Stort potentiale for at få flere unge ind på erhvervsuddannelserne på Fyn
På Fyn var mere end hver fjerde student fra årgangen 2017 endnu ikke kommet videre i uddannelse i efteråret 2019. Det vil sige mere end to år, efter de fik studenterhuen. Det svarer til 989 studenter, viser tal fra Dansk Industri.
I f.eks. Odense, Svendborg, Nyborg og Assens var cirka 25 procent af de unge med en studentereksamen endnu ikke i gang med at læse videre efter to år. I Kerteminde og Faaborg-Midtfyn gælder det for henholdsvis 31 og 27 procent.
- Vi kan ikke være tilfredse med, at der er så stor en gruppe studenter, som endnu ikke er videre efter mere end to år samtidig med, at virksomhederne står og mangler medarbejdere med en erhvervsuddannelse. Der er brug for dem ude på virksomhederne, og derfor skal vi have både kommunen, Syddansk Erhvervsskole og Studievalg Danmark på banen, siger formand for DI Fyn Poul Strandmark.
Nu er det tid for folkeskolens ældste elever
Han henviser til, at der i starten af marts er frist for at søge ind på en gymnasial uddannelse, mens erhvervsuddannelserne kan optage elever hele året.
- Vi skal blive bedre til at anerkende de unge, som f.eks. kan lide at bruge teorien i praksis. Her er også en opfordring til forældrene om at hjælpe deres børn med at se på andre uddannelsesveje end gymnasiet, og folkeskolerne har en vigtig opgave i at vejlede eleverne i alle de muligheder, der er, siger Poul Strandmark og tilføjer:
- En erhvervsuddannelse giver mulighed for både at arbejde i udlandet, drive egen virksomhed, læse videre og høj jobsikkerhed. Det er en meget sikker vej til at udleve sine drømme.
Brug for endnu flere
Alle kommuner på Fyn på nær Odense og Svendborg lever stort set op til det politiske mål om, at 25 procent skal vælge en erhvervsuddannelse direkte efter 9. eller 10. klasse.
- Grundlæggende er det positivt, at en del folkeskoleelever allerede vælger en erhvervsuddannelse, men virksomhederne efterspørger stadig flere. Kære kommuner, jeg håber I vil lave en indsats, der kan få flere til at interessere sig for en erhvervsuddannelse. Det gælder både folkeskoleelever og de mange unge, der endnu ikke er i gang med en kompetencegivende uddannelse. DI Fyn hjælper gerne med f.eks. virksomhedsbesøg, klassebesøg eller andet, siger Poul Strandmark.
Kontakter
Formand for DI Fyn Poul Strandmark, telefon 26 15 27 33
Regional konsulent for DI Fyn Steen Høygaard, telefon 25 66 63 17
Vedhæftede filer
Information om DI Fyn
Følg pressemeddelelser fra DI Fyn
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra DI Fyn
Markant flere plus-80 årige øger behovet for flere friplejehjem9.7.2025 05:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Om 15 år er antallet af ældre over 80 år i Assens, Langeland og Nordfyns kommuner steget med 50 procent, viser nye tal. Og i Svendborg og Middelfart er stigningen endnu større. Det kræver flere plejehjem og ældreboliger, som de fynske kommuner allerede nu skal planlægge og reservere penge til. Friplejehjem kan være kommunernes redning og samtidig give borgerne flere valgmuligheder, mener DI Fyn.
Ny mand i spidsen for 1.400 fynske virksomheder14.5.2025 09:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Dansk Industris regionale forening DI Fyn har valgt CEO John Veje Olesen fra den højteknologiske virksomhed Ken Hygiene Systems A/S i Broby som ny leder af bestyrelsen.
DI Fyn Erhvervstræf 2025: Hvordan tackler fynske virksomheder den usikre verden?9.5.2025 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Hvordan udvikler Ukraine-krigen sig? Hvad finder Trump på næste gang? Og hvordan skal virksomhederne navigere i den uforudsigelige dagligdag? Kom med på DI Fyns Erhvervstræf 14. maj, som indledes af DI Fyns nyvalgte bestyrelsesleder. Her kan du møde Danmarks mest efterspurgte ekspert, professor Peter Viggo Jakobsen fra Forsvarsakademiet, tidligere rådgiver på den danske ambassade i Washington Mads Dalgaard Madsen – og fynske virksomhedsledere, som fortæller, hvordan de tackler usikkerheden.
Der er blevet længere mellem busserne på Fyn17.2.2025 05:00:00 CET | Pressemeddelelse
Siden 2010 er antallet af timer, som de kommunale busser kører på de fynske landeveje, faldet med cirka 64.000 timer. Særligt i Kerteminde, Middelfart, Odense og Svendborg er der blevet længere mellem busserne, samtidig med at mellem 20 og 40 procent af familierne i de fire kommuner ikke har bil. De fynske kommuner har forsømt busruterne, og nu mærker vi konsekvenserne, mener DI Fyn.
DI Fyn skal have ny bestyrelsesleder19.12.2024 06:49:20 CET | Pressemeddelelse
Efter otte år i spidsen for DI Fyn har bestyrelsesleder Poul Strandmark besluttet at forlade posten ved årsskiftet. Årsagen er, at Poul Strandmark har solgt sin virksomhed Bluepack A/S til den hollandske koncern Royal LC Packaging Group. - Poul er en af bestyrelses-veteranerne i DI’s 18 regionalforeninger og har lagt et stort og utrætteligt arbejde i Dansk Industri, det gælder i både hovedbestyrelsen og ikke mindst i DI Fyn gennem alle årerne, siger chef for Erhvervsudvikling Annette Christensen, DI. DI Fyn er med over 1.400 medlemsvirksomheder en af de største regionalforeninger i Dansk Industri. Foreningen arbejder i alle fynske kommuner bortset fra Middelfart, som hører under DI Trekantområdet og ledes af en 15 m/k stor bestyrelse bestående af ledere fra virksomheder over hele Fyn. Poul Strandmark fremhæver, at DI Fyn blandt andet har været med til at få fynske kommuner, virksomheder og andre interessenter til at samarbejde som ”Et Fyn – en stemme”, og glæder sig over, at udvidelsen
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum