Turbine Forlaget A/S

Svenske Jonas Gardell skriver om den svære kærlighed og barndommen

Del

I "Til minde om en betingelsesløs kærlighed" skriver Jonas Gardell om sin egen opvækst som barn af frikirkeopdragede forældre, om at være mobbeoffer, om sine søskende, om faren, der forlod familien, om at være ung og homoseksuel, og om sin mor Ingegärd, der elsker sine børn så højt, i særdeleshed Jonas, men ikke selv forstår at modtage kærlighed.

Bogens forside
Bogens forside

Ingegärd og Bertil er begge blevet opdraget i den svenske frikirke med alt, hvad der hører sig til af traditioner, sammenhold og et patriarkalsk livssyn. Men nye svingninger i tiden får de to til at blive hippier i slutningen af 60’erne, og de aftaler, at Ingegärd skal sætte sin forskerkarriere på pause, så hun kan føde deres børn, og så skal Bertil senere sætte sin forskerkarriere på pause for at passe børnene. Men da Ingegärd har født Jonas og hans tre søskende, holder Bertil ikke ord. Han vil ikke opgive sit arbejde, han vil ikke gå hjemme med børnene. Og så forlader han familien uden et ord til farvel. Og Ingegärd står tilbage med fire børn, knuste drømme og de første symptomer på, hvad der viser sig at være Alzheimers.

Jonas Gardell skriver på samme tid hjerteskærende realistisk og utroligt morsomt om en barndom og ungdom, der blev påvirket af familiens store tro på, at man aldrig må vise svaghed, aldrig blive syg, aldrig græde, og sit eget følsomme og skrøbelige selv, der igen og igen gjorde netop disse ting. Om at blive svigtet af sin far, om at være sin mors favorit og om at være et led i en slægt under hastig forandring.

De svenske anmeldere skrev:
”En utroligt morsom roman (…) Gardell har en utrolig evne til at servere humoren i enhver situation uden på noget tidspunkt at glemme – eller skjule – det mørke som latteren dækker over.”

– Dagens nyheter

”Jonas Gardell er et af vort lands vigtigste forfattere; måden, han fortæller sin historie på, er både skøn og meget vigtig. Det, jeg føler for hans bog, er hverken mere eller mindre end en betingelsesløs kærlighed.”

– Svenske Dagbladet

Fakta om bogen:

Titel: Til minde om en betingelsesløs kærlighed
Forfatter:
Jonas Gardell 
Oversætter: Karen Fastrup

TURBINE // ISBN: 9788740656251// 570 sider // Vejl. pris 299,95 kr.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Bogens forside
Bogens forside
Download

Links

Information om Turbine Forlaget A/S

Turbine Forlaget A/S
Turbine Forlaget A/S
Balticagade 10 B, 2. sal
8000 Aarhus C

86 12 79 16https://turbine.dk/

Forlaget Turbine blev grundlagt i 2004.

Vores profil er bred, og grundtanken er, at vi ikke lader os begrænse af hverken genre, stil eller format – vores fokus er kvaliteten i den enkelte udgivelse.

Følg pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

Videnskabsmandens kærlighedserklæring til Sibiriens natur og urfolk10.6.2020 08:00:00 CESTPressemeddelelse

Manden som elskede Sibirien er en fascinerende og eventyrlig roman baseret på den tyske naturvidenskabsmand Fritz Dörries’ (1852-1953) personlige erindringer, der af hans oldebarn blev overdraget til norske Roy Jacobsen og hans kone Anneliese Pitz. Sammen har de skrevet en roman, der er en overvældende kærlighedserklæring til naturens verden, og som giver et fascinerende indblik i, hvor meget vores forhold til naturen og omverdenen har ændret sig på lidt over hundrede år.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum