Sydbank A/S

Sydbanks delårsrapport – 3. kvartal 2022

Del

Med et resultat på 1.187 millioner kroner og en egenkapitalforrentning på 12,5 procent efter skat er det et bundsolidt regnskab for årets tre første kvartaler, Sydbank præsenterer i dag.

- Det er meget tilfredsstillende, at lønsomheden, når vi kigger på basisresultatet før nedskrivninger, stiger med 47 procent. Vi er både lykkedes med at øge indtægterne, samtidig med at vi har reduceret omkostningerne. Dette øger Sydbanks robusthed i en tid, hvor flere kunder kan få brug for hjælp fra banken, siger administrerende direktør Karen Frøsig.

Samlet set er bankudlånet i årets tre første kvartaler vokset med 8,1 milliarder kroner. En anden post, der har udviklet sig meget stærkt, er nettorenterne. I tredje kvartal blev Nationalbankens styringsrente positiv. Og det kan ses i Sydbanks regnskab.

- Vi har et stort indlånsoverskud i Sydbank, og det vokser endda igen det seneste kvartal. Med det nye renteniveau fra Nationalbanken påvirker det Sydbanks nettorenter væsentligt i positiv retning, siger Karen Frøsig.

Hovedpunkter fra regnskabet for 1.-3. kvartal 2022

  • Resultatet lander på 1.187 mio. kr.
  • Egenkapitalforrentning på 12,5 pct. p.a. efter skat
  • Basisindtjening på 3.690 mio. kr. Det er 13 pct. højere end i samme periode i 2021
  • Handelsindtjening på 177 mio. kr.
  • Basisomkostningerne falder 4 pct. til 2.288 mio. kr. sammenlignet med samme periode sidste år
  • Basisresultat før nedskrivninger på 1.579 mio. kr. er 47 pct. højere end samme periode sidste år
  • Nedskrivninger på udlån mv. er en indtægt på 87 mio. kr.
  • Bankudlån stiger med 8,1 mia. kr.
  • Forventninger til hele årets resultat efter skat er i intervallet 1.500-1.700 mio. kr.

Billeder

Information om Sydbank A/S

Sydbank A/S
Sydbank A/S
Peberlyk 4
6200 Aabenraa

74372648http://www.sydbank.dk

Om Sydbank

Med rødder i det sønderjyske driver vi i dag en stærk og selvstændig landsdækkende bank, der kan og vil selv. For rygraden af dansk erhvervsliv og de privatkunder, der sætter pris på professionel rådgivning, er vi en bank for de fleste - men ikke den samme bank for alle. Gammeldags nærvær, ny teknologi - vi bruger det der virker. Vi kender vores kunder og er tæt på dem med rådgivning i øjenhøjde. Med de bedste samarbejdspartnere i ryggen skaber vi konkurrencekraft.

Sydbank - Danmarks Erhvervsbank

Følg pressemeddelelser fra Sydbank A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sydbank A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum