MSC-mærket

Tænk bæredygtig fisk ind i nytårsmenuen

Del
Få en god start på det nye år, når du holder årets nytårsaften med venner og familie. Her kommer tre bud på velsmagende og bæredygtigt fanget fisk og skaldyr, som du kan servere med god samvittighed. Men husk at kigge efter produkter med den blå fisk fra MSC på emballagen.
Se efter det blå MSC-mærke, når du køber fisk til nytårsmiddagen
Se efter det blå MSC-mærke, når du køber fisk til nytårsmiddagen

Nytåret er tid til fest og farver med venner og familie. Men det er også den tid, hvor vi ser tilbage på det forgangne år og overvejer, hvad vi kan gøre anderledes i det nye år. Den traditionelle nytårsmiddag byder på op til flere retter med fisk og skaldyr. Hvorfor ikke vælge bæredygtig fisk til maden, så I kan få en samvittighedsfuld start på det nye år?

“Det er nemt at finde bæredygtig fisk, så længe du kigger efter det blå MSC-mærke. Det blå mærke er din garanti for, at din fisk er fanget af bæredygtigt fiskeri, det vil sige med skånsomme metoder og uden risiko for overfiskeri,” fortæller Ole Schmidt, der leder MSCs kontor i Danmark.

Tre bæredygtige fisk til nytårsmiddagen

Her er tre eksempler på gode fisk og skaldyr, du nemt kan finde med det blå MSC-mærke på emballagen:

1. Mørksej

Mørksej er en hvid fisk med en god fast konsistens. Fisken er meget almindelig i Nordsøen, Skagerrak og det nordlige Kattegat og har derfor ikke langt fra hav til bord. En rigtig nem måde at imponere sine gæster er at lave en lækker ceviche til forret, hvor den rå mørksej marineres i citrusfrugter og røres sammen med forskelligt grønt.

2. Rejer

Friske rejer med det blå MSC-mærke er nemme at finde i supermarkederne og gør sig perfekt som forret. Server for eksempel en moderne udgave af den 80’er-klassiske rejecocktail med avocado og mango. 

3. Østers

Der findes en række forskellige slags østers, hvor de to arter, man oftest støder på, er limfjordsøsters og Stillehavsøsters. Der er mange måder man kan tilberede østers på, hvis man ikke ønsker at spise dem rå. For eksempel kan de gratineres, grilles eller paneres og de kan derfor anvendes på mange måder til en lækker forret. 

Kig efter den blå fisk

Som forbruger kan man bidrage til gode verdenshave med sunde fiskebestande. Det gør man ved at vælge produkter med den blå fisk fra MSC, når man handler fisk og skaldyr. På den måde motiverer du fiskere, restaurationsbranchen og fødevareindustrien til at bruge flere penge på bæredygtig fangst af vilde fisk og skaldyr. MSC, der står bag det blå mærke på emballagen, står for Marine Stewardship Council. Det en international non-profit organisation, hvis mål er at fremme bæredygtigt fiskeri.

Kontakter

Daniel Mølgaard Jensen, Frontpage


M: daniel.molgaard@frontpage.dk


T: 28 40 89 62

Billeder

Se efter det blå MSC-mærke, når du køber fisk til nytårsmiddagen
Se efter det blå MSC-mærke, når du køber fisk til nytårsmiddagen
Download
Download

Links

Information om MSC-mærket

MSC-mærket
MSC-mærket



Marine Stewardship Council (MSC) er en international Non-Profit organisation, der står bag MSC-mærket, der er kendetegnet af en blå fisk. MSC driver et globalt program, hvor vi samarbejder med vores partnere om at fremme bæredygtige fiskeriprincipper for fisk og skaldyr over hele verden. MSC blev etableret for 20 år siden og er i dag verdens mest anerkendte certificeringsprogram for bæredygtigt, vildtfanget fisk og skaldyr.

For at blive solgt med MSCs blå fisk skal fisk og skaldyr komme fra et fiskeri, der er certificeret af en tredjeparts certificeringsorganisation efter MSC´s fiskerimiljøstandard for bæredygtigt fiskeri.

Standarden er udviklet i sammen med eksperter, herunder forskere, videnskabsfolk, fiskerne og miljøorganisationer. Standarden opdateres løbende for at sikre, at den fortsat afspejler den internationalt bedste praksis inden for havforvaltning.

Certificering kræver bl.a. at fiskeriet kan sikre:

  • At fiskebestandene er bæredygtige eller er fra en sund bestand - der er nok fisk tilbage i havet for at reproducere.
  • At havmiljøet bevares, så det kan understøtte livet i havet.
  • At fiskeriet har implementeret effektive forvaltningsplaner, der sikrer, at man hurtigt kan reagere ved ændringer i status quo.

Følg pressemeddelelser fra MSC-mærket

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra MSC-mærket

Sundt og bæredygtigt påskebord31.3.2020 17:49:02 CEST | Pressemeddelelse

Vidste du, at påske er den tid på året, hvor vi spiser flest fisk - og drikker rigtig meget øl? Så ligegyldigt om I mødes virtuelt - eller bare hygger derhjemme med de dejlige påskeretter - kommer der jo nok både sild, rejer og øl på bordet. Med de rette valg kan du gøre dit påskebord ekstra bæredygtigt. Smid den grønne dug på bordet i mere end én forstand, når I spiser fisk og drikker øl i påskedagene. For I behøver ikke gå længere end til supermarkedet for at finde de bæredygtige varer.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye