Folkekirkens Nødhjælp

Sundhedsekspert Christian Bitz vil hjælpe fejlernærede familier i Zimbabwe

Del

Sultkatastrofe: Halvdelen af befolkningen i Zimbabwe sulter, og endnu flere er fejlernærede. Det vil sundhedsekspert Christian Bitz gøre noget ved. Planen er at bygge solcelledrevne vandingsanlæg og skabe klimavenligt landbrug, der på bare tre år kan ændre livet for 650 familier.

Christian Bitz har i årevis sat sund mad og ernæring på den danske dagsorden. Nu er tiden kommet til at hjælpe uden for landets grænser, og sammen med Folkekirkens Nødhjælp vil han bekæmpe sult og fejlernæring hos 650 familier i Zimbabwe. Pengene skal komme fra salget af hans ’KUSINTHA’- glasprodukter, der sælges i både danske og udenlandske butikker, og hvor der til maj 2021 kommer nye produkter til salg i serien.

”Zimbabwe står over for rigtig mange udfordringer, og der er akut brug for hjælp. Derfor er jeg rigtig stolt af, at jeg har indgået et nyt samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp, ” siger Christian Bitz.

Han har de sidste to år støttet vandprojekter i Malawi, og på sine rejser har han set og oplevet, hvordan klimaforandringerne bremser den gode udvikling på det afrikanske kontinent.

”Tørkeperioderne bliver desværre længere og længere, og varmen stiger. Det betyder, at når regnsæsonen endelig rammer, vælter det ned med regn, som skylder alting væk - i stedet for at sive ned i jorden og gøre nytte. Derfor er der stadig brug for effektive vandprojekter, men jeg har lært, at hvis man virkelig skal gøre forskel, skal man gribe det anderledes og mere ambitiøst an,” siger Christian Bitz.

Han har derfor valgt at støtte landsbyprojekter i Zimbabwe, hvor der udover nye brønde og adgang til vand også bliver bygget solcelledrevne vandingsanlæg til markerne, lavet opsamlingssøer, der kan rumme store regnmængder, og hvor indbyggerne får mulighed for at omlægge deres majsmarker til et mere klimavenligt landbrug med tørkeresistente afgrøder og større variation.

”Det giver et stærkere og mere bæredygtigt samfund, hvor høsten ikke slår fejl, og hvor familierne både kan få rent vand, en varieret kost og sælge ud af deres afgrøder på markedet og tjene penge. Som forretningsmand og som ernæringsekspert giver det så meget mening,” siger Christian Bitz.

Projektet er planlagt til at vare i tre år og skal i første omgang sikre bedre forhold i to landsbyer. Det glæder generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp, Birgitte Qvist-Sørensen.

”Zimbabwe står over for historiske store udfordringer, og som om en sultkatastrofe ikke er nok, raser corona-pandemien også i Zimbabwe. Derudover har landet været ramt af store politiske uroligheder de seneste år, som er gået hårdt ud over civilbefolkningen. Som generalsekretær har jeg oplevet mange katastrofer, der har påvirket mig. Men særligt situationen i Zimbabwe gør stort indtryk. Jeg er derfor så glad for, at vi sammen med Christian Bitz og de mange danskere, der vil bakke op om projektet, kan være med til at gøre en kæmpe forskel for rigtig mange familier,” siger hun.

Læs mere her.

For yderligere information kontakt: Christina Pedersen, presserådgiver i Folkekirkens Nødhjælp, E: chpe@dca.dk, M: 28744669

Nøgleord

Billeder

Download
Download
Download
Zimbabwe er hårdt ramt af klimaforandringerne, og mangel på vand er udbredt problem. Arkivfoto fra Zimbabwe: Folkekirkens Nødhjælp
Zimbabwe er hårdt ramt af klimaforandringerne, og mangel på vand er udbredt problem. Arkivfoto fra Zimbabwe: Folkekirkens Nødhjælp
Download

Information om Folkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælp
Folkekirkens Nødhjælp
Meldahlsgade 3
1613 København V

41 86 59 75https://www.noedhjaelp.dk

Folkekirkens Nødhjælp støtter verdens fattigste i deres kamp for et værdigt liv og hjælper mennesker i nød. Vi giver akut nødhjælp i katastroferamte områder og langsigtet udviklingshjælp i fattige egne for at skabe en mere ligeværdig og bæredygtig verden.

Følg pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælp sender 3 millioner kroner til Gaza21.5.2021 18:00:13 CEST | Pressemeddelelse

Våbenhvilen torsdag aften mellem Israel og Hamas baner nu vejen for, at Folkekirkens Nødhjælp kan få hjælpen frem til de mange mennesker, der står uden tag over hovedet. ”Vi har oplevet en rørende stor opbakning til vores nødhjælpsindsats i Gaza - og våbenhvilen baner vejen for, at vi kan få hjælpen frem til dem, der har de største behov. Det gælder både den akutte hjælp til at redde liv, og den mere langsigtede indsats med at få genopbygget folks hjem og livsgrundlag,” siger Folkekirkens Nødhjælps generalsekretær, Birgitte Qvist-Sørensen. Folkekirkens Nødhjælp har allokeret 1,2 millioner fra Udenrigsministeriets nødhjælpskasse og et tilsvarende beløb fra den norske Regering. Derudover har organisationen indsamlet omkring en halv million kroner blandt danskerne til nødhjælp og genopbygning i Gaza. Så der er i første omgang knap 3 millioner kroner til indsatsen, der går via organisationens palæstinensiske partnere i Gaza. ”Folk har brug for vand, mad og et sikkert sted at sove. Det er n

De humanitære og menneskelige konsekvenser i Israel-Palæstina kan blive uoverskuelige19.5.2021 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Fælles udmelding om situationen i Gaza og på Vestbredden på vegne af Folkekirkens Nødhjælp, Mellemfolkeligt Samvirke, Amnesty International Danmark, Oxfam IBIS, Red Barnet, Dignity, EuroMed Rights, International Rehabilitation Council for Torture Victims, FN-forbundet, Danner, International Media Support, KFUM og KFUK i Danmark, Globalt Fokus, Betlehems Venner, Det Danske Hus i Palæstina.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum