Sweco

Tænk cirkulært i byudviklingen og stands klimaforandringerne

Del

Befolkningen i byområder vil vokse med næsten 2,5 milliarder mennesker i løbet af det næste årti. For at håndtere denne stigning og stadig nå Parisaftalens mål, bliver byggebranchen nødt til at gå fra en lineær til en cirkulær tilgang.

Det cirkulære samfund. Illustration fra Swecos Urban Insight-rapport.
Det cirkulære samfund. Illustration fra Swecos Urban Insight-rapport.

Hele ni procent af alle CO2-udledninger stammer fra produktionen af ​​byggematerialer. For at begrænse dette har EU fra 2020 besluttet, at 70 procent af alt byggeaffald skal genbruges.

- ’Riv ned og byg nyt’ er blevet normen. Vi er vidne til et hidtil uset tab af økosystemer, og derfor er behovet for at tage fat om klimaet presserende. Ved at klimatilpasse vores byer og ved at vedtage cirkulære strategier kan vi afbøje biodiversitetskurven, forbedre klimaet og skabe mere attraktive byrum,” siger Nina Marie Andersen, landskabsarkitekt hos Sweco.

Genanvendelse tænkt ind fra starten

Eksemplerne på at fravige den lineære model og tænke mere cirkulært er efterhånden ved at dukke op i byggeriet.

I Lisbjerg ved Aarhus ønsker Lejerbo f.eks. at opføre verdens første almene boligbyggeri efter cirkulære principper. Det betyder, at byggeriet fra starten er designet på en måde, så bygningsdele og elementer kan skilles ad og anvendes på ny – uden at de taber nævneværdig værdi. De 60 boliger med navnet Circle House fungerer som et skalerbart demonstrationsprojekt, der skal give byggebranchen ny viden om erfaringerne med at bygge cirkulært.

I Oslo findes et godt eksempel på genbrug i stor skala. Her er det planen at genbruge en 18-etagers bygning fra 1970. Hvis bygningen bliver revet ned og en ny bygges op, vil byggematerialerne udlede cirka 4.000 ton kulstof. Men ved at renovere og beholde det meste af den tunge struktur vil udledningerne være 55 procent lavere.

I Swecos Urban Insight-rapportGoing circular – A vision for urban transition”, beskriver eksperter i cirkulært byggeri ved hjælp af eksempler, data og den nyeste viden, hvordan byggebranchen med fordel kan fravige den lineære model og arbejde mere cirkulært. Målet er at nedbringe ressourceforbrug og CO2 og øge muligheden for at skabe mere attraktive byrum i fremtiden.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Det cirkulære samfund. Illustration fra Swecos Urban Insight-rapport.
Det cirkulære samfund. Illustration fra Swecos Urban Insight-rapport.
Download

Links

Information om Sweco

Sweco
Sweco
Ørestads Boulevard 41
2300 København S

+45 7220 7207https://www.sweco.dk/

Sweco er Europas største virksomhed indenfor arkitektur- og ingeniørrådgivning med kontorer i 14 lande. Virksomhedens 17.500 medarbejdere planlægger og designer fremtidens bæredygtige byer og samfund og løser hvert år opgaver i 70 lande over hele kloden. Sweco er noteret på Nasdaq Stockholm og omsatte i 2019 for 20 milliarder svenske kroner.

I Danmark er Sweco én af de førende rådgivningsvirksomheder på vækstmarkeder inden for vand, energi, transport, planlægning og design. Virksomhedens decentrale organisation er opbygget, så det er muligt at arbejde på tværs af faglige og geografiske grænser og dermed sætte virksomhedens samlede viden i spil til gavn for kundernes projekter.

Den decentrale tilgang giver mange små agile teams med stor handle- og beslutningskraft, højt kundenærvær og engagement. Sweco tilbyder multidisciplinær, integreret rådgivning ud fra den overbevisning, at det skaber størst mulig værdi for kunden, og vi ønsker at være kendt som den mest imødekommende og engagerede partner med anerkendt ekspertise.

Følg pressemeddelelser fra Sweco

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sweco

Er det dine dæk, sko eller kunstgræsbaner, der udleder mest mikroplast til naturen? Nyt stort studie skal finde svar og løsninger på mikroplast i regnvandet17.12.2020 06:30:00 CETPressemeddelelse

Dæk, skosåler og vejstriber er nogle af de største kilder til udledning af mikroplast i naturen, men også kunstgræsbaner afgiver mikroplast til naturen. Nu skal et nyt stort studie klarlægge problemernes omfang og udvikle teknologier til at rense for mikroplasten, der kan ende i vores fødekæde.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum