Startpakke.com

Stor test af overtøj til børn: 90% indeholdt miljøgifte

Del

En undersøgelse foretaget af Norsk Institut for Vandforskning viste, at meget overtøj til børn indeholder uønsket kemi og miljøgifte. Der er især tale om fluorkarboner, der er skadelige for miljø og sundhed. Se her, hvilke mærker der klarede sig bedst og værst i testen.

Kun tre mærker viste sig fri

Testen viste, at 31 ud af 34 stykker børnetøj viste sig at indeholde miljøgifte. Kun mærkerne Name-it, MOLO og Reima viste sig helt fri for uønskede miljøgifte. Overtøjet er blandt andet testet for de såkaldte fluorkarboner, det typisk indgår i imprægneringen af overtøjet. Fluorkarboner kan udgøre en helserisiko, men man ved ikke alt om deres påvirkning på helbreddet. Til gengæld er et meget skadeligt for miljøet. Selve fremstillingsprocessen kan udlede gasser, der skader ozenlaget. Desuden udsættes fabriksarbejdere for store mængder dagligt.

Disse mærker er de største syndere

Populære mærker som Wheat, Friends fra Coop og Helly Hansen endte i bunden af testens resultater. I produkter fra mærkerne fandt man høje værdier af miljøgifte. Hvis du vil se alle resultaterne fra testen, kan de findes her på dansk, eller den oprindelige på norsk her

Børn er særligt udsatte

Det giver mening at tænke over miljøgifte og uønsket kemi, når man køber nyt overtøj til børnene. Børn er nemlig ekstra udsatte for påvirkning af de kemiske stoffer. Deres hud er tyndere og mere sart, hvorfor de kan få større risiko for at udvikle allergi eller andet senere i livet.

Kilder: Framtiden.no, Norsk institut for Vandforskning, Startpakke.com

Nøgleord

Billeder

Information om Startpakke.com

Startpakke.com
Startpakke.com
Borupvang 2b
2750 Ballerup

https://startpakke.com

Startpakke.com er et websit for alle gravide og småbørnsforældre. På siden finder du nyheder, guides og informationer til gravide og forældre til små børn, så familier kan få den bedst mulige start på deres nye tilværelse. 

Følg pressemeddelelser fra Startpakke.com

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Startpakke.com