Dansk PersonTransport

Stor kampagne skal skaffe flere chauffører til persontransportbranchen

Del

Der er god brug for chauffører i Danmark, og mulighederne for et spændende job ligger lige for, uanset om man drømmer om at køre turist- eller minibus. Det er budskabet i den stort anlagte chaufførkampagne som 3F, Dansk Erhverv og Dansk PersonTransport nu har lanceret for at tiltrække flere buschauffører til persontransportbranchen.

Kampagnen bygger på personlige beretninger fra fem ambassadører fra branchen og taler til den brede målgruppe af unge, seniorer, mænd, kvinder og “brancheskiftere”. Kampagnen signalerer, at uanset hvem man er, og hvor man er i livet, giver jobbet som buschauffør dig muligheden for at få en ny og spændende karrieremulighed.

I kampagnen møder man bl.a. Zainab, der kører handicapkørsel i minibusser. Zainab anbefaler buschaufførjobbet fordi hun er glad for at hjælpe mennesker hver dag i et meget varieret og alsidigt job.

”Persontransporten er et inkluderende erhverv, og vi byder alle grupper velkomne, herunder også særligt de mange kvinder med anden etnisk herkomst som vi har erfaring med, bliver rigtigt dygtige chauffører, hvis blot de giver branchen en chance” udtaler Kim Poder fra 3F Transport.

Buschaufførjobbet har traditionelt været et meget mandsdomineret job, og det forsøger kampagnen at gøre op med, gennem brug af kvindelige ambassadører for buschaufførjobbet.

Kampagnen henvender sig også til de mange potentielle brancheskiftere, der overvejer at skifte over til en mindre nedslidende branche. I kampagnen møder man Josefine der byttede et tjenerjob ud med et job som turistbuschauffør. Josefine begrunder sit skifte med spændende oplevelser på turistture i Europa, og det gode sammenhold der er blandt kollegaerne i branchen.

”Busbranchen er et rigtigt godt sted at være, også for de mennesker der har haft et hårdt manuelt arbejde i mange år. Der giver jobbet som buschauffør dig en rigtigt god mulighed for at få et job med ansvar og spændende udfordringer” siger Michael Nielsen direktør i Dansk PersonTransport.

Busvognmændene står på tærsklen til den kommende højsæson, og kigger allerede nu ind i en tid hvor det bliver vanskeligt at skaffe chauffører nok til køre for den lokale skole, eller børnehave, men også for de mange turistgrupper der tripper for at komme ud og opleve både Danmark og resten af verden.

”Manglen på chauffører betyder at op mod 42 pct. af busvognmændene har måtte sige nej til nye ordrer. Vi skal have tiltrukket flere buschauffører til branchen, og derfor er jeg stolt af at branchen nu viser, at vi selv tager ansvar for at løse udfordringen” udtaler Jesper Kronborg branchedirektør i Dansk Erhverv Transport 

Kampagnens hjemmeside kan findes på chaufførkarriere.dk

Kontakter

Billeder

Information om Dansk PersonTransport

Dansk PersonTransport
Dansk PersonTransport
Nørre Farimagsgade 11, 3. tv.
1364 København K

70 22 70 99https://www.danskpersontransport.dk/

Dansk PersonTransport (DPT) er den faglige brancheforening for bus- og taxivognmænd i Danmark.

DPT’s formål er at varetage medlemmernes økonomiske, faglige og sociale interesser og rettigheder ved forhandling og samarbejde for derved at sikre de bedst mulige betingelser for medlemmernes udøvelse af deres erhverv.

Følg pressemeddelelser fra Dansk PersonTransport

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk PersonTransport

Busterminal - Ekstraregning sendes til passagererne3.6.2022 14:11:54 CEST | Pressemeddelelse

Dyrere busbilletter for danskerne. Det bliver konsekvensen af beslutningen i Borgerrepræsentationen torsdag den 2. juni 2022, hvor et flertal sender endnu en stor ekstraregning for Busterminalen videre til busselskaberne og dermed passagererne. Det er ekstraregning nummer to og det betyder, at buspassagererne betaler 100 % af den meromkostning på byggeriet, der er resultatet af stigende materialepriser og senest krigen i Ukraine. Det er ikke en rimelig vej at gå mener Dansk PersonTransport, der repræsenterer busselskaberne.