Tæt på hver anden danske sodavand er sukkerfri
Indholdet var sukkerfrit i så godt som hver anden af de sodavand, forbrugerne åbnede i 2022. 49% sukkerfrie sodavand mod 51% sukkersødede sodavand lød andelene på ifølge tal fra Nielsen Scantrack.
Andelen af sodavand uden sukker lå igennem 2010’erne stabilt omkring 35%. Men tapperierne har de senere år arbejdet intensivt på at udvikle sukkerfrie alternativer med en smag, som forbrugerne er glade for. Samtidig har tapperierne brugt betydeligt flere penge på at markedsføre sodavand uden sukker end på sukkersødede sodavand.
”Kombineret med at forbrugerne har taget rigtigt godt imod de sukkerfrie produkter, betyder denne indsats, at vi er snublende nær, at 2023 bliver året, hvor vores medlemmer sælger flere sodavand uden sukker end sodavand med sukker”, siger direktør Nick Hækkerup fra Bryggeriforeningen, som er både bryggeriernes og tapperiernes brancheorganisation.
Han peger også på, at Fødevarepartnerskabet for sundhed og klima har været en drivende kraft bag udviklingen. Her har knap 150 virksomheder, brancheforeninger og sundhedsorganisationer i regi af Fødevarestyrelsen siden 2019 samarbejdet om blandt andet at fremme udviklingen af sundere og samtidigt velsmagende fødevarer.
”Fødevarepartnerskabet har både fokus på at nedbringe indholdet af sukker i læskedrikke og på at øge andelen af alternativer med andre sødemidler end sukker, og det har utvivlsomt bidraget væsentligt til den positive udvikling. Det viser, at partnerskabsmodellen er succesfuld og også kan anvendes til at løse andre samfundsmæssige udfordringer”, siger Nick Hækkerup, der er formand for partnerskabets drikkevaregruppe.
Nøgleord
Billeder
Vedhæftede filer
Links
Information om Bryggeriforeningen
Faxehus, Gamle Carlsbergvej 16
1799 København V
7216 2424https://www.bryggeriforeningen.dk/
Bryggeriforeningen er brancheorganisation og fælles talerør for bryggerier og tapperier i Danmark. Vi varetager og formidler medlemmernes interesser over for Folketinget, myndighederne, medierne og den øvrige offentlighed. Blandt andet når det gælder erhvervs-, miljø-, fødevare- og sundhedspolitik.
Følg pressemeddelelser fra Bryggeriforeningen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Bryggeriforeningen
Mikrobryggerier dør, hvis politikere gennemfører udvalgsforslag19.2.2024 14:26:38 CET | Pressemeddelelse
Frigast-udvalget foreslår at fjerne rabatten på ølafgiften for små danske bryggerier. Det risikerer at lukke en lang række mikrobryggerier, mindske udviklingen af lokalsamfund og begrænse forbrugernes udvalg af øl.
Færre danske bryggerier9.2.2024 11:02:58 CET | Pressemeddelelse
For første gang siden årtusindeskiftet falder antallet af danske bryggerier. Samtidig stiger frygten for yderligere lukninger. Høje priser på råvarer, emballager og energi presser branchen, siger Bryggeriforeningens direktør, Nick Hækkerup.
Nye tal bekræfter en mere ansvarlig alkoholkultur7.2.2024 10:48:44 CET | Pressemeddelelse
Ny rapport fra Statens Institut for Folkesundhed stadfæster, at danskerne har fået et mere moderat alkoholforbrug. Især er der grund til at rose de unge mænd for et langt mere afbalanceret indtag af alkohol, mener Bryggeriforeningens direktør.
Humlerig øl stormer frem29.1.2024 10:20:14 CET | Pressemeddelelse
Danske øl-nyderes tørst efter den humlefyldte øltype India Pale Ale (IPA) synes umættelig. I 2023 solgte bryggerierne i Bryggeriforeningen knap 30% mere IPA end året før. Og de bryggede hele 512 forskellige IPA’er.
Bryggerierne brygger færre forskellige øl24.1.2024 10:11:27 CET | Pressemeddelelse
De høje omkostninger til råvarer, energi og emballage har fået de danske bryggerier til at skrue ned for, hvor mange forskellige øl de brygger
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum