Studerende åbner udstilling om kroppe på Moesgaard
Tirsdag 21. juni slår Moesgaard Museum dørene op for årets studenterudstilling ‘KROPPE’, der er skabt af 70 antropologistuderende fra Aarhus Universitet.

Med udstillingen inviterer de antropologistuderende museets gæster til at udforske seks forskellige perspektiver på kroppen. De studerende håber, at årets udstilling kan være med til at sætte gang i tanker og refleksioner om kroppen, som vi kender den.
“I virkeligheden, hvad er kroppe egentlig? Hvad kendetegner en krop, og hvad adskiller kroppe? Vi har alle sammen en. Den er vores tilhørssted og vores værktøj til at bevæge os i verden. Den er vores opfattelses- og sanseapparat til at navigere i en pærevælling af indtryk og tegn. Men kroppen er jo også så meget mere end det,” siger Anders Cletus Petersen, bachelorstuderende ved Aarhus Universitet.
I udstillingen bliver gæsterne præsenteret for alt fra den aktivistiske krop, der bliver brugt som et redskab i kampen for forandring, til den iscenesatte krop, der igennem ballettens kunst sirligt og æstetisk trænes og formes i forsøget på at opnå den perfekte silhuet. Kroppens indre liv udfoldes, når udstillingen behandler følelsers forankring i kroppen, der mister nære personer, såvel som følelser, der er knyttet til at have en krop, der falder uden for samfundets kategorisering af en ‘almindelig’ krop. Gæsterne kan forvente at stå ansigt til ansigt med glimmer og fjerboaer, når udstillingen – med dragartister som medium – undersøger grænsen mellem krop og køn. Med mikroplast i kroppen som omdrejningspunkt sætter udstillingen spørgsmålstegn ved, om mennesket selv er herre over, hvad der kommer ind i kroppen, og om grænsen mellem krop og omverden er så tydelig, som man skulle tro.
Udstillingen bygger på information og materiale, som de antropologistuderende selv har indsamlet gennem feltarbejde – og i nogle tilfælde selv har lagt krop til. Materialet har afsæt i virkelige mennesker og kontekster, hvortil antropologien har bidraget med et nysgerrigt blik på kroppen i samspil med verden. Studenterudstillingen er et samarbejde mellem Moesgaard Museum og Afdelingen for Antropologi, Aarhus Universitet.
‘KROPPE’ kan opleves på Moesgaard Museum fra 21. juni til 18. september 2022.
Nøgleord
Kontakter
Johanne Macdonald LarsenBachelorstuderendeAfdelingen for Antropologi, Aarhus Universitet
Tlf:20366618202004362@post.au.dkMaja Kølsen HerskindBachelorstuderendeAfdelingen for Antropologi, Aarhus Universitet
Tlf:30283648201909482@post.au.dkBilleder
Links
Information om Moesgaard Museum
Moesgaard Museum er et kulturhistorisk museum, der viser arkæologiske og etnografiske udstillinger i international klasse. Museet forsker i og formidler menneskelivets mangfoldighed i et tæt samarbejde med Aarhus Universitet. Moesgaard Museum omfatter afdelingen i Højbjerg ved Aarhus, Vikingemuseet i Aarhus, Odder og Samsø museer.
Følg pressemeddelelser fra Moesgaard Museum
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Moesgaard Museum
Moesgaard får stor fondsstøtte til nye særudstillinger og digital udvikling30.6.2022 12:07:14 CEST | Pressemeddelelse
Fremtidens museum skal være tilgængeligt for brugerne både fysisk og on demand på nettet
Moesgaard Museum inviterer til Vikingedage i sommerferien15.6.2022 16:05:27 CEST | Pressemeddelelse
Få sanserne fyldt op og kom helt tæt på vikingetiden med oplevelser for både børn og voksne
Foredrag på Moesgaard om Tolkiens eventyrlige univers2.6.2022 14:12:43 CEST | Pressemeddelelse
Hør om Tolkiens univers afspejlet i den virkelige forhistorie, når Moesgaard inviterer til foredrag med historiker Kasper H. Andersen, seniorforsker Xenia Pauli Jensen og museumsinspektør Rasmus Birch Iversen onsdag 15. juni kl. 18.00.
Tag med Moesgaard på eventyrtogt i Kristi himmelfart og pinsen16.5.2022 15:09:38 CEST | Pressemeddelelse
Helligdagene byder på sjove vikingeaktiviteter for børn og voksne på Moesgaard Museum.
Moesgaard møder Tolkien28.4.2022 16:36:15 CEST | Pressemeddelelse
Ny podcastserie fra Moesgaard Museum kigger nærmere på den inspiration, som Tolkien hentede i fortiden, da han skrev eventyrfortællingerne om Ringenes Herre og Hobbitten
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum