Guldborgsund Kommune

Støtte til kulturweekend i Nysted og "1944 - Monica Wichfeld, en heltinde på Sydhavsøerne"

Del

På møde d 18. maj 2022 i udvalg for Landdistrikter, Kultur og Fritidsudvalget (LKF) uddelte udvalget midler fra SOL-puljen til to lokale projekter. Det ene er dog betinget af, at Lolland Kommune støtter med tilsvarende beløb.

Scene fra en af Lykke og fremgangs tidligere forestillinger. Foto: Carsten Krogstrup
Scene fra en af Lykke og fremgangs tidligere forestillinger. Foto: Carsten Krogstrup

Foreningen Museet Aarestrups Hus søgte 65.000 kr. til en ny Kultur-weekend i Nysted og omegn. Derudover søgte Lykke & Fremgang 100.000 kr. til teaterforestillingen 1944 – Monica Wichfeld, en heltinde på Sydhavsøerne. Begge dele blev bevilget.

Ole K. Larsen, der er formand for Landdistrikter, Kultur og Fritidsudvalget, udtaler: ”Det er en stor glæde, at lokale aktører bruger de lokale historier og lokationer til at skabe kulturoplevelser. I Guldborgsund har vi så mange spændende locations og dygtige kulturaktører, der kan skabe kulturtilbud for både det lokale publikum og folk, der kommer hertil netop for at få en unik oplevelse”

Foreningen Museet Aarestrups Hus / Kulturweekend i Nysted og omegn.

En række lokale aktører arbejder på at skabe en kulturweekend i Nysted den 11.-12. juni 2022. Kulturweekenden er et forsøg på at åbne byens kulturliv op for byens borgere og turister i form af oplevelser, events, aktiviteter, forretningstilbud, markeder, koncerter og kulinariske tilbud. De lokale foreninger og erhvervsdrivende har til hensigt at gøre Nysted endnu mere kendt og et attraktivt sted at bosætte sig for alle lige fra børnefamilier til pensionister.

Foreningen Museet Aarestrups Hus søgte i første omgang om støtte på 65.000 kr., men har siden nedjusteret pga. et nyt tilskud på 10.000 kr. fra Industri- og Håndværkerforeningen i Nysted.

Lykke & Fremgang / 1944 - Monica Wichfeld, en heltinde på Sydhavsøerne

Der søges om støtte til en teaterforestilling om Monica Wichfeld opført af lokale amatører og professionelle skuespillere. Det er et nyt stykke dramatik baseret på virkeligheden - skrevet af Claus Flygare.

De indledende øvelser har været i gang længe med research, da der er tale om en "spinoff" på den krønike som Lykke & Fremgang opførte i 2016 og 2017.

Planen er en premiere ultimo august 2022 og forhåbentlig på Engestofte Gods med efterfølgende turne rundt i lokale forsamlingshuse på Lolland-Falster.

Det er udgangspunktet at spille i alt 15 helaftens-forestillinger.

Bevillingen er betinget af, at Lolland Kommune støtter med tilsvarende beløb. 

Kontakter

Formand Henning Jørgensen, Foreningen Museet Aarestrups Hus:
Mobil: 42168250, mail: henninggrete4880@icloud.com

Stine Pilt, Lykke og Fremgang,
Mobil: 40357860 mail: spo@alfredlaurits.dk

Billeder

Scene fra en af Lykke og fremgangs tidligere forestillinger. Foto: Carsten Krogstrup
Scene fra en af Lykke og fremgangs tidligere forestillinger. Foto: Carsten Krogstrup
Download

Information om Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune
Guldborgsund Kommune
Parkvej 37
4800 Nykøbing F

54 73 10 00http://www.guldborgsund.dk/

Følg pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum