Fonden for Entreprenørskab

Svendborg-elevers innovative ide skal dyste mod de bedste fra hele landet

Del

Mix kreativitet, nysgerrighed og en god portion innovation. Så får du konkrete bud på løsninger til fremtidens udfordringer serveret direkte af tusindvis af elever. Over 12.000 elever er i år med i opfinderkonkurrencen Projekt Edison, som Fonden for Entreprenørskab står bag i samarbejde med LB Forsikring. I år har alle eleverne arbejdet med temaet ”Min hverdag i fremtiden”, og det er der kommet tusindvis af innovative ideer ud af - også i Svendborg.

The Einsteins ved lokalfinalen
The Einsteins ved lokalfinalen

Kreativiteten har boblet og ideerne fået frit flow, mens eleverne i 7. klasse på Rantzausminde Skole har knoklet med at finde på gode ideer og nytænke løsninger. For hvordan ser hverdagen ud i fremtiden, og hvilke udfordringer giver det? 

I Svendborg har eleverne ligesom i resten af landet mærket konsekvensen af, at Corona lukkede landet ned i foråret. For gruppen The Einsteins fra Rantzausminde Skole gav det en klar ide til, hvad de ville arbejde med i Projekt Edison i år. For motion er vigtigt i hverdagen og gruppen var træt af at gå glip af fodboldtræning i corona-nedlukningen. Derfor har de opfundet et fodboldskab med adskillige funktioner, så man selv kan træne derhjemme. Skabet kombinerer et net, hvor man bl.a. kan træne afleveringer, en skydeskive til at træne præcision og en måler, der måler hastigheden på dit spark. 

- Det har faktisk være meget fedt at være med i Projekt Edison. Vi har lært, at man bare skal være åben for mange muligheder. Det har også været sjovt, fordi vi har lært, at man godt kan skabe noget selv. At man ikke behøver at være voksen for at skabe noget. Nu glæder vi os total meget til den nationale finale. Vi øver, så vores pitch bliver endnu bedre til næste gang, og vi skal udvikle på vores prototype, så den bliver bedre, fortæller Villy Storm GrunnetAnna Riis Jørgensen og Villas Andreas Engelhardt fra The Einsteins. 

De fynske og syddanske kommuner er rigtig godt repræsenteret til finalen i Projekt Edison i år. Ud over eleverne fra Svendborg, så er der også finalister med fra Faaborg-Midtfyn, Middelfart, Nordfyn og Odense samt Esbjerg, Fredericia, Haderslev, Kolding, Sønderborg, Tønder, Vejen, Vejle og Aabenraa. 

Stor kreativitet og masser af energi 

Fonden for Entreprenørskab er gået sammen med LB Forsikring om dette års Projekt Edison, hvor temaet er ”Din hverdag i fremtiden”. Projekt Edison, som er en opfinderkonkurrence og undervisningsforløb, giver eleverne mulighed for at prøve kræfter med innovative læringsprocesser i både teori og praksis.  

-Vi er med i Projekt Edison, fordi vi gerne vil være med til at udfordre børn og unge kreativt, og give dem nye værktøjer til at tackle anderledes problemstillinger. Det er en del af vores DNA i LB Forsikring. For at vi lykkes som virksomhed, skal vi kunne se fremtidens udfordringer og løsninger meget tidligt. Vi arbejder dagligt med at finde nye løsninger, der skal reducere de bekymringer, vi oplever i dag og i fremtiden vil vi gerne eliminere skader helt, så jeg er meget spændt på, hvilke ideer og løsninger eleverne kommer med. Vi regner helt sikkert med, at vi kan lære noget af dem, siger Mikkel Klausen, CSR-chef i LB Forsikring og medlem af dommerkomiteen. 

Klar, parat, finalepitch 

Gruppen The Einsteins er nu klar til den store landsfinale den 19. november, hvor de bedste hold fra hele landet tørner sammen. Landsfinalen er en del af Danish Entrepreneurship Festival. Her skal ca. op mod 200 Projekt Edison-hold pitche deres ideer online for en række dommere, som bl.a. tæller erfarne erhvervsfolk og iværksættere. Det hele kulminerer i et awardshow, hvor de bedste tre hold kåres. Finaleshowet livestreames den 19. november og er åbent for alle. Følg med den 19. november fra kl. 9 her 

Nøgleord

Kontakter

Morten Jensen, lærer for The Einsteins, mortenbundgaard@live.dk, 60 89 27 97 

Berit Bader Lemming, presse- og kommunikationskonsulent, Fonden for Entreprenørskab, 31 75 34 81 

Billeder

The Einsteins ved lokalfinalen
The Einsteins ved lokalfinalen
Download
The Einsteins ved lokalfinalen
The Einsteins ved lokalfinalen
Download

Links

Information om Fonden for Entreprenørskab

Fonden for Entreprenørskab
Fonden for Entreprenørskab
Ejlskovsgade 3D
5000 Odense C

https://www.ffe-ye.dk

Om Fonden for Entreprenørskab 
Fonden for Entreprenørskab vil inspirere børn og unge og give dem evnen til at tænke og agere entreprenant og innovativt, så de kan lykkes i en global og omskiftelig verden. Det gør Fonden ved at hjælpe skoler og uddannelser med at fremme entreprenante og innovative evner hos elever og studerende. Fonden fungerer desuden som nationalt videncenter for opsamling, udvikling og udbredelse af viden om entreprenørskabsundervisning på alle niveauer af uddannelsessystemet. Læs mere på www.ffe-ye.dk 

Om LB Forsikring 
LB Forsikring er et medlemsejet forsikringsselskab. Med lidt over 400.000 medlemmer er LB Forsikring i dag det 3. største forsikringsselskab til private. LB Forsikring består af forsikringsgrupperne: Lærerstandens Brandforsikring, Bauta Forsikring, Runa Forsikring og LB Forsikring til PFA. Læs mere på www.lbforsikring.dk. 

Følg pressemeddelelser fra Fonden for Entreprenørskab

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fonden for Entreprenørskab

Fynske elever vinder sølv og bronze til DM i Entreprenørskab15.4.2021 16:29:34 CEST | Pressemeddelelse

Støjabsorberende skillevægge til klasselokaler og app der skal skabe øget motivation til motion for unge via et bedre overblik over idræt i nærområdet. De ideer var så gode og gennemtænkte, at tre elever fra Skt. Hans Skole i Odense og tre elever fra Vesterdal Efterskole i Nr. Aaby torsdag den 15. april løb med 2. og 3. pladsen til Next Level - Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab for grundskoleelever.

Iværksætteri som valgfag i skolen styrker udsatte unge26.3.2021 10:35:16 CET | Pressemeddelelse

Unge med større tro på egne evner og styrkede kompetencer i at tænke kreativt og håndtere usikkerhed – det er resultaterne af projektet Iværksætterunge, der gennem to år har kørt i Aarhus Kommune. I projektet har seks skoler i samarbejde med lokale boligsociale indsatser tilbudt elever i 7.-9. klasse valgfaget Iværksætterunge, og en forsker har fulgt med på sidelinjen. Resultatet er, at iværksætteri som valgfag i skolen styrker udsatte unge og gør en positiv forskel i lokalområdet.

Ny undersøgelse skal kaste lys over iværksætteri på erhvervsuddannelserne5.3.2021 05:50:00 CET | Pressemeddelelse

Hver tredje iværksætter er faglært, og derfor er emner som regnskab, moms og markedsføring vigtige på erhvervsuddannelserne. Men hvor meget arbejder erhvervsuddannelserne egentlig med iværksætteri og forretningsudvikling? Og kan der gøres endnu mere? Det skal et nyt analyseprojekt, som Fonden for Entreprenørskab, Tænketanken DEA og Industriens Fond står bag, kaste lys over.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum