Streamingkrig og nye mikrochips: Her er de vigtigste tech-trends i 2023

Høj hastighed og stabilt netværk. I en tid, hvor historisk mange funktioner, services og menneskelig interaktion afhænger af internet- og telefonforbindelser, har vi ikke råd til at gå ned på båndbredde. Herhjemme er vi allerede overgået til 5G-netværk, og i 2023 vokser udbredelsen af den nye generation af telefoni.
Som noget nyt forventes markedet for billige 5G-smartphones til under 700 kr. at tage fat i 2023, og det vil snart gøre 5G-telefoni tilgængelig for milliarder af forbrugere verden over. Det er billigere end nogensinde at fremstille en smartphone, og profitpotentialerne vil fremover opstå i software, apps og reklamer frem for hardware.
Streamingkrigens nye fronter
Netop reklamer vil også trænge sig ind i streamingtjenesterne i det nye år. Det giver nye muligheder for udbyderne, som f.eks. kan tilbyde et halvt så dyrt abonnement til gengæld for fire til ti minutters reklamer i timen til prisbevidste seere.
”Mens mange danskere er vant til reklamefri streaming af yndlingsserierne hjemme i sofaen, er netop de dyre abonnementer noget af det første, der ryger, når økonomien er trængt af inflation og prisstigninger. Vi forventer derfor et gennembrud for billigere reklamebaserede streamingmodeller i det nye år,” fortæller leder af Deloittes afdeling for teknologi, medier og telekommunikation Frederik Behnk.
Streamingkrigen vil stige i intensitet, forventer Deloitte, og det næste store slag vil handle om streaming af livesport. Markedet er gigantisk, og forhandlinger om medierettigheder kommer derfor til at påvirke branchen betydeligt i 2023.
Mikrochippen revolutioneres
At mikrochips er fundamentale for meget andet end computere viste sig for alvor, da knas med forsyningen af mikrochips de sidste to år førte til usædvanligt lange leveringstider på bl.a. biler og hvidevarer. Chipmarkedet gennemgår lige nu en gennemgribende revolution, som Deloitte kaster lys på i sin nye rapport.
”Det er en lidt overset teknologi, men mikrochippen er jo hjertet i stort set al den elektronik, vi bruger til daglig. Hidtil har mikrochips som udgangspunkt været lavet af silikone, men ved at skifte til materialer, som kan holde til stærkere strøm, ser vi nu helt nye muligheder inden for opladning af elbiler og devices, solceller og meget mere. Min anbefaling er at holde nøje øje med udviklingen inden for mikrochips – den kommer til at stikke helt af i 2023,” siger Frederik Behnk.
Udviklingen inden for mikrochips vil kort sagt ændre spillepladen fundamentalt. Med kunstig intelligens kan man pludselig designe ekstremt avancerede chips hurtigere, billigere og mere effektivt end nogensinde før. Samtidig er der sket et gennembrud indenfor hærdning af mikrochips, så de kan holde til stærk stråling f.eks. i forbindelse med rummissioner, satellitter og atomkraft.
Nøgleord
Kontakter
Frederik Behnk, partner og leder af Deloittes afdeling for teknologi, medier og telekommunikation, fbehnk@deloitte.dk, tlf. 3093 4426.
Anne Rosa Simonsen, pressechef, tlf. 2063 3133, ansimonsen@deloitte.dk
Billeder

Links
Information om Deloitte
Følg pressemeddelelser fra Deloitte
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Deloitte
Deloitte fastslår: Medarbejderudvikling giver plus på bundlinjen28.3.2025 06:02:00 CET | Pressemeddelelse
Organisationer, der prioriterer personlig udvikling, kreativitet og fordybelse, klarer sig bedre økonomisk og skaber større værdi for samfundet. Det viser en ny, global undersøgelse fra Deloitte.
Virksomheders brug af AI i kraftig fremgang25.3.2025 06:10:00 CET | Pressemeddelelse
Selv om udbredelsen af generativ kunstig intelligens øges markant, er der stadig væsentlige barrierer på vejen, førend vi indfrier det fulde potentiale. En ny undersøgelse fra Deloitte indikerer samtidig, at adoptionen ikke helt kan følge med den teknologiske udvikling.
Deloitte udpeger fremtidens teknologiske tendenser: ”Alt er bundet op på AI"24.2.2025 06:10:00 CET | Pressemeddelelse
Hvilke teknologiske trends skal erhvervslivet og den offentlige sektor kende til for at få en strategisk fordel? Rådgivningsgigant og tech-partner Deloitte udpeger seks centrale tendenser med potentiale til at ændre måden, vi arbejder, interagerer og laver forretning på.
Danskernes skærmtid fortsætter op trods stigende bekymring om overforbrug4.2.2025 06:30:00 CET | Pressemeddelelse
Deloitte præsenterer nye indsigter i danskernes digitale forbrugervaner. Over halvdelen angiver, at de oplever et overforbrug i deres dagligdag.
Danske topledere investerer heftigt i AI – men interesserer sig ikke synderligt for teknologien13.11.2024 06:30:00 CET | Pressemeddelelse
Kun 38 procent af toplederne i danske virksomheder udtrykker høj interesse for generativ AI. Til sammenligning er interessen høj hos hele 63 procent af toplederne i resten af verden. Kløften kan sætte Danmark tilbage i AI-kapløbet, konkluderer Deloitte i ny undersøgelse.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum