sundhed.dk

Stor gruppe danskere tager medicin næsten dagligt

Del

Ny holdningsundersøgelse fra sundhed.dk viser, at 46,8 procent af de 1014 adspurgte borgere tager receptpligtig medicin næsten dagligt.

Hvis du tilhører den gruppe af danskere, som tager medicin næsten dagligt, kan du med fordel bruge Medicinkortet på sundhed.dk. Her kan du blandt andet anmode din læge om genbestilling af receptpligtig medicin, så du slipper for telefonkø hos lægen, ligesom du kan se hvilken medicin du får, og hvor mange udleveringer du har tilbage.

”Den nye løsning, hvor man selv kan anmode om genbestilling af medicin, gør det let for borgerne. Og det er jo det, der er hele humlen ved sundhed.dk; at det er nemt for borgere at orientere sig i sundhedssystemet, at vi sparer tid for læger og hospitalspersonale, og at borgere føler sig velinformerede om deres eget sygdomsforløb,” siger bestyrelsesformand for sundhed.dk, Jens Stenbæk.

Formålet med Medicinkortet er samtidig at reducere antallet af medicineringsfejl, men også at reducere antallet af genindlæggelser på grund af medicineringsfejl og at gøre tidsforbruget til afklaring af borgerens aktuelle medicinoplysninger mindre.

Fakta

På sundhed.dk kan du logge ind i dit medicinkort og læse mere om, hvordan du bruger det. Du kan også hente en app så du kan tilgå Medicinkortet direkte fra din smartphone. Du kan hente appen her: Medicinkortet

Information om sundhed.dk

sundhed.dk
sundhed.dk
Dampfærgevej 22
2100 København Ø

35 29 83 10https://www.sundhed.dk/

Følg pressemeddelelser fra sundhed.dk

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra sundhed.dk

Sæson for hvepse er gået ind16.8.2018 07:00pressemeddelelse

Sæsonen for hvepse er gået ind, og mange oplever, at blive stukket af en hveps. Insektstik giver smerte, rødme og hævelse hos alle. Utrolig generende, men for de fleste er fx et hvepsestik ikke farligt. Medmindre du bliver stukket, så hævelsen sidder i munden eller svælget. Som allergiker, er det selvfølgelig en anden sag. Et hvepsestik kan give alvorlige allergiske reaktioner på ganske kort tid. Dødsfald er heldigvis yderst sjældne og sker kun 1-2 gange om året. På sundhed.dk kan du læse mere om, hvad du skal gøre, hvis du bliver stukket af en hveps: https://www.sundhed.dk/borger/patienthaandbogen/akutte-sygdomme/foerstehjaelp/bid-og-stik/insektstik/

Hvad gør du, hvis du bliver brændt af en brandmand?13.8.2018 07:00pressemeddelelse

I den sidste del af badesæsonen kommer der ofte flere brandmænd i de danske farvande. Og det stikker og svier, når du er blevet brændt af brandmandens lange tråde, men det er heldigvis sjældent farligt. Her er tips til at lindre smerten, når du er blevet brændt af en dansk brandmand på din strandtur: • Skyl det brændte område med havvand og/eller eddike • Fjern trådene - fx med barberskraber, kreditkort eller lignende • Læg noget koldt på området - fx en iispakning. Lad det sidde i cirka 10 minutter • Efter trådene er fjernet kan varmt vand på 40°-45°C lindre • Virker skaden alvorlig eller opstår der en allergisk reaktion, tilkald da 112 På sundhed.dk kan du læse mere om, hvad du skal gøre, hvis du bliver brændt af en brandmand: https://www.sundhed.dk/borger/patienthaandbogen/akutte-sygdomme/foerstehjaelp/varme-og-kulde/brandmaend-foerstehjaelp/

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum