Svar på åbent brev fra fagforeninger

Del

Beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard og fungerende adm. direktør i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Jeppe Bøgh Andersen svarer på åbent brev fra fagforeninger.

Kære

Ditte Gottlieb Bredahl, formand HK Kommunal, Hovedstaden
Sara Vergo, formand Djøf Offentlig
Camilla Gregersen, formand DM
Tine Johansen, formand Dansk Journalistforbund
Rasmus Hangaard Balslev, formand Dansk Socialrådgiverforening,Region Øst
Claus Westergreen, formand 3F BJMF

Tak for jeres henvendelse om arbejdsmiljøet i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen.

Vi tager arbejdsmiljøet meget alvorligt – og en god trivsel blandt medarbejderne har en meget høj prioritet. Det var derfor vi iværksatte undersøgelsen af trivslen, og vi anerkender undersøgelsens resultater.

Undersøgelsen viser, at vi har en stor opgave med at genskabe det gode arbejdsmiljø og sikre at ingen i forvaltningen oplever krænkende adfærd. Den opgave tager vi på os med stor alvor. Undersøgelsen viser også at den generelle trivsel fortsat er høj, og at der således er noget at bygge på.

Det er et stykke arbejde, som skal ske i tæt samarbejde med medarbejderne. Kun ved fælles hjælp kan vi skabe det gode arbejdsmiljø, som vi ønsker. Vi har derfor efter aftale med medarbejderne indkaldt MED-udvalget onsdag den 16. marts kl 14 til et første møde og vil her drøfte en række anbefalinger til det videre arbejde.

De anbefalinger som vi ønsker at drøfte er:

1. At arbejde for at alle ansatte kan få konkret sparring og hjælp til håndtering af en sag hos Arbejdsmiljø København (AMK), hvis de oplever krænkende adfærd fra kolleger eller ledere.
2. At roller i samarbejdet mellem borgmester og direktion afstemmes nøje og evalueres løbende og kommunikeres til ledere og medarbejdere. Det politiske rum gøres tydeligt.
3. At der arbejdes med rammerne på rådhuset og i CF, så disse understøtter dialog og trivsel.
4. At der arbejdes videre med god tone og adfærd, bl.a. på fællesarrangement den 29.3. 5. At ledere i CF kan få konkret sparring hos AMK og får opbygget kompetencer ift. håndtering af konflikter. 6. At der åbnes for dialog mellem borgmester og ansatte i CF.


Vi håber og tror på, at ledere og medarbejdere vil supplere denne liste med tiltag, som kan bidrage til det gode trygge arbejdsmiljø.

Afslutningsvist vil vi slå helt fast, at krænkende adfærd ikke på nogen måde hører hjemme i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen.

Venlig hilsen
Cecilia Lonning-Skovgaard / Jeppe Bøgh Andersen

Kontakter

Pressetelefonen i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen: 24525115

Information om Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

Københavns Kommune Beskæftigelses- og IntegrationsforvaltningenFølg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum