Sikkerhedsstyrelsen

Stort fund af ulovligt lattergas i århusiansk kiosk

Del

Sikkerhedsstyrelsen reagerede på et tip og gjorde i sidste uge et stort fund af 180 lattergaspatroner.

Sikkerhedsstyrelsen var sidste uge på uanmeldt besøg i en århusiansk kiosk nær en uddannelsesinstitution, hvor 180 lattergaspatroner var ulovligt til salg.

Tilsynet var dog ikke tilfældigt, da Sikkerhedsstyrelsen var blevet tippet af kollegaer fra Skattestyrelsen. Skattestyrelsen havde været på tilsyn i andet øjemed og bemærkede store mængder lattergas i baglokalet.

Det har siden lattergaslovens ikrafttrædelse i 2020 været ulovligt at sælge lattergas, hvis butikken også sælger alkohol eller tobak.

- Det er efterhånden sjældent, at vi finder store mængder lattergas ulovligt til salg i butikker. Vi er glade for, at Skattestyrelsen henvendte sig med deres observation, der medvirkede til, at der nu er 180 færre lattergaspatroner i omløb, siger Søren Assenholt Muff, kontorchef i Sikkerhedsstyrelsen.

Kioskejerens forklaring var, at han ikke havde fået returneret eller pakket lattergaspatronerne væk, efter det blev ulovligt at sælge i 2020.

Kiosken bliver anmeldt til politiet for overtrædelse af lattergasloven

Nøgleord

Billeder

Links

Information om Sikkerhedsstyrelsen

Sikkerhedsstyrelsen
Sikkerhedsstyrelsen
Esbjerg Brygge 30
6700 Esbjerg

3373 2000http://www.sik.dk

Følg pressemeddelelser fra Sikkerhedsstyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sikkerhedsstyrelsen

Lattergas, snus og tyggetobak beslaglagt i København28.6.2022 15:03:20 CEST | Pressemeddelelse

Sikkerhedsstyrelsen var fredag på tilsyn i Indre by i København i forbindelse med tilsyn med alderskontrol og salg af alkohol og tobak til unge. I seks tilfældigt udvalgte kiosker blev der alle steder fundet ulovlige produkter. På et par af stederne fandt Sikkerhedsstyrelsen så store mængder ulovligt lattergas, æsker med snus og tyggetobak med udenlandske sundhedsadvarsler, at Københavns Politi foretog beslaglæggelser.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum