Tandpasta, solcreme og bodyshampoo er et hit til socialt udsatte under Covid-19

Når FødevareBanken alligevel kører ud med overskudsfødevarer til socialt udsatte borgere, kunne I så ikke lige så godt tage nogle af de mest almindelige husholdnings- og hygiejneprodukter med på ladet? Det spørgsmål – stillet af Københavns socialborgmester, Mia Nyegaard – har affødt et pilotprojekt i FødevareBanken, hvor man inden for Københavns Kommune har kørt ud med netop den type varer sammen med de daglige leverancer af madvarer.
Produkterne er doneret af en række virksomheder – ligesom den overskudsmad, FødevareBanken kører ud med – og er blevet uddelt på 19 kvindekrisecentre, herberger og væresteder i en prøveperiode på et halvt år. Tilbagemeldingerne efter prøveperioden er, at det har ført til større velvære og en mindre presset økonomi blandt modtagerstedernes godt 1000 brugere.
”Dagligvarer til personlig hygiejne, basal rengøring og husholdning er en stor udgiftspost for udsatte mennesker og for de steder, der tager sig af dem. Og det ligger i fin forlængelse af FødevareBankens kerneopgave med at reducere spild af gode varer, som så i stedet for at blive smidt ud går til at hjælpe de mennesker, der har det sværest i vores samfund. Derfor er det oplagt at udbrede konceptet med uddeling af nonfood eller near food, som man kalder det i fagsprog, til resten af landet. Vi vil meget gerne samarbejde med kommuner i andre dele af landet på samme måde, som vi nu gør det i København,” siger direktør i FødevareBanken Karen-Inger Thorsen.
Socialborgmester i København Mia Nyegaard udtaler: “Jeg er rigtig glad for, at FødevareBanken tog ideen ind, og for at pilotprojektet har været sådan en succes. Produkterne er højt værdsatte fx på sundhedsklinikker på kommunale herberger, og det var netop under et besøg på et af herbergerne, at jeg fik ideen. Kommunen må ikke modtage donationer direkte fra virksomheder, men med FødevareBanken som partner faldt alle brikkerne på plads. Projektet er et godt eksempel på, hvordan et konkret samarbejde mellem kommuner, erhvervsliv og civilsamfund kan forbedre hverdagen for byens mest udsatte borgere. Jeg håber virkelig, at det vil lykkes FødevareBanken at udbrede nonfood-projektet til resten af landet.”
Kontakter
Lea Gry Von Cotta-SchønbergDirektør
Tlf:+45 60 11 24 07lvs@foedevarebanken.dkRebecca Rasmussen-KihlKommunikation og presse
Tlf:+45 60 11 16 45reb@foedevarebanken.dkBilleder

Information om Fødevarebanken
FødevareBanken reducerer madspild og afhjælper samtidig madfattigdom i Danmark.
FødevareBanken er den største organisation i Danmark, der arbejder struktureret og fødevaresikkert med at fordele madoverskud til socialt udsatte.
Følg pressemeddelelser fra Fødevarebanken
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Fødevarebanken
FødevareBanken med rekordår: 1.572 ton overskudsmad blev til knap 4 mio. måltider for socialt udsatte7.3.2022 09:00:00 CET | Pressemeddelelse
NGO’en FødevareBanken leverer rekordår med ny direktør på posten. I 2021 var rekord for både ton overskudsmad indsamlet, måltider leveret og nye modtagersteder i FødevareBanken.
FødevareBanken nomineret til ny bæredygtighedspris hos Nordnet10.2.2022 11:30:33 CET | Pressemeddelelse
Fra millioner af aktier til millioner af måltider. Nordnets kunder kan vælge at stemme på FødevareBanken til bæredygtighedsprisen The Re:turn Initiative og dermed sikre en stor donation fra Nordnet til arbejdet med at gøre madspild til måltider.
Salling Groups butikker gør madspild til måltider for dem, der har det svært23.11.2021 12:49:36 CET | Pressemeddelelse
FødevareBanken og Salling Group har indgået et strategisk partnerskab om at mindske madspild og madfattigdom.
FødevareBanken vinder europæisk pris for kampagne om madspild4.10.2021 12:34:01 CEST | Nyhed
Den europæiske sammenslutning af fødevarebanker udråber Fødevarebanken til vinder af #FoodNoWaste-konkurrencen for arbejdet med at formidle viden om madspild og madfattigdom på de sociale medier.
FødevareBanken udvikler madfællesskaber i 45 boligområder over hele landet8.7.2021 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Mødet med andre mennesker over et måltid kan gøre en kæmpe forskel i at komme problemer som ensomhed og isolation i udsatte boligområder til livs. Derfor vil FødevareBanken udvikle madfællesskaber til 45 boligområder fordelt over hele landet.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum