Fonden for Entreprenørskab

Stor fejring af 10 år med entreprenørskab i Danmark

Del

Hans Kongelige Højhed Kronprinsen, et par løver, erhvervsfolk og et bredt udsnit af uddannelsesverdenen er med, når Fonden for Entreprenørskab fejrer 10-års jubilæum mandag den 2. marts.

”Entreprenørskab for alle – evner til at skabe, forandre og gøre en forskel i verden” er overskriften, når Fonden for Entreprenørskab fejrer 10-års jubilæum og samtidig præsenterer ny strategi. 

Fonden for Entreprenørskab hjælper skoler og uddannelser med at fremme entreprenante og innovative evner hos elever og studerende. Fondens mål er, at entreprenørskab skal være en naturlig del af undervisningen på alle uddannelsesniveauer i Danmark, men det kræver en bredspektret indsats, da kun knap en fjerdedel af alle elever og studerende i dag møder entreprenørskab i undervisningen. 

Fejring af innovative unge  
Fonden fylder 10 år i 2020, og inviterer derfor til jubilæum, hvor vi sammen med kendte iværksættere, investorer, elever og studerende ser tilbage på 10 år med entreprenørskab i Danmark, og kigger fremad med lancering af Fondens nye strategi. 

Til jubilæet fejrer vi nogle af de mange talentfulde unge iværksættere, som i disse år springer ud af uddannelsesinstitutionerne. Elever og studerende fra hele landet vil give deres syn på, hvilken forskel entreprenørskab har gjort for dem, og så overrækker H.K.H. Kronprinsen prisen Youth Startup Investment Potential til to hold unge iværksættere, der med deres opfindelser allerede gør en forskel i verden.  

Jubilæet faciliteres af Mette Walsted Vestergaard, og dagen afsluttes med underholdning af Annika Aakjær.  

 
Program for dagen

Kl. 13.00 - 13.15: Velkommen 
v/adm. dir. Brian Mikkelsen, Dansk Erhverv & repræsentantskabsformand André Rogaczewski, Fonden for Entreprenørskab  

Kl. 13.15 - 13.35: 10 år med iværksætteri i Danmark 
Fireside chat v/bestyrelsesformand Lars Nørby Johansen, koncerndirektør i Freeway Mia Wagner & investor Jesper Buch 

Kl. 13.35 - 14.00: Betydningen af entreprenørskab i uddannelserne 
Perspektiver fra unge entreprenører fra ABC til ph.d. De unge har deltaget i Fondens programmer: Projekt Edison, Iværksætterunge, Company Programme & Start Up Programme 

Kl. 14.00 - 14.20: Fonden for Entreprenørskabs strategi 2020-2025 
Et kig frem mod de næste 5 år, v/adm. dir. Christian Vintergaard, Fonden for Entreprenørskab 

Kl. 14.20 - 15.00: Networking og en lille forfriskning 

Kl. 15.00 - 15.05: H.K.H. Kronprinsen ankommer til Børsen 

Kl. 15.05 - 15.30: Youth Startup Investment Potential – prisoverrækkelse 
v/H.K.H. Kronprinsen & adm. direktør Christian Vintergaard, Fonden for Entreprenørskab  

Kl. 15.30 - 15.50: Underholdning v/sangskriver Annika Aakjær 

 

Pressetilmelding og akkreditering: 
Pressen kan deltage i hele eller dele af arrangementet. Ønsker man at deltage i hele arrangementet, skal man være der senest kl. 12.50. Ønsker man kun at være med i den del af arrangementet, hvor H.K.H. Kronprinsen deltager, skal man være der til pressebriefing kl. 14.20. 

Tilmelding med navn på journalist/fotograf samt medie sendes senest den 28februar kl. 13 til berit@ffefonden.dk  

For spørgsmål: Berit Bader Lemming, presse- og kommunikationskonsulent, Fonden for Entreprenørskab, berit@ffefonden.dk eller 31753481. 

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Fonden for Entreprenørskab

Fonden for Entreprenørskab
Fonden for Entreprenørskab
Ejlskovsgade 3D
5000 Odense C

https://www.ffe-ye.dk

Om Fonden for Entreprenørskab 
Entreprenørskab skal være for alle, for det giver børn og unge evner til at skabe, forandre og gøre en forskel i verden. Det er Fonden for Entreprenørskabs vision, og det vi er drevet af i vores arbejde på skoler og uddannelser.  

Det gør Fonden ved at hjælpe skoler og uddannelser med at fremme entreprenante og innovative evner hos elever og studerende. Målet er, at entreprenørskab skal være en naturlig del af undervisningen på alle uddannelsesniveauer i Danmark. 

Helt konkret arbejder Fonden for at sikre, at alle elever og studerende færdiggør skole og uddannelse med evner til at tænke nyt, se muligheder og omsætte ideer til værdi som både talentfulde iværksættere og værdifulde medarbejdere til gavn for Danmark. Vi kalder det entreprenant dannelse. Læs mere på www.ffe-ye.dk  

Følg pressemeddelelser fra Fonden for Entreprenørskab

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fonden for Entreprenørskab

Maskinmestre vinder DM i Entreprenørskab for studerende27.5.2020 19:23:37 CESTPressemeddelelse

Hvordan kan vi gøre verden bedre? Det gav 20 teams af studerende hvert deres bud på, da de onsdag den 27. maj pitchede deres iværksætterideer online til Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab for studerende. Tre studerende fra SIMAC i Svendborg med hjælp fra en studerende på SDU løb med sejren for deres udvikling af en særlig gummimanchet, der kan sammenkoble maskiner, helt uden at støv og snavs kommer med.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum