Hjørring Kommune

Store sommerhuse skal kort- og planlægges

Del

De seneste uger har ønsker om nye og store sommerhuse fyldt en del i debatten i Hjørring Kommune. Der er mange interesser, der skal tilgodeses, når store sommerhuse skal forenes med turismeudvikling, natur og nabohensyn. Derfor har Teknik- og Miljøudvalget bedt om, at der sættes gang i et kortlægnings- og analysearbejde på området.

Ny lokalplan på vej for Harevej og Bævervej

Første og meget konkrete skridt er en revision af den aktuelle lokalplan for området ved Harevej/Bævervej i Nr. Rubjerg. Revisionen kommer til at forløbe som et almindeligt lokalplanforløb i dialog med bestyrelsen for Nr. Lyngby Grundejerforening.

Teknik- og Miljøudvalget har desuden besluttet, at alle ansøgninger om byggeri af sommerhuse større end 300 kvm skal forelægges til politisk behandling indtil analysearbejdet er gennemført, og der politisk er taget stilling til de fremtidige rammer.

Er der plads til store sommerhuse – og hvor?

På den lidt længere bane har Teknik- og Miljøudvalget bedt administrationen om at kortlægge planlægningen for sommerhusområder i Hjørring Kommune.

Politikerne vil bl.a. gerne vide, hvor mange sommerhuse over 250 kvm, der er opført i de senere år, hvor mange ledige områder, der findes i kommunen, og hvad et varieret udbud af feriehuse betyder for turisterhvervet.

Endelig skal de gældende lokalplaner gennemgås nærmere for at se, hvilke muligheder de allerede nu rummer for at regulere sommerhusbyggerier af en vis størrelse.

Den seneste tids debat om store sommerhuse viser, at det er et følsomt område - ikke mindst når de store sommerhuse dukker op i allerede eksisterende og udbyggede områder. Samtidig kan vi jo se, at der er stigende efterspørgsel på store feriehuse hos udlejningsbureauerne. Derfor skal vi have lavet nogle rammer, der tilgodeser så mange interesser som muligt”, siger formand for Teknik- og Miljøudvalget Søren Smalbro.

Analyse- og kortlægningsarbejdet vil foregå hen over foråret og sommeren, hvorefter eventuelle justeringer af plangrundlaget forventes at kunne implementeres til efteråret.

Kontakter

Formand for Teknik- og Miljøudvalget Søren Smalbro
Tlf. 22 74 97 22
soeren.smalbro@hjoerring.dk

Teknisk direktør Bettina Hedeby Madsen
Tlf. 41 22 37 26
bettina.hedeby.madsen@hjoerring.dk

Billeder

Information om Hjørring Kommune

Hjørring Kommune
Hjørring Kommune
Springvandspladsen 5
9800 Hjørring

72 33 33 33https://hjoerring.dk/
Hjørring Kommune er med sine knap 65.000 indbyggere den næst største kommune i Nordjylland. Du finder os centralt placeret i Vendsyssel og dermed i centrum af Skandinavien og Nordeuropa. Klik dig videre og bliv meget klogere på Hjørring Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Et af de største projekter nogensinde skal redde masser af sommerhuse langs med vestkysten24.3.2021 11:24:41 CET | Pressemeddelelse

Efter et langt tilløb begynder nu et stort sandfodringsprojekt, der er blevet til i et tæt samarbejde mellem 12 grundejerforeninger, Skallerup Seaside Resort A/S og Hjørring Kommune. Alle projektdeltagerne har været til lommerne, og projektet har modtaget støtte fra Statens kystbeskyttelsespulje for 2020. Derfor kan sandfodringen for i alt 11 millioner kroner nu begynde. - Det er helt unikt i national målestok at både grundejerforeninger, en privat virksomhed og en kommune kan finde sammen om et fælles mål. Og alene omfanget af både udgiften og hvor meget sand der skal flyttes, gør det her kystsikringsprojekt til et af de største i Danmark nogensinde, siger borgmester Arne Boelt (S). Sandfodringen vil ske ud for Nr. Lyngby og på en lang strækning omkring Lønstrup fra Mårup i syd til Udemarken i nord. Området dækker de 12 deltagende grundejerforeningernes kyststrækninger. Sandet stammer fra en nødvendig oprensning af indsejlingen til Hirtshals Havn. En oprensning der er nødvendig for at

Sindals nye ældrecenter bliver i et plan – bygget med fokus på tryghed og hjemlighed.3.3.2021 09:24:42 CET | Pressemeddelelse

Udover at være et hjem for borgere, der ikke længere kan klare sig selv i eget hjem, skal det nye Vendelbocenter indeholde et aktivitetscenter for ældre borgere, træningsfaciliteter til genoptræning samt en sygeplejeklinik. Desuden skal der være plads til de mange frivillige, der hjælper til på centeret, og til foreningen Solgårdens Venner. Der arbejdes også på at skabe et cafétilbud på centeret, hvor borgere med nedsat fysisk og/eller psykisk funktionsevne eksempelvis kan betjene en café. Med 96 plejeboliger bliver det nye Vendelbocenter kommunens hidtil største. Hjørring Kommune har været igennem en længere proces for at vælge den rette arkitekt til byggeriet, og et enigt bygherreudvalg har nu valgt arkitektfirmaet Cubo. - Det nye Vendelbocenter skal både være et hjem for mange beboere og et sted, hvor borgere fra lokalområdet kan komme til genoptræning, i aktivitetscenter eller få kop kaffe i cafeen – og samtidig skal det være en arbejdsplads. Det er en svær opgave at rumme alle de

Lærerkreds Nord og Hjørring Kommune har indgået en lokal arbejdstidsaftale for lærere og børnehaveklasseledere på kommunens folkeskoler, Hjørringskolen og Hjørring Ny 1016.2.2021 09:45:43 CET | Pressemeddelelse

I 2020 indgik KL og Lærernes Centralorganisation igen en central arbejdstidsaftale på skoleområdet, A20. Intentioner og værdier i A20 er i god overensstemmelse med det mangeårige gode og stærke samarbejde mellem Lærerkreds Nord og Hjørring Kommune. Et samarbejde der allerede i 2018 førte til en lokal arbejdstidsaftale, som sikrede god sammenhæng mellem tid til undervisning og til forberedelse.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum