Astma-Allergi Danmark

Sundhedsministeren bliver priktestet i dag på Christiansborg

Del

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby lægger arm til en priktest d. 9. oktober, når Astma-Allergi Danmark sætter fokus på allergiområdet ved at prikke politikere på Christiansborg.

Større sammenhæng i sundhedsvæsenet bliver omdrejningspunktet, når Ellen Trane Nørby tirsdag d. 9. oktober besøger Astma-Allergi Danmarks priktest-begivenhed på Christiansborg.

Her vil sundhedsministeren blive priktestet for allergier og være klar til at besvare spørgsmål fra pressen om indsatsen på allergiområdet i fremtiden.

Virkeligheden er nemlig, at der i år 2030 ikke længere vil være flere aktive speciallæger på allergiområdet. En undersøgelse fra Sundhedsstyrelsen viser, at aldersfordelingen mellem de nuværende 51 specialister i allergologi ligger mellem 55-84 år. 80 procent af speciallægerne er over 70 år.

Forventningen er, at størstedelen vil være gået på pension inden for de næste fem år, og at alle sammen vil være det, når vi rammer år 2030.

Der er derfor brug for en øget indsats på allergiområdet for at sikre de omkring 1,5 million danskere, der er ramt af allergi, høfeber, astma og eksem. Det er vigtigt at stræbe efter en sammenhængende behandling hos de forskellige instanser i sundhedsvæsenet – både på specialistniveau og hos de alment praktiserende læger.

I sammenhæng med sundhedsministerens priktest vil der være mulighed for at stille spørgsmål om allergisagen.

Tid og sted:
Fællessalen på Christiansborg
Tirsdag den 9. oktober kl. 10-10.30

Nøgleord

Kontakter

Kontakt for yderligere oplysninger:
Anne Holm Hansen
vicedirektør i Astma-Allergi Danmark
tlf. 20 82 25 76

Vedhæftede filer

Links

Information om Astma-Allergi Danmark

Astma-Allergi Danmark
Astma-Allergi Danmark
Universitetsparken 4
4000 Roskilde

43 43 59 11http://www.astma-allergi.dk/

Astma-Allergi Danmark er en landsdækkende patientforening, som arbejder for, at alle der er berørt af allergi, høfeber, astma og eksem får en bedre hverdag.

Følg pressemeddelelser fra Astma-Allergi Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Astma-Allergi Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum