Gladsaxe Kommune

Stor tilslutning til energitjek i handelsgaderne

Del

Gladsaxe Kommunes tilbud om energitjek hos erhvervslivet er på kort tid blevet taget godt imod og viser også, at der er gode penge at spare ved at skifte til energivenlige apparater og belysning.

Energikonsulent Dan Weibel undersøger belysningen i en butik på Søborg Hovedgade.
Energikonsulent Dan Weibel undersøger belysningen i en butik på Søborg Hovedgade.

De høje energipriser udfordrer alle, men særligt detailhandel og andre erhverv i gadeplan er udfordret, fordi de holder fysisk åbent i mange timer og er afhængige af lys i butikken for at tiltrække kunder. Netop gamle lyskilder er typisk en af de helt store strømslugere, så der er god økonomi i at skifte til moderne LED-lys, hvor det er muligt.

Kampagne fik hurtigt ben at gå på

For at hjælpe erhvervslivet på sporet, iværksatte Gladsaxe Kommune i oktober en kampagne med tilbud om energitjek i samarbejde med el-ingeniør og energikonsulent Dan Weibel. Formålet var at få klarhed over strømforbruget og sparemulighederne, og tilbuddet blev hurtigt taget godt imod. Inden for få uger gik kampagnen fra en god ide til en konkret screening af 25 virksomheder, hvoraf 11 inden for ganske kort tid vil modtage en rapport. Den vil pege på, hvad de kan ændre, hvad det vil koste og hvor hurtigt pengene kan tjenes hjem igen.

Erfaringerne fra de 11 beregninger vil efterfølgende også kunne ses på Gladsaxe Kommunes hjemmeside, så alle kan få inspiration til energieffektiviseringer.

Nogle er godt på vej, andre kan spare meget

Energitjekket har vist, at mange virksomheder i Gladsaxe allerede har fået gode energivaner. De har fx skiftet helt eller delvist til energivenligt lys og sat timere på, som automatisk slukker for lys og andre elektriske apparater.

De første besøg viser dog også, at der er store besparelser at hente for nogen. En tøjbutik med ca. 40 gamle lysstofrør i butikken og lige så mange i kælderen vil ifølge energikonsulenten kunne spare 70 procent på den samlede energiregning. Her vil omlægning til energivenlig belysning kunne tjene sig selv ind på under to år.

Allerede nu har tre andre kommuner fundet inspiration i tiltaget og vil også tilbyde energitjek til lokale erhvervsdrivende, så de kan spare energi og penge. Virksomheder, kommuner og andre, der gerne vil høre om kampagnen og se spareideer kan læse mere og finde kontaktoplysninger på gladsaxe.dk/energitjek-handelsgader

Kontakter

Kommunikationschef Ulla Baden: ulla.baden@gladsaxe.dk eller 22 76 56 22

Erhvervskonsulent Kirsten Voxtrup: kivope@gladsaxe.dk eller 20 12 20 24

Billeder

Energikonsulent Dan Weibel undersøger belysningen i en butik på Søborg Hovedgade.
Energikonsulent Dan Weibel undersøger belysningen i en butik på Søborg Hovedgade.
Download

Information om Gladsaxe Kommune

Gladsaxe Kommune
Gladsaxe Kommune
Rådhus Allé 7
2860 Søborg

39 57 50 00http://gladsaxe.dk

Gladsaxe er den første kommune i Danmark, der indarbejdede FN’s verdensmål i sin kommunestrategi. Med verdensmålene som ramme arbejder Gladsaxe for social, miljømæssig og økonomisk bæredygtighed samt en grøn omstilling. Det gør vi, fordi vi ønsker at gøre en forskel lokalt, der bidrager til en bæredygtig udvikling globalt. Gladsaxe Kommune har ca. 69.000 indbyggere og grænser op til København, Gentofte, Lyngby-Taarbæk, Furesø og Herlev kommuner. 

Du kan læse mere om Gladsaxe Kommune på gladsaxe.dk.

Følg pressemeddelelser fra Gladsaxe Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Gladsaxe Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum