Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

Syv mio. kroner skal hjælpe København i gang igen

Del

Fest og fremdrift på ny i de københavnske gader. En særlig genopretningspulje fra Københavns Kommune sender penge ud til 16 ansøgninger, der skal skabe glæde og aktivitet i hovedstaden i 2021.

Cecilia Lonning-Skovgaard, beskæftigelses- og integrationsborgmester i Kbh. Kommune
Cecilia Lonning-Skovgaard, beskæftigelses- og integrationsborgmester i Kbh. Kommune

Storskærm på Kultorvet, en iværksætterfestival om grøn bæredygtighed, skattejagt og skievent på Amager, jazz i Nyhavn og Københavns gastronomi set fra vandet.

Listen er lang over de festivaler, koncerter, markeder og møder, som nu modtager penge fra Københavns Kommunes særlige genopretningspulje.

Syv millioner kroner er på vej ud til 16 ansøgninger, der indeholder en lang række aktiviteter, som efter coronakrisen skal skabe glæde og gang i hovedstaden i resten af 2021.

”Der har været en fantastisk iderigdom i ansøgningerne, og jeg er imponeret over, hvor mange, der har tænkt tanker om, hvordan vi bedst muligt får vristet København ud af coronaens svøbe. Jeg kan med glæde konstatere, at vi hen over året får en masse spændende aktiviteter, der giver liv i byen for både erhvervsliv, københavnere og turister”, siger beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V), der fik ideen til genopretningspuljen.

70 ansøgninger
Den særlige pulje på i alt 10 millioner kroner blev skabt i foråret til at lave bl.a. arrangementer, fester, kampagner og festivaler til gavn for byens virksomheder og borgere.

Pengene stammer fra den såkaldte Overførselssag, hvor partierne bag sidste års budget i København fordeler de penge, som ikke er blevet brugt.

Partierne blev enige om at støtte erhvervslivet, borgerne og turismen via genopretningspuljen, der uddeles i to ansøgningsrunder. Puljen fik 70 ansøgninger i første ansøgningsrunde, og der blev søgt om over 38 millioner kroner samlet set.

”Antallet af ansøgninger viser, at der er rigtig mange mennesker, der gerne vil gøre en dedikeret indsats for at få København tilbage på sporet som den pulserende og spændende storby, den er. Nu får vi sat gang i en række aktiviteter med de første syv millioner kroner, og så kan jeg kun opfordre alle til at byde ind til den næste ansøgningsrunde med nye ideer, der emmer af engagement, gæster og oplevelser. Vi skal have endnu mere fest og farver”, siger Cecilia Lonning-Skovgaard (V).

Næste ansøgningsrunde er til efteråret, hvorefter Københavns Kommunes Økonomiudvalg vil vurdere ansøgningerne.

En liste over alle de aktiviteter, der har fået støtte fra genopretningspuljen i første ansøgningsrunde kan ses her:

https://www.kk.dk/sites/default/files/edoc/Attachments/28204483-41039872-1.pdf

Nøgleord

Kontakter

Pressechef Claus Bøggild, 22 82 84 37, jw9k@kk.dk

Billeder

Cecilia Lonning-Skovgaard, beskæftigelses- og integrationsborgmester i Kbh. Kommune
Cecilia Lonning-Skovgaard, beskæftigelses- og integrationsborgmester i Kbh. Kommune
Download

Information om Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

Københavns Kommune Beskæftigelses- og IntegrationsforvaltningenFølg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum