Esbjerg Kommune

Ta’ på familietur med Gravanden Gustav ved Myrthuegård

Del

MYRTHUE – Natur, Kultur & Læring har tænkt kreativt, så børnefamilier i små grupper kan tage på opdagelse i naturen ved Myrthuegård. På en rute på 2,8 km. venter ni poster med små fortællinger og opgaver. Med på turen får familierne en rygsæk med grej, og undervejs er der gode steder til hvil, leg og hygge.

I en tid hvor corona gør det nødvendigt at aflyse mange arrangementer og guidede ture, har formidlerne i MYRTHUE – Natur, Kultur & Læring tænkt ud af boksen og udviklet en tur for børnefamilier, så de på egen hånd kan opleve den storslåede natur omkring Myrthuegård.

Med udgangspunkt i Natur- og Kulturformidlingscentret Myrthuegård kan besøgende nu mødes i små grupper af max. 10 personer. Her kan de gratis låne en rygsæk med rutevejledning, grej og historier for børn og voksne og drage på opdagelse.

Nationalpark og verdensarv

I følgeskab med figuren Gravanden Gustav får turdeltagerne mulighed for at finde frem til ni poster på en 2,8 kilometers rute. Hver post rummer en lille fortælling, og så stiller Gravanden Gustav en lille opgave til børn og voksne. Hver post giver en smagsprøve på den enestående natur, som har været afgørende for at området er udpeget til nationalpark, og at Vadehavet er udpeget til UNESCO Verdensarv.

Undervejs på ruten udpeges gode steder at tage sig et hvil og nyde medbragt mad og drikke, og er man ifølge med små trætte ben, er der også markeret smutveje. Ved sidste post får deltagerne en ledetråd til, hvor der gemmer sig en lille præmie pr. deltagende gruppe.

Port til Vadehavet
Udviklingen af familieturen er et forsøg, som MYRTHUE – Natur, Kultur & Læring foretager i forbindelse med, at Myrthuegård er blevet udpeget til port til Nationalpark Vadehavet. Er du interesseret i flere oplysninger om dette projekt, kan du læse mere her.

Myrthuegård en del af MYRTHUE – Natur, Kultur & Læring.

Kontakter

Dorte Vind, leder af MYRTHUE - Natur, Kultur og Læring, tlf. 27 74 12 77, dvk@esbjergkommune.dk

Billeder

Information om Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune
Esbjerg Kommune
Torvegade 74
6700 Esbjerg

76161616http://www.esbjerg.dk

Esbjerg er kendt som EnergiMetropol i erhvervssammenhænge, men begrebet energi er også relevant i langt bredere forstand. Hele kommunen summer af energi mellem mennesker, og her er stor handlekraft og vilje til at gå nye veje. Erhvervsmæssigt har vi en særlig styrkeposition på energiområdet, og i fremtiden vil en ny type energi i form af digital infrastruktur være med til at definere kommunen. Vi udvikler os hele tiden i en mere bæredygtig retning, og det er vores ambition, at alle skal opleve og bidrage til energien i Esbjerg Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Esbjergs fire hvide mænd lægger arm til en bedre verden1.6.2021 11:29:39 CEST | Pressemeddelelse

Fra tirsdag den 1. juni ser de fire velkendte hvide, tårnhøje og ikoniske mænd i Esbjerg, der går under navnet Mennesket ved Havet, lidt anderledes ud, end esbjergenserne og talrige turister er vant til. De bærer nemlig et blåt plaster på armen, der markerer støtten til UNICEFs arbejde for en retfærdig vaccinefordeling til alle verdens lande. UNICEF vil indsamle midler til indkøb og levering af vacciner til bl.a. Indien og Nepal, så de også kan blive vaccineret lige som danskerne.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum