Orkla

Sund chips- og snackforretning

Del

2021 regnskabet for Orkla Confectionery & Snacks Danmark A/S (kendt for bl.a. KiMs og Panda lakrids) er netop offentliggjort og viser fremgang efter svært 2020 regnskabsår.

Orkla Danmark aflægger 2021 regnskab for sin Confectionery & Snacks enhed, som markedsfører kendte brands som bl.a. KiMs og Panda. 2021 regnskabet viser fremgang i omsætningen, som er steget fra 684 mio. kr. i 2020 til 750 mio. kr. i 2021. Resultatet blev 112 mio. kr. i 2021 mod 106 mio. kr. i 2020.

Fremgangen på omsætningen afspejler, at markedet for chips og snacks voksede i 2021, og at det er lykkedes KiMs brandet at vinde markedsandele. Desuden er distribution i Danmark blevet udvidet, hvilket ligeledes bidrager positivt til væksten.

”Fremgangen i 2021 regnskabet understreger især, at KiMs-brandet er og bliver et af Danmarks mest populære brands blandt forbrugerne. Vi arbejder kontinuerligt med at styrke ikke bare KiMs’ brand, men også vores markedsposition inden for bl.a. lakrids under brandet Panda. Desuden har vi altid stor fokus på at udvikle nye og spændende smage og koncepter, så der altid er en god grund til at vælge vores produkter”, siger Carsten Hänel, CEO i Orkla Danmark.

Blandt nyhederne i 2021 var en KiMs julekalender, som blev et stort hit, samt den populære Snack Chips-serie, som kom i en Mega Snack Chips-udgave i forskellige smagsvarianter.

Væksten i omsætningen har smittet positivt af på driftsresultatet, der dog også er negativt præget af stigende indkøbspriser i særligt andet halvår af 2021.

Bæredygtige tiltag
På lige fod med de øvrige Orkla selskaber og enheder har Orkla Danmarks Confectionery & Snacks enhed i 2021 fortsat det målrettede arbejde med bæredygtighed.

Et af indsatsområderne er minimering af energiforbruget og nyttiggørelse af overskudsvarme fra produktionen. I 2021 har chips- og snackfabrikken i Søndersø på Fyn bl.a. optimeret sit varmesystem, og gennem flere år har fabrikken desuden leveret overskudsvarme, som stammer fra friteringslinjer i chips-produktionen, til lokalområdet. Overskudsvarmen leveres til det lokale fjernvarmeselskab og bidrager derved til opvarmningen af godt 600 husstande i lokalområdet.

I arbejdet med at minimere madspild har fabrikken i Søndersø i 2021 optimeret skrælningen af kartofler yderligere i forbindelse med produktion af chips. Hermed bliver flere kartofler end tidligere til chips frem for at blive til spild. Desuden har KiMs bl.a. en webshop, hvor varer med kort restholdbarhed bliver solgt. Det sker også gennem et outlet i Odense.

Fokus er også på lokale råvarer, så transporten minimeres. Eksempelvis er 80-85 pct. af kartoflerne, som KiMs bruger til at lave kartoffelchips af, lokale, danske kartofler.

Positive forventninger trods stigende omkostninger
Forventningerne til 2022 er positive hos Confectionery & Snacks enheden med hensyn til fortsat vækst, men usikkerheden er større end normalt på grund af den aktuelle verdenssituation med krig i Ukraine. Hele fødevarebranchen oplever knaphed på mange råvarer og stærkt stigende indkøbspriser. Energipriserne stiger også, hvilket både har indflydelse på produktions- og transportomkostninger.

”Vi forventer, at vi fortsat vil være i stand til at styrke vores position på markedet inden for chips og snacks, og at vi vil udvide sortimentet inden for konfekture. Vi ser bl.a. gode muligheder for vækst inden for lakrids med vores stærke brand Panda,” fortæller Carsten Hänel.

Nøgleord

Kontakter

Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til:

Kommunikation.info@orkla.dk

Billeder

Download
Download
Oversigt - regnskab 2021
Oversigt - regnskab 2021
Download

Information om Orkla

Orkla
Orkla
Delta Park 45, 3. sal
2665 Vallensbæk Strand

http://Delta Park 45, 3. sal

Om Orkla i Danmark

Orkla-koncernen er en af de største leverandører af mærkevarer og koncepter til dagligvarehandelen, bagerier, kantiner og apoteker i Norden, Baltikum og i udvalgte lande i Centraleuropa og Asien.

Orkla er børsnoteret i Oslo, hvor koncernen også har sit hovedsæde. I 2021 havde Orkla-koncernen en omsætning på omkring 36 milliarder DKK og beskæftigede over 21.000 medarbejdere. Orkla-selskaberne i Danmark omsatte samlet for 3,4 milliarder DKK i 2021.

Orkla i Danmark beskæftiger omkring 1.600 medarbejdere fordelt på kontorer og fabrikker fra Vallensbæk og Odense til Thisted og Randers.  Nogle af Orklas mærkevarer i Danmark er KiMs, Havre fras, Beauvais, Den Gamle Fabrik, HUSK, Futura, Jordan, Livol, Möller’s Tran, UniKalk, Odense Marcipan og Naturli’. Orkla-selskaberne i Danmark samarbejder med kunder inden for blandt andet dagligvarer, foodservice, apoteker, bagerier og fødevareindustrien. Læs mere her

Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til:
Kommunikation.info@orkla.dk

Følg pressemeddelelser fra Orkla

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Orkla

Orkla Care indleder undersøgelse af produktionskæden for naturlægemidlet HUSK16.4.2021 19:08:08 CEST | Pressemeddelelse

Orkla Care trak i dag hele sortimentet af HUSK-naturlægemidler og -kosttilskud fra alle markeder på grund af mistanke om forbindelse til et salmonellaudbrud i Danmark. Orkla gennemgår nu hele produktionskæden for at lokalisere eventuelle kilder, og i mellemtiden opfordrer virksomheden kraftigt alle til at smide HUSK-produkter ud eller levere dem tilbage til butikken, hvis man har dem stående derhjemme.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum