sundhed.dk

Stor gruppe danskere tager medicin næsten dagligt

Del

Ny holdningsundersøgelse fra sundhed.dk viser, at 46,8 procent af de 1014 adspurgte borgere tager receptpligtig medicin næsten dagligt.

Hvis du tilhører den gruppe af danskere, som tager medicin næsten dagligt, kan du med fordel bruge Medicinkortet på sundhed.dk. Her kan du blandt andet anmode din læge om genbestilling af receptpligtig medicin, så du slipper for telefonkø hos lægen, ligesom du kan se hvilken medicin du får, og hvor mange udleveringer du har tilbage.

”Den nye løsning, hvor man selv kan anmode om genbestilling af medicin, gør det let for borgerne. Og det er jo det, der er hele humlen ved sundhed.dk; at det er nemt for borgere at orientere sig i sundhedssystemet, at vi sparer tid for læger og hospitalspersonale, og at borgere føler sig velinformerede om deres eget sygdomsforløb,” siger bestyrelsesformand for sundhed.dk, Jens Stenbæk.

Formålet med Medicinkortet er samtidig at reducere antallet af medicineringsfejl, men også at reducere antallet af genindlæggelser på grund af medicineringsfejl og at gøre tidsforbruget til afklaring af borgerens aktuelle medicinoplysninger mindre.

Fakta

På sundhed.dk kan du logge ind i dit medicinkort og læse mere om, hvordan du bruger det. Du kan også hente en app så du kan tilgå Medicinkortet direkte fra din smartphone. Du kan hente appen her: Medicinkortet

Information om sundhed.dk

sundhed.dk
sundhed.dk
Dampfærgevej 22
2100 København Ø

35 29 83 10https://www.sundhed.dk/

Følg pressemeddelelser fra sundhed.dk

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra sundhed.dk

Nyt Behandlingstestamente giver borgere større medbestemmelse, når de skal dø3.1.2019 12:22:53Pressemeddelelse

Med det helt nye Behandlingstestamente på sundhed.dk kan du nu som borger oprette et juridisk bindende dokument, hvor du skriver, om du ønsker livsforlængende behandling som for eksempel genoplivning ved hjertestop i tre situationer: Hvis du ligger for døden, og behandlingen kun vil forlænge livet og ikke gøre, at du får det bedre eller får lindret dine smerter. Hvis du er så svækket af sygdom, ulykke eller alder, at du aldrig vil komme til at kunne tage vare på dig selv fysisk og mentalt. Hvis behandlingen kan betyde, at du overlever, men lægen vurderer, at de fysiske konsekvenser af sygdommen eller af selve behandlingen vil være meget alvorlige og lidelsesfulde. Juridisk bindende i modsætning til Livstestamente - Behandlingstestamentet er en udvidelse af det hidtidige Livstestamente, som har eksisteret i en årrække. Behandlingstestamentet giver borgerne flere valgmuligheder end Livstestamentet og er i modsætning til Livstestamentet juridisk bindende. - Fra nu af kan der ikke længere

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum