Bolighed

Store afslag på lejligheder i de største byer

Del

Det tager nu længere tid at sælge en lejlighed end for et år siden, og udbuddet er vokset. Stemningen på lejlighedsmarkedet er vendt, og det er nu køberne, som har fat i den lange ende, vurderer boligøkonom og købermægler, Hans Møllnitz Olsen, fra køberplatformen Bolighed.dk

Nye udbudstal fra Finans Danmark viser, at der i København nu er 21,7 procent flere lejligheder til salg end for et år siden, I Århus er der 21,4 procent flere, og i Aalborg er der hele 39,1 procent flere lejligheder til salg, når man sammenligner maj 2018 med maj 2019. I Odense er stigningen ikke helt så stor, da antallet af lejligheder er steget med 6,9 procent på et år.

De seneste tal fra Boligheds Markedsstatistik viser, at sælgerne i 1. kvartal måtte give pæne afslag for at komme af med lejlighederne i landets fire største byer. I forhold til samme tid sidste år er prisafslagene vokset i både København, Århus, Aalborg og Odense. Den største stigning finder man i Aalborg, hvor de gennemsnitlige afslag er steget fra 1,8 procent i 1. kvartal 2018 til 5,7 procent i 1. kvartal 2019.

Købermægler, Hans Møllnitz Olsen, forventer, at køberne vil gå hårdere til prisforhandlingen i den kommende tid:

”Prisfesten ser ud til at være forbi for denne gang, og køberne er blevet mere forsigtige. De er blevet mere kræsne med beliggenheden, og de forventer, at der nu kan forhandles mere om prisen”, siger Hans Møllnitz Olsen.

 

Største afslag i København og Aalborg 

Som købermægler rådgiver han kommende boligkøbere og hjælper med prisforhandlingen. Lige nu oplever han, at køberne går efter det ”sikre” valg:

”En studievenlig lejlighed skal helst kunne deles af to studerende, så der er flere om at betale huslejen. Hvis en lejlighed ligger ud til en trafikeret vej, eller der er meget støj fra nattelivet, så vælger mange købere at stå over. Køberne kan tillade sig at være mere kræsne i det nuværende marked”, siger Hans Møllnitz Olsen.

I Københavns Kommune har ejere af lejligheder i flere år set boligpriser, som kun er gået op. Men i løbet af 2018 er udviklingen vendt, og nu tager det generelt længere tid at få solgt en lejlighed. Den gennemsnitlige udbudstid for en lejlighed i København er nu 131 dage mod 97 dage for et år siden:

”Hele markedet bevæger sig i et lidt lavere gear lige nu, og flere faktorer trækker i hver deres retning. De ekstremt lave renter er med til at løfte priserne, mens begrænsninger i lånemuligheder og usikkerhed om de kommende ejendomsvurderinger lægger en dæmper på priserne”, siger Hans Møllnitz Olsen.

I Københavns Kommune er det gennemsnitlige prisafslag steget fra 2,6 procent i 1. kvartal 2018 til 4,6 procent i 1. kvartal 2019:

”Mit råd til køberne er at købe, hvis de har et boligbehov, men ikke for at satse på fremtidige prisstigninger. Et forældrekøb er stadig en god idé, hvis formålet er at hjælpe barnet i studietiden, men det er ikke nødvendigvis en god forretning længere”, siger Hans Møllnitz Olsen.

Prisafslag for lejligheder i de største byer*

Prisafslag

1. kvartal 2018

1. kvartal 2019

København

2,6 %

4,6 %

Århus

2,3 %

3,6 %

Odense

1,7 %

3,3 %

Aalborg

1,8 %

5,7%

*Boligheds Markedsstatistik viser forskellen mellem første udbudspris og salgsprisen for henholdsvis 1. kvartal 2018 og 1. kvartal 2019.

.........

På Bolighed.dk kan boligkøbere tjekke det gennemsnitlige afslag i netop det område, hvor de søger boliger til salg. Det er også muligt at se en data-vurdering af ejendommen, som kan give en indikation af lejlighedens pris ved et salg.

Nøgleord

Kontakter

Trine Jakobsen
Presseansvarlig
Mobil: 53 88 80 81
tj@bolighed.dk

Hans Møllnitz Olsen
Købermægler
Mobil: 70 22 40 60
hol@bolighed.dk

Billeder

Links

Information om Bolighed

  • Bolighed.dk ejes af de fire banker Nykredit, Sydbank, Spar Nord og Arbejdernes Landsbank.
  • På Bolighed.dk gør vi det nemmere for dig at finde dit næste hjem. Du får viden om boligen, som ikke altid er nævnt i salgsopstillingen. Du kan søge på alle boliger til salg – og dem du håber kommer til salg. I vores BoligCV får du overblik over risikoen for radon, skybrud, støj og indbrud i lige netop den bolig, du søger på. 

Følg pressemeddelelser fra Bolighed

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Bolighed