EKF - Danmarks Eksportkredit

Største eksportlån i EKF nogensinde

Del

EKF har netop underskrevet en aftale om det største eksportlån i EKF`s historie ved en ceremoni i det tyrkiske finansministerium i Ankara

Tirsdag morgen underskrev Thomas Hovard, CCO i EKF Danmarks Eksportkredit (EKF), et eksportlån på 576 mio. Euro til BBYO jernbaneprojektet i Tyrkiet. Projektet er en 200 kilometer lang højhastighedsbane i det nordvestlige Tyrkiet.

”Vi er meget stolte over, at vi har bidraget med et grønt lån til et bæredygtigt jernbaneprojekt i Tyrkiet og dermed været med til at skaffe arbejdspladser i Danmark,” siger Thomas Hovard.

Danske kontrakter

Jernbaneprojektet giver danske kontrakter på et par hundrede millioner danske kroner til blandt andre logistikvirksomheder, rådgivningsvirksomheder, entreprenører samt en række mindre komponentleverandører.

Eksportlånet et godt eksempel på, at danske leverandører får ordrer, fordi EKF er med, og fordi EKF har så godt et ry hos udenlandske eksportkreditinstitutter samt hos globale, finansielle aktører.

Flere udenlandske banker er nemlig involveret i projektet, herunder en af de største, nemlig Standard Chartered Bank. Her har EKF en høj stjerne.

”Standard Chartered Bank søgte efter långivere til projektet med en stærk rating og stor erfaring med infrastruktur-projekter. Her blev vi foretrukket,” siger Thomas Hovard.

Jernbanen kommer til at gå fra Bandirma via Bursa, og Yenisehir til Osmaneli i det nordvestlige Tyrkiet. Projektet bygges af den tyrkiske entreprenør Kalyon, som er en ny samarbejdspartner for EKF.

Mest muligt ud af kapacitet

EKF har efterfølgende syndikeret lånet blandt andet gennem genforsikring fra andre eksportkreditinstitutter i Spanien (CESCE) og Polen (KUKE). Dermed bliver EKF’s risiko reduceret til EUR 33,6 mio. Den samlede finansiering er på EUR 1.100 mio. (plus præmie) og fordelt mellem et EKF Eksportlån, EKN/SEK-finansiering og en kommerciel tranche af lokale banker. Lånet lever op til EU-taksonomien for bæredygtig finansiering og klassificeres derfor som et grønt lån i markedet.

EKF sælger altså risiko fra ved at genforsikre.

”Det er standard i EKF fordi, vi allerede har en del engagement i Tyrkiet. På den måde bruger vi ikke al vores kapacitet på kun et land og får dermed mest muligt ud af vores kapacitet til mest mulig gavn,” siger Søren Abildgaard, SVP hos EKF.

I Tyrkiet er der også stor anerkendelse af EKF's arbejde:

"Dette er den første transaktion af sin slags fra det tyrkiske finansministerium samt en meget kreativ og ud-af-boksen-løsning fra EKF. Det er altid en fornøjelse og en ære at få en chance for at samarbejde med EKF, og jeg ser frem til endnu mere samarbejde på andre projekter,” siger Hasan Kutluhan Çevik, strategi- og udviklingsdirektør i Kalyon.

For yderligere information kontakt Ina Bjerregaard på telefon 20652114 eller mail: ibc@ekf.dk

Information om EKF - Danmarks Eksportkredit

EKF - Danmarks Eksportkredit
EKF - Danmarks Eksportkredit
Lautrupsgade 11
2100 København Ø

+45 35462600https://ekf.dk/

Den bedste sikkerhed en virksomhed kan få

EKF er Danmarks eksportkredit. Vi hjælper danske virksomheder med at gøre det muligt og attraktivt for andre at købe varer fra Danmark. Det gør vi ved at hjælpe med at skaffe finansiering og ved at forsikre virksomheder og banker mod de økonomiske og politiske risici, der kan være ved at handle med andre lande.

 

Følg pressemeddelelser fra EKF - Danmarks Eksportkredit

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra EKF - Danmarks Eksportkredit

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum