ErhvervsstyrelsenErhvervsstyrelsen

Strukturfondsprojekter sadler om: ”Vi må være dér, hvor virksomhederne er nu – og det er online”

Del
Hvordan laver man en gruppediskussion på nettet? Kan man pitche idéer for hinanden online? Disse overvejelser foregår netop nu i mange strukturfondsprojekter, der derfor i stigende grad tilbyder deres hjælp til virksomhederne digitalt.

Ugers nedlukning og udsigt til en langsom genåbning af samfundet har skabt store forandringer i samfundet som helhed og ikke mindst i erhvervslivet.

Med hjælpepakkerne holder regeringen hånden under tusinder af virksomheder, og også i erhvervsfremmesystemet handles der hurtigt for at imødekomme virksomhedernes behov. Blandt andet har operatører i Midtjylland og Sydjylland har allerede sadlet om til digitale hjælpe- og uddannelsestilbud, som rummer nye muligheder for virksomhederne.

Fleksibelt og tidsbesparende

Et af dem er strukturfondsprojektet Iværksætterprogrammet 2018-2021, som drives af Erhvervshus Midtjylland. Projektet, der støttes af EU’s Socialfond, kan på grund af COVID-19 ikke længere gennemføre sine aktiviteter helt som planlagt: At videreuddanne vækstiværksættere med fysiske møder, workshops og aktiviteter. Derfor foregår langt det meste i stedet digitalt.

”Vores tilbud er udtryk for et ønske om at gøre noget her og nu for virksomhederne i en tid, hvor vi ikke kan mødes fysisk. Desuden har vi længe hørt virksomhederne efterspørge fleksible digitale forløb, som er nemme at gå til, tidsbesparende og til at downloade. Og nu er anledningen kommet til at gøre det,” siger projektleder Niels Nørskov og tilføjer: ”Vi må være dér, hvor virksomhederne er nu, og det er online.”

Projektet skal på tre år have 660 midtjyske vækstiværksættere gennem en række aktiviteter, herunder fire kollektive udviklingsforløb. Målet er, at iværksætterne får samme udbytte af kurserne som ved de fysiske møder.

”Vi ved godt, at man ikke umiddelbart kan transformere alle de enkelte undervisningselementer over i et digitalt rum, og derfor inddrager vi nye elementer, der kan sikre samme resultat. Men udbyttet og redskaberne skal være på det samme faglige niveau,” siger Niels Nørskov og tilføjer, at dele af de nye, digitale tilbud vil kunne bruges i resten af projektets løbetid.

Den nye digitale køreplan indebærer også klare fordele for iværksætterne:

  • De sparer tid, fordi de ikke længere skal køre til aktiviteterne.
  • En del af tilbuddet bliver delt op i kortere, intensive forløb, som er nemmere at indpasse i en travl hverdag.
  • I første omgang er alt live, men projektet sørger for, at indholdet er til at tilgå kontinuerligt digitalt via download.

”Mange iværksættere vil gerne have vores tilbud, når det er der, men hvis de ikke har mulighed for at deltage live, er målet, at de kan downloade undervisningen og bruge den, når det passer ind hos dem,” siger Niels Nørskov.

Mere materiale ligger online

Hos operatøren UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole er man allerede gået online i det landsdækkende socialfondsprojekt Digital Ledelseskultur. UCL udruller projektet over hele landet i samarbejde med UC Nordjylland, Erhvervsakademi Aarhus, KEA - Københavns Erhvervsakademi, Roskilde Handelsskole samt Lifestyle & Design Cluster.

”Vi havde nogle planlagte forløb, som vi bare er gået i gang med og har holdt webinarer i stedet for fysiske møder. Og for de, der ikke kunne være med live, gør vi undervisningen tilgængelig digitalt,” oplyser chefkonsulent Jan Lund fra UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole.

Det bliver dog kun dele af programmet, som konverteres digitalt, understreger han.

”Vi arbejder blandt andet med lavt digitaliserede virksomheder, og for dem kan det være en barriere at skulle deltage i et webinar. Og generelt er vores projekt bygget på, at vi har et tæt forhold til de deltagende virksomheder. Der er behov for 1:1-dialog og at mødes i kompetencenetværk, og det skal vi holde fast i,” siger Jan Lund.

NY PULJE FOR EKSISTERENDE ERHVERVSFREMMEINDSATSER

Er I operatør på et igangværende erhvervsfremmeprojekt? Og har I gode idéer til, hvordan projektet kan justeres eller udvides, så det styrker virksomhedernes evne til at håndtere konsekvenserne af pandemien og genoprette forretningen i takt med, at Danmark og omverdenen åbner op?

Så er der mulighed for at få del i en pulje på op til 114,7 mio. kr., som Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse har afsat.

Hvem kan søge? Midlerne kan søges af eksisterende operatører i erhvervsfremmesystemet til at justere og skalere eksisterende projekter, så de bedst og hurtigst muligt møder dansk erhvervslivs behov i den aktuelle situation.

Mere info: Interesserede kan læse mere om ordningen her (bemærk, at der er ansøgningsfrist fredag den 24. april kl. 12.00). Operatører kan også kontakte deres sagsbehandler i Erhvervsstyrelsen med spørgsmål om projektændringer.

FAKTA Om EU’s Regionalfond og Socialfond

I perioden 2014-2020 investerer EU's Regionalfond, Socialfond og danske partnere hvert år 1 mia. kr. i aktiviteter, der skaber vækst og beskæftigelse i hele landet.

Regionalfondsprogrammet for 2014-2020 er målrettet bedre vækstvilkår for små og mellemstore virksomheder, der spiller en vigtig rolle i at skabe vækst og nye arbejdspladser i Danmark.

Derfor medfinansierer EU's Regionalfond projekter, der skal:

  • Styrke virksomhedernes innovationsevne
  • Udarbejde vækstplaner for virksomhederne
  • Hjælpe virksomhederne med at blive mere ressourceeffektive

Socialfondsprogrammet for 2014-2020 er målrettet iværksætteri, uddannelse og social inklusion. Vi skal have flere nye virksomheder og en dygtigere arbejdsstyrke. Det er afgørende forudsætninger for at øget produktivitet, konkurrenceevne og vækst.

Derfor medfinansierer EU's Socialfond projekter, der skal:

  • Øge iværksætteraktiviteten og sørge for vækstrettet kompetenceudvikling i små og mellemstore virksomheder
  • Fremme social inklusion – via særligt tilrettelagte ungdomsuddannelser, indslusningsforløb til arbejdsmarkedet og socialøkonomiske virksomheder
  • Styrke erhvervsuddannelserne, erhvervsfaglige uddannelser og videregående uddannelser.

Nøgleord

Kontakter

Niels Nørskov, projektleder, Erhvervshus Midtjylland, 30 80 16 25 og nen@erhvervshusmidtjylland.dk


Jan Lund, chefkonsulent, UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole,
20 92 59 11 og jlu@ucl.dk

Information om Erhvervsstyrelsen

Erhvervsstyrelsen
Vejlsøvej 29
8600 Silkeborg

3529 1700https://udviklingidanmark.erhvervsstyrelsen.dk/

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsstyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsstyrelsen

”Målet er at være nummer et i verden på bæredygtighed i vores branche”19.4.2024 07:48:00 CEST | Pressemeddelelse

Indtil for nylig havde virksomheden Real Safety i Esbjerg ikke haft en struktureret tilgang til den grønne omstilling, da det ikke for alvor havde været et tema for kunderne. Forventningen er dog, at stigende fokus på bæredygtighed vil give virksomheder med en tydelig grøn profil konkurrencefordele, og det har gjort det interessant for Real Safety at sætte konkrete bæredygtighedsinitiativer i gang.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye