Det Kongelige Teater

Svanerne er tilbage i søen

Del
Der er strakte ben og bløde vinger, når månelyset forvandler Den Kongelige Ballets dansere til et fjereventyr om det gode og det onde. Svanesøen har repremiere den 28. januar i Operaen.
Forestillingsbillede fra Svanesøen sæson 2014/2015. Foto: Costin Radu
Forestillingsbillede fra Svanesøen sæson 2014/2015. Foto: Costin Radu

Det er klassikeren over dem alle. Det baskende balletbrag flyder ind over scenen og ud af publikums øjne, når Tjajkovskijs uimodståelige musik akkompagnerer den hjerteknusende fortælling om prinsen og den fagre fugl.

Svanesøen er så berømt, at den er blevet et ikon for hele ballettens verden. Og det er der ikke noget at sige til, når man ser det papirklipssmukke svanekorps bevæge sig i en samlet vejrtrækning over scenesøens gulv.

Det bruser med bravurdans, fabelagtig lyssætning og overdådige kostumer, når den unge, søgende Prins Siegfried forelsker sig i den hvidglimtende svaneprinsesse Odette. Han lader sig dog også lokke af hendes sorte modsætning Odile; den ene er renhed og poesi, den anden forførelse og fordærv.

Svanesøen er det helt store passionsdrama om kampen mellem lysets og mørkets kræfter, mellem det gode og det onde, kærlighed og had – og her næsten 150 år efter ballettens tilblivelse, formår den stadig at gribe et moderne publikum. Den spiller på hele følelsesregistret, og imponerer med sin storslåede koreografi, der kræver det bedste af alle dansere.

Repremiere den 28. januar 2023, Operaen Store Scene, Det Kongelige Teater.
Svanesøen spiller frem til den 10. marts.

Læs mere om forestillingen HER

Dirigent: Vello Pähn
Dirigent: Haoran Li
Koreografi: Silja Schandorff og Nikolaj Hübbe, efter Marius Petipa og Lev Ivanov (prinsens solo i første akt af Erik Bruhn, ungarsk og neapolitansk dans af Gregory Dean, russisk og spansk dans af Oliver Starpov)
Musik: Pjotr Tjajkovskij (Svanesøen, 1876)
Scenografi, lys- og videodesign: Mikki Kunttu
Kostumer: Mia Stensgaard
Videografik: Greenwall Designs AB/David Norström & Viktor Rundlöf
Iscenesættelse: Nikolaj Hübbe med Stacy Caddell, James Clark, Ask la Cour, Gregory Dean, Oliver Starpov, Claire Still, Amy Watson og Ann Kolvig (børn)

Kontakter

Billeder

Forestillingsbillede fra Svanesøen sæson 2014/2015. Foto: Costin Radu
Forestillingsbillede fra Svanesøen sæson 2014/2015. Foto: Costin Radu
Download

Information om Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater
Det Kongelige Teater
Postboks 2185
1017 København K

33 69 69 33http://kglteater.dk/

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum