Succes i vente for dansk mikrofonvirksomhed

Del

Det silkeborgensiske mikrofonselskab REMIC har efter næsten 20 års arbejde fået en hjælpende hånd til at komme op af kælderen og ud på verdensmarkedet. Firmaet har modtaget en håndsrækning fra Accelerace, der er et forretningsudviklingsforløb til iværksættere, og dermed kommer virksomheden endnu et skridt nærmere det globale gennembrud.

Deres mikrofoner anvendes bl.a. i The Late Show med David Letterman og af den danske jazz virtuos Niels Lan Doky, strygekvartetten bag blandt andre Oh Land og Rasmus Seebach. På trods af at REMIC’s mikrofoner har høstet stor anerkendelse, har den lille mikrofonvirksomhed stort set været drevet som enkeltmandsvirksomhed. Men nu ser fremtiden helt anderledes ud. Virksomheden er kommet med i udviklingsforløbet Accelerace. En massiv kapital indsprøjtning på et tocifret millionbeløb og en professionel bestyrelse skal sikre virksomheden en markant plads på verdensmarkedet.


 ”Vi er kommet i kontakt med en masse professionelle rådgivere og virksomheder, som for alvor kan være med til at sætte REMIC på verdenskortet. Når kursusforløbet afsluttes i juni måned, får vi mulighed for at præsentere projektet for et stort investornetværk, som for alvor kan give det sidste store skub ud på det globale marked,” fortæller en optimistisk Thorkild Larsen, CEO og hovedmand bag REMIC.


Banebrydende teknologi

REMIC mikrofonerne adskiller sig på mange områder fra andre mikrofoner på markedet. De nye mikrofoner har bl.a. verdens højeste isolationsevne overfor det omkringværende akustiske miljø. Det betyder, at mikrofonerne ikke hyler og laver feedback, når musikken brager ud af de store scenehøjtalere. Og det er første gang nogensinde, at det er lykkedes en mikrofonproducent at skabe denne slags mikrofoner.

Men da det er dyrt at fremstille mikrofonerne, har REMIC modtaget støtte igennem Erhvervs- og byggestyrelsens landsdækkende initiativ ”Kapital gennem rådgivning”, der tilbydes af landets fem væksthuse. Initiativet skal hjælpe vækstvirksomheder med at fremskaffe kapital.

Gode mikrofoner giver bedre musikere

Allerede nu er firmaets første serie mikrofoner til strygeinstrumenter klar til, i første omgang, at indtage de danske scener og spillesteder. Formålet med mikrofonerne er, at de her skal tjene musikeren og den gode lyd.

Musikeren skal føle sig tryg på scenen, og vores mikrofoner leverer en lyd, som er identisk med instrumentets akustiske lyd. Og hvis musikeren kan mærke sit instrument og føle sig godt tilpas med sin lyd, så lever de sig mere ind i musikken, og så opstår magien,” slutter det fra Thorkild Larsen. 

Kontakt

Thorkild Larsen, CEO for REMIC

Tlf. 21 65 07 63

Fakta

Accelerace er et landsdækkende eksklusivt og internationalt orienteret vækstprogram for de mest perspektivrige danske iværksætter- og vækstvirksomheder.

Hvert år arbejder Accelerace med 90 af de bedste iværksættervirksomheder i Danmark., og i alt forvalter de 240 millioner kr.

Kapital Gennem Rådgivning er et landsdækkende initiativ igangsat af Erhvervs- og Byggestyrelsen med fokus på virksomheder i vækst. Formålet er at støtte virksomhedernes muligheder for at fremskaffe kapital.

REMIC Microphones ApS blev etableret oktober 2012 på baggrund af et grundforsknings- og udviklings- forløb siden 1996.

 

Information om Væksthus Midtjylland

Væksthus Midtjylland
Væksthus Midtjylland
Åbogade
8200 Århus N

70 22 00 76http://www.startvaekst.dk/vhmidtjylland.dk

Følg pressemeddelelser fra Væksthus Midtjylland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Væksthus Midtjylland