Fonden for Entreprenørskab

Studerende vil forhindre nedslidte smede - vinder DM med deres idé

Del

Fire maskinmesterstuderende fra Svendborg vinder sammen med to innovationsstuderende fra Aarhus DM i entreprenørskab med deres robot, der skal afhjælpe gentagne bevægelser blandt smede i industrien. Nu venter EM i Tallinn.


Fire maskinmesterstuderende med evner inden for robotteknologi og to innovation- og entreprenørskabstuderende med forstand på at udvikle forretningsideer fik torsdag aften deres kompetencer til at gå op i en højere enhed, da de vandt DM-titlen i entreprenørskab for studerende på videregående uddannelser.

Maskinmestrene læser til dagligt på Svendborgs maritime uddannelsesinstitution Simac, mens de to kompagnoner med entreprenante evner studerer på Erhvervsakademi Aahus.

Sammen har gruppen udviklet robothovedet RoboE, der kan lave et utal af gevindskæringer og dermed afløse smede i små og mellemstore virksomheder, der i dag gør det manuelt i en ofte dårlig afbejdsstilling.


- Maskinmestrene kan lave teknologien, og vi kan vinkle det, så nogen gider lytte, sagde en meget glad Andreas Stensig fra Erhvervsakademi Aarhus efter sejren.

- Men vi havde ikke regnet med at vinde. Vi er meget beærede og lidt i chok. Nu skal vi hjem og lave om i kalenderen, sagde han.

Det sidste bliver de nødt til, for med DM titlen hører en billet til EM i Tallinn i juli. Her skal Mohamad Aziz Al-Shreifi, Bjørn Hansen, Andreas Stensig, Mette Dam Nielsen, Jennek Baldauf Høier og Patrick Kjær dyste mod iværksættere fra andre europæiske lande.

Tredobbelt succes
Gruppen fik mange positive ord med fra dommerne, der især roste den tredobbelte gevinst ved opfindelsen. Den gavner den enkelte smed, der slipper for gentagne bevægelser og i stedet kan bruge tiden på andre opgaver, gør små og mellemstore virksomheder mere konkurrencedygtige og sikrer en bedre økonomi ved at automatisere dele af produktionen.

- I bygger bro mellem innovation og teknologi i virksomhederne blandt andet fordi I selv repræsenterer begge sider. Vi er overbeviste om, at I vil lykkes med jeres projekt, lød det fra dommerne ved overrækkelsen.

Fire gange 25.000 kroner
Sejren placerede RoboE bedst i kategorien Social Entrepreneurship og de to sejre gav tilsammen 50.000 kroner, som gruppen kan bruge på at videreudvikle deres produkt

I kategorien Life Tech vandt gruppen Helzeng fra Simac med deres elevationsseng, der som en kombination af lift og sygeseng kan rejse en person op uden brug af yderligere hjælpemidler til stor gavn i sundhedssektoren.

Kategorien Service Innovation blev vundet af Simac-gruppen LIPO TOP, der med en facaderobot kan male, fjerne alger mm. på høje facader uden stilladser og manuel arbejdskraft.

Endelig blev Green Tech kategorien vundet af Beamheat - også fra Simac - der med deres solfanger kan opvarme vand med solenergi til brug i husholdning, gulvvarme mm.

Kategorivinderne vandt hver 25.000 kroner. Fælles for dem er, at de i løbet af året har arbejdet med iværksætteri gennem Fonden for Entreprenørskabs program Start Up Programme.

Høje hæle og mangolæder
Årets Grow Up pris - en pris som gives til studerende, der har arbejdet flere år med deres idé - gik til gruppen Lady Rido fra VIA University College i Midtjylland. Gruppen har udviklet og produceret en højhælet sko med plads til storetåen og formindsket risiko for slidgigt og knyster hos kvinder. De vandt 20.000 kroner og et sparringsforløb med eksterne rådgivere.

Den internationale gruppe Leathere fra Erhvervsakademmi Aarhus vandt en særlig bæredygtighedspris på 10.000 kroner for deres idé om at minimere mangospild i Columbia ved at udnytte skrællen til computercovers og små tasker og punge.

Danmarksmesterskabet fandt sted hos Dansk Erhverv i den gamle børsbygning i København. Ialt deltog 18 hold i finalen. Alle var kvalificerede via regionale mesterskaber, der fandst sted i april.

Fotos: Henrik Delfer

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Fonden for Entreprenørskab

Fonden for Entreprenørskab
Fonden for Entreprenørskab
Ejlskovsgade 3D
5000 Odense C

https://www.ffefonden.dk

Om Fonden for Entreprenørskab

Fonden for Entreprenørskab vil inspirere børn og unge og give dem evnen til at tænke og agere entreprenant og innovativt, så de kan lykkes i en global og omskiftelig verden. Det gør Fonden ved at hjælpe skoler og uddannelser med at fremme entreprenante og innovative evner hos elever og studerende. Fonden fungerer desuden som nationalt videncenter for opsamling, udvikling og udbredelse af viden om entreprenørskabsundervisning på alle niveauer af uddannelsessystemet

Følg pressemeddelelser fra Fonden for Entreprenørskab

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fonden for Entreprenørskab

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum