Lederne

Syv af ti ledere arbejder med verdensmålene

Del

Fokus på verdensmålene styrker virksomhedernes konkurrenceevne, blandt andet når det gælder kampen om de unge talenter, mener medlemmer af Lederne.

Knap syv ud af ti ledere arbejder i dag med et eller flere af FN’s verdensmål. Det viser en rundspørge til lidt over 700 medlemmer af Lederne.

Cirka halvdelen af de ledere, som har svaret, mener, at virksomhedens arbejde med verdensmålene er en forudsætning for at være konkurrencedygtig i fremtiden. Det gælder blandt andet i kampen om de unge talenter, som der er voldsom rift om i disse år. Hver tredje leder svarer i undersøgelsen, at virksomhedens fokus på verdensmål tiltrækker og fastholder medarbejdere.

Hos Lederne er viceadministrerende direktør Bodil Nordestgaard Ismiris ikke i tvivl om, at verdensmålene i fremtiden vil blive et vigtigt parameter i kampen om de unge talenter.

-          For den nye generation har det stor betydning, at de kan spejle sig selv i en virksomheds ageren. Det er vigtigt for dem at have et job, der giver mening og at arbejde med dagsordner, som de kan identificere sig med. Det tror jeg, at flere og flere ledere bliver bevidste om, siger Bodil Nordestgaard Ismiris.

De virksomheder og offentlige institutioner, som vælger at arbejde med verdensmålene, gør det primært, fordi de ønsker at tage et større samfundsansvar. Det er den hyppigste årsag, som to ud af tre af lederne i undersøgelsen sætter kryds ved.

-          Jeg kan kun være glad for, at danske ledere gerne vil gøre en forskel. Det er et rigtigt godt udgangspunkt for at arbejde med verdensmålene. Men hvis lederne for alvor skal rykke noget, er det nødvendigt, at bæredygtighed bliver en del af virksomhedernes strategi, og at der konsekvent følges op på indsatsen. Verdensmålene skal ikke være noget, virksomhederne kun arbejder med som en isoleret CSR-aktivitet. Det skal være noget, virksomhederne indarbejder i deres kerneforretning, fordi det giver en konkurrencefordel, ikke mindst i en fremtid, hvor efterspørgslen efter nye miljø- og klimavenlige løsninger forventes at vokse, siger Bodil Nordestgaard Ismiris.

Kontakter

Information om Lederne

Lederne
Lederne
Vermlandsgade 65
2300 København S

3283 3283https://www.lederne.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lederne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lederne

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum