnu en periode kendetegnet ved en forbedring af forretningen både kommercielt og finansielt, og vi fortsatte således den stabile udvikling fra de foregående kvartaler med et højt aktivitetsniveau sideløbende med at vi igen formåede at reducere vores omkostninger markant på tværs af koncernen. Vores ambitiøse klimamål bragte os i top blandt de mest klimaambitiøse virksomheder i verden med tildelingen af Ecovadis’ højeste bæredygtighedsrating, der betyder, at TDC Group, TDC NET og Nuuday nu er blandt de 1% mest bæredygtige virksomheder globalt. Dermed er der lagt endnu en vigtig byggesten i de to selvstændige virksomheders fremtidige fundament”, siger Henrik Clausen, administrerende direktør og koncernchef i TDC Group.

Sidste finansielle rapportering i TDC Group

Opsplitningen af TDC Group i de to selvstændige selskaber TDC NET og Nuuday forløber fortsat planmæssigt og vil være afsluttet den 31. december 2021. Som følge heraf vil TDC NET og Nuuday fra og med fjerde kvartal 2021 rapportere sine finansielle resultater individuelt som to selvstændige selskaber.

TDC NET fortsatte med at fremtidssikre den nationale digitale infrastruktur

TDC NET manifesterede i tredje kvartal sin position som en af de førende netværksudbydere globalt. En rapport fra analysehuset Tutela konkluderede således på baggrund af mere end to milliarder netværksperformance-tests fra mobilbrugere verden over, at det landsdækkende mobilnet fra TDC NET indtager en global førsteplads, når det kommer til at levere en god mobiloplevelse. TDC NET fastholdt i perioden sin førerposition som den eneste leverandør i Danmark af national dækning med 5G, som nu udgør omkring 10% af den samlede datatrafik. TDC NET fortsatte samtidig de strategiske investeringer i højhastighedsbredbånd og udrullede i kvartalet fiber til 23.000 adresser. TDC NET fastholder dermed målet om at udrulle fiber til samlet set mere end 100.000 adresser i 2021.

Nuuday fortsatte med at stabilisere kundeudviklingen og fastholdt sin markedslederposition

Nuuday fastholdt i tredje kvartal sin position som markedsleder på tværs af alle kerneprodukter og fortsatte stabiliseringen af kundeudviklingen i forhold til de tidligere høje kundetab. Nuuday havde i perioden en stort set uændret markedsandel blandt andet som følge af en positiv udvikling i mobilbrandet Eesy og bredbåndsselskabet Hiper. I perioden kunne Nuuday lancere tv og internet på både Norlys, Fibia, Energi Fyn og Nord Energis fibernet. Hermed bliver tv og internet fra Nuuday i den kommende periode tilgængeligt for yderligere mere end en million husstande og virksomheder. Det er et vigtigt skridt i Nuudays strategiske målsætning om at kunne tilbyde højhastighedsforbindelser til alle danskere. I tredje kvartal kunne Nuuday tilbyde 5G til endnu flere mobilkunder, idet også mobilbrandet Eesy gav deres mest dataforbrugende kunder adgang til 5G. Hos Nuuday understøtter størstedelen af de telefoner, der blev solgt i tredje kvartal, 5G, og mere end hvert andet nye solgte mobilabonnement er nu 5G.

Kontakter

Billeder

TDC Group, hovedkontor, Teglholmen, København
TDC Group, hovedkontor, Teglholmen, København
Download

Information om TDC Group

TDC Group
TDC Group
Teglholmsgade 1
0900 København C

https://tdcgroup.com/

TDC Group forbinder danskerne med hinanden og Danmark med verden, og har gjort det siden 1882. Vores datterselskaber Nuuday og TDC NET bidrager hver dag til fremtidens digitale Danmark.  

TDC NET leverer det bedste mobilnetværk og de hurtigste faste forbindelser – og former Danmarks digitale fremtid med udrulningen af fiber og 5G. 

Nuuday leverer innovative digitale kundeoplevelser og underholdning gennem brands som YouSee, TDC Erhverv, Telmore, Fullrate, Hiper, Blockbuster og Relatel.  

Følg pressemeddelelser fra TDC Group

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra TDC Group

Nye bestyrelser udpeget for TDC NET og Nuuday som led i endelig opsplitning af TDC Group8.12.2021 09:04:19 CET | Pressemeddelelse

På en ekstraordinær generalforsamling afholdt i dag er de to fremtidige bestyrelser for TDC NET og Nuuday blevet godkendt. Det sker som led i den afsluttende fase i opsplitningen af TDC Group. Ejerne benyttede lejligheden til at takke Michael Parton for hans indsats som bestyrelsesformand for TDC A/S, og takkede også medarbejderne, ledelsen og bestyrelsen for deres betydelige bidrag siden opkøbet i 2018 med at separere de to selskaber og virkeliggøre visionen om fremtidens digitale Danmark. Ved udnævnelsen af de to nye bestyrelser har fokus været at skabe en stærk sammensætning af kompetencer og erfaring, der kan sætte den fremtidige retning for TDC NET og Nuuday som operationelt selvstændige, markedsledende selskaber indenfor hvert sit felt. De nye bestyrelser indtræder pr. dags dato, hvor koncernledelsen i TDC Group samtidig fratræder. Henrik Clausen fortsætter som bestyrelsesformand for TDC NET, mens Michael Parton bliver bestyrelsesformand for Nuuday. Henrik Clausen, formand for be

TDC Group fortsætter den stabile udvikling fra tidligere kvartaler13.8.2021 09:01:09 CEST | Pressemeddelelse

TDC Group fortsatte i andet kvartal stabiliseringen af den kommercielle og finansielle udvikling på tværs af koncernen med et driftsresultat (EBITDA) på 1.622 mio. kr. svarende til en stigning på 0,8% i forhold til samme kvartal sidste år. TDC Group fastholder de tidligere udmeldte forventninger til helåret om et driftsresultat (EBITDA) lidt lavere eller på niveau med 2020. Omsætningen blev i andet kvartal på 3.965 mio. kr. svarende til en stigning på 1,3% i forhold til samme periode sidste år. Stigningen er drevet af mobil-telefoni samt salg af mobiltelefoner, som kun har begrænset effekt på bundlinjen. Bruttoresultatet blev i andet kvartal på 2.787 mio. kr., hvilket er 1,6% lavere end samme periode sidste år, men en betydelig forbedring fra -6,1% i første kvartal 2021 som følge af en stabilisering af kundeudviklingen indenfor både mobil og TV. Udviklingen er fortsat drevet af et fald i efterspørgslen på traditionelle produkter som fastnettelefoni, DSL-bredbånd og nogle typer tv-pakke

Jon James udnævnt som ny administrerende direktør for Nuuday15.6.2021 08:01:42 CEST | Pressemeddelelse

Jon James er udnævnt som ny administrerende direktør for Nuuday fra 15. juni 2021. Han efterfølger Michael Moyell Juul, der har været administrerende direktør for Nuuday siden november 2019. Nuuday er Danmarks største digitale udbyder af bredbånds-, kommunikations- og underholdningstjenester, og består af ni førende brands, der leverer innovative digitale løsninger til både privat- og erhvervskunder. TDC har for nylig indledt den sidste fase af separationen. Processen vil være afsluttet den 31. december 2021, hvor Nuuday vil være et selvstændigt selskab. Jon James har mere end 20 års erfaring fra telco- og mediebranchen og er tidligere Executive Vice President og administrerende direktør for Tele2 Holland, og COO hos den svenske kabeloperatør Com Hem, hvor han førte virksomheden gennem en vellykket transformation. Før han kom til Com Hem, arbejdede Jon James for britiske Virgin Media, hvor han ledede virksomhedens bredbånds- og tv-forretning. ”Jeg ser meget frem til at blive en del af

TDC A/S afslutter opsplitningen af TDC Group per 1. januar 202210.6.2021 08:01:03 CEST | Pressemeddelelse

I juni 2019 opsplittede TDC A/S (TDC) sine forretninger ud i to juridisk og operationelt individuelle datterselskaber, TDC NET A/S (TDC NET) og Nuuday A/S (Nuuday), med det formål at etablere to markedsledende virksomheder inden for deres individuelle sektorer. TDC NET er Danmarks største mobilnetværks- og bredbåndsudbyder med fokus på at opbygge Danmarks fremtidige digitale infrastruktur. Nuuday er Danmarks største digitale udbyder af bredbånds-, kommunikations- og underholdningstjenester og består af ni førende brands, der leverer innovative digitale løsninger til både privat- og erhvervskunder. TDC indleder nu den afsluttende fase af separationsprocessen, der skal etablere TDC NET og Nuuday, som operationelt selvstændige selskaber. Processen vil være afsluttet den 31. december 2021, på hvilket tidspunkt medarbejdere i de fælles koncernfunktioner i TDC Group vil være overflyttet til enten TDC NET eller Nuuday, og den fremtidige sammensætning af TDC NET og Nuuday’s bestyrelser vil vær

Fortsat stabil udvikling i TDC Group6.5.2021 09:00:49 CEST | Pressemeddelelse

TDC Group fortsatte i første kvartal udviklingen fra de seneste kvartaler med en stabilisering af hovedprodukterne og fortsat betydelige omkostningsreduktioner på tværs af koncernen. Dette resulterede i et driftsresultat (EBITDA) på 1.634 mio. kr., hvilket er en anelse højere end forrige kvartal og lidt mindre end samme periode sidste år. Udviklingen er i overensstemmelse med de tidligere udmeldte forventninger til helåret om et driftsresultat (EBITDA) lidt lavere eller på niveau med 2020. Omsætningen blev i første kvartal på 3.982 mio. kr. og bruttoresultatet på 2.795 mio. kr., hvilket er på niveau med fjerde kvartal og en anelse lavere end i samme periode sidste år. Udviklingen er drevet af et fortsat fald i efterspørgslen på traditionelle produkter som fastnettelefoni, DSL-bredbånd og nogle typer tv-pakker. Dette opvejes til dels af det stigende marked for nye produkter som 5G, højhastigheds-bredbånd og digitale streamingtjenester. Markante omkostningsbesparelser Som følge af det fo

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum