Moesgaard Museum

Tag med Moesgaard på eventyrtogt i Kristi himmelfart og pinsen

Del

Helligdagene byder på sjove vikingeaktiviteter for børn og voksne på Moesgaard Museum.

Deltag i sjove og lærerige vikingeaktiviteter på Moesgaard
Deltag i sjove og lærerige vikingeaktiviteter på Moesgaard

I Kristi himmelfart 26.- 29. maj og i pinsen 4.- 6. juni 2022 kan hele familien prøve kræfter med sjove, lærerige og spændende vikingeaktiviteter på Moesgaard. Aktiviteterne giver indblik i forskellige dele og aspekter af vikingernes verden, og samtidig med at man bruger sin krop og hjerne, laver man også noget håndgribeligt, som man kan tage med hjem.

Hvad kan du opleve:

Lav et runearmbånd og bliv spået af vølven
Få udleveret et stykke læder, et runealfabet og en blyant – og lær at skrive dit navn med runer. Når du har skrevet dit navn med runer, skal det mejsles permanent i læderstykket. Herefter går du til vølvens telt. Vølven var en slags spåkone i nordisk religion, og her får du spået dit runenavn. Når du har modtaget din spådom, får du et lille stykke lædersnøre, så du kan lave dit armbånd færdigt.

Bag fladbrød
Bag fladbrød og hør om vikingernes mad, specifikt om den mad, vikingerne spiste på deres rejser og om vikingernes madkultur.

Prøv bueskydning
Skyd med fuglepile (ikke spidse) mod dyrefigurer som i vikingetiden. Du kommer også til at høre om jagt og om Balders Død fra den nordiske mytologi.

Øv dig i at ride på en kamel
I museets særudstillingen ’RUS – vikinger i øst’, præsenteres ny forskning, der viser, at da vikingerne rejste mod Kalifatet og Bagdad, gjorde de det på kameler! I helligdagene kan du øve dig i at ride på en rodeo-kamel og se, hvor længe du kan blive siddende, før du falder af.

Historiefortællerne Nordic Tellers vil derudover på en levende måde berette om rejser, sagaer og sagn fra vikingetiden (kun i Kristi himmelfart).

Praktiske oplysninger:

Hvornår: Kristi himmelfart 26.-29. maj og pinsen 4.-6. juni. Alle dage kl. 9.00-16.00
Pris for klippekort med seks klip: 90 kr.

Du køber billet til et specifikt timeslot for at mindske ventetiden ved aktiviteterne. Der er begrænset antal klippekort per dag, så det anbefales, at man køber på forhånd på www.moesgaardmuseum.dk .

Der kan desuden tilkøbes nem forplejning fra caféen direkte ved aktiviteterne.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Deltag i sjove og lærerige vikingeaktiviteter på Moesgaard
Deltag i sjove og lærerige vikingeaktiviteter på Moesgaard
Download
Lav dit eget runearmbånd på Moesgaard
Lav dit eget runearmbånd på Moesgaard
Download

Links

Information om Moesgaard Museum

Moesgaard Museum
Moesgaard Museum
Moesgård Allé 15
8270 Højbjerg

87394000https://www.moesgaardmuseum.dk/

Moesgaard Museum er et kulturhistorisk museum, der viser arkæologiske og etnografiske udstillinger i international klasse. Museet forsker i og formidler menneskelivets mangfoldighed i et tæt samarbejde med Aarhus Universitet. Moesgaard Museum omfatter afdelingen i Højbjerg ved Aarhus, Vikingemuseet i Aarhus, Odder og Samsø museer.

Følg pressemeddelelser fra Moesgaard Museum

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Moesgaard Museum

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum