Vækstfonden

Stor milepæl: Vækstfonden har finansieret mere end 10.000 virksomheder siden fondens etablering

Del

Mere end 10.000 virksomheder har siden fondens etablering i 1992 fået finansiering, og sidste år alene blev der tilføjet mere end 1500 virksomheder til porteføljen. I 2020 har Vækstfonden på den baggrund bidraget til at skabe og fastholde mere end 20.000 arbejdspladser.

Foto: Vækstfonden
Foto: Vækstfonden

Listen er lang, når det gælder brancher og geografisk placering for de virksomheder, Vækstfonden har været med til at finansiere de seneste snart 30 år, og som nu tæller mere end 10.000 virksomheder. Vækstfonden blev i sin tid etableret for at læne sig ud, hvor markedet tøver, støtte op om udvikling og innovation i etablerede virksomheder og være med til at udvikle fremtidens nye teknologier og virksomheder. Her snart 30 år efter etableringen, er det stadig Vækstfondens rolle, og den er blevet større over årene, fortæller adm. direktør i Vækstfonden Rolf Kjærgaard:

”Vækstfonden skal bidrage til at udvikle de virksomheder, vi har, og samtidig være med til at skabe nye virksomheder ved at træde til, hvor markedet tøver. På vegne af knap seks millioner danskere kan vi træde ind som en risikovillig og langsigtet finansieringspartner, og bygge bro til den private kapital, så vi sammen kan gøre danske virksomheder stærkere og udvikle morgendagens vindere. Det er en markant milepæl, at vi nu er nået ud til mere end 10.000 virksomheder, der hvert år bidrager til det danske BNP med mange milliarder kroner.”

Lokale styrker skaber globale virksomheder
Vækstfonden rundede de 10.000 virksomheder med årsregnskabet fra 2020. Her blev tilføjet yderligere 1500 virksomheder, som i sig selv er et rekordhøjt antal virksomheder for fonden i et enkelt år. Samtidig nåede Vækstfonden ud i 97 af landets kommuner med risikovillig kapital i 2020, og det er også en af Vækstfondens fornemmeste opgaver, fortæller Rolf Kjærgaard.

”Siden dag ét har Vækstfonden arbejdet for at finansiere virksomheder i hele Danmark. Det er rundt om i hele landet, at virksomhederne ligger. Og det er i de lokale miljøer, at nye idéer, arbejdspladser og styrkepositioner blomstrer op. Robotklyngen i Odense er et fremragende eksempel herpå. Fra Vækstfonden gik vi tidligt ind med risikovillig og langsigtet kapital, fordi der kom spændende teknologi ud fra miljøet omkring universitetet, og fordi vi troede og fortsat tror meget på industrien. Dermed var vi med til at bane vejen for, at vi nu har en absolut styrkeposition inden for robotteknologi i Danmark, siger Rolf Kjærgaard og fortsætter:

”Men for os er det lige så vigtigt at kunne stille garantier til den lokale tømrer eller yde lån til mere produktion i den mellemstore industrivirksomhed. I Vækstfonden vil vi være brikken, der får den samlede finansieringsløsning til at gå op. Uanset om det er krisetider eller opgangstider, om det er til håndværkeren eller IT-iværksætteren, og om det er i Ballerup eller Bøvlingbjerg.”

Væktsfondens årsrapport 2020

Vækstfonden har siden 1992 finansieret over 10.000 virksomheder for mere end 38 mia. kr. Samlet set har Vækstfondens aktiviteter alene i 2020 været med til at:

  • Skabe og fastholde 20.000 arbejdspladser
  • Forøge BNP med 15 mia. kr.
  • Bidrage til 8 mia. kr. i skatteindtægter via selskabs-, indkomst- og produktskatter.

Læs hele Vækstfondens årsresultat her.

Kontakter

For pressehenvendelser kontakt
Kommunikationsrådgiver i Vækstfonden, Cecilie Idun Andersen, 31930573 eller e-mail cea@vf.dk

Billeder

Foto: Vækstfonden
Foto: Vækstfonden
Download
Adm. direktør i Vækstfonden Rolf Kjærgaard
Adm. direktør i Vækstfonden Rolf Kjærgaard
Download

Information om Vækstfonden

Vækstfonden
Vækstfonden
Strandvejen 104A
2900 Hellerup

35 29 86 00http://www.vf.dk/

Vækstfonden er statens finansieringsfond, som arbejder for at styrke danske virksomheders adgang til risikovillig kapital, så de kan skabe ny innovation, vækst og arbejdspladser. I tætte partnerskaber med banker og private investorer fra ind- og udland finansierer Vækstfonden virksomheder i alle brancher over hele landet. Og fonden kan være med hele vejen - fra virksomhedens spæde start, gennem høj vækst, til rejsen ud på de globale markeder og børsnoteringer. Siden 1992 har Vækstfonden medfinansieret vækst i over 10.000 virksomheder for et samlet tilsagn på mere end 38 mia. kr.

Følg pressemeddelelser fra Vækstfonden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Vækstfonden

Rockstart rejser 164 mio. kr. i fond I i samarbejde med Vækstfonden og private investorer4.5.2021 09:00:00 CEST | Pressemeddelelse

I juni 2019 rykkede den globale accelerator fond, Rockstart, ind på Højbro Plads i midten af København. Visionen for deres agrifood-fond i Danmark var klar: At udvikle fremtidens grønne virksomheder inden for landbrugs- og fødevareteknologi. Nu har accelerator-fonden lukket sin fond, Rockstart AgriFood I, i et såkaldt 'final close', hvor Vækstfonden investerer sammen med en lang række private investorer, heriblandt Arla.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum