Sikkerhedsstyrelsen

Stor fangst af ulovligt salg af lattergas

Del

Sikkerhedsstyrelsen og Københavns Politi konfiskerede i weekenden 58 store blå flasker lattergas i københavnsk kiosk på baggrund af et tip. Sikkerhedsstyrelsen modtager gerne flere anonyme tip om ulovligt salg.

En del af de lattergasbeholdere, der blev fundet ved kontrollen i weekenden.
En del af de lattergasbeholdere, der blev fundet ved kontrollen i weekenden.

Lattergas er et farligt rusmiddel især blandt unge, da brugen risikerer at give blandt andet nerveskader. Siden sommeren 2020 har det derfor været forbudt at sælge lattergas til unge under 18 år, og det er forbudt at sælge lattergas i større mængder.

Alligevel kunne Københavns Politi og Sikkerhedsstyrelsen konfiskere 58 store beholdere med lattergas i en københavnsk kiosk fredag aften. Beholderne er ulovlige at sælge, og der venter indehaveren af kiosken et større efterspil i form af en klækkelig bøde.

- Vores kontrolbesøg i kiosken skete på baggrund af et anonymt tip, og dem modtager vi gerne flere af. Nogle kiosker synes at have svært ved at overholde loven, der skal beskytte vores unge mennesker mod skader på krop og hjerne. Vi fortsætter nu vores indsats for at bekæmpe ulovligt salg, og vores nyeste våben er, at salg via sociale medier afsløret ved hjælp af anonyme profiler fremover også skal kunne føre til domfældelse, siger kontorchef Søren Assenholt Muff, Sikkerhedsstyrelsen.

Weekendens kontrolbesøg var et godt og konstruktivt samarbejde mellem Sikkerhedsstyrelsen og Københavns Politi.

Politikommissær Carsten Reenberg fra Københavns Politi siger:

- Vi fik beslaglagt en del af de store lattergaspatroner, og det viser jo, at der er god grund til at lave tilsynene. Det kan være forbundet med stor fare at indtage lattergas, og jeg vil gerne opfordre unge til at holde sig fra det. Vi fører løbende tilsyn med kiosker, men vi hører selvfølgelig også gerne fra borgere, hvis de oplever, at der bliver solgt lattergasflasker fra butikker eller kiosker.

Lattergas i små patroner, N2O-patroner, bliver brugt i sifoner i forbindelse med madlavning, og det er tilladt at købe to af disse små patroner eller et samlet max. på 17 gram om dagen. Men salg er ikke lovligt på steder, hvor der også handles med alkohol eller tobak.

Tip om ulovligt salg af lattergas

Oplever du ulovligt salg af lattergas, kan du sende et tip til Sikkerhedsstyrelsen. Tippet vil indgå i planlægningen af tilsyn i både fysiske butikker og online.

Du tippe os om ulovligt salg af lattergas her.

Kontakter

Yderligere oplysninger:
Sikkerhedsstyrelsens pressevagt, tlf. 22 38 44 51
Københavns Politi pressevagt, tlf. 35 21 92 60

Billeder

En del af de lattergasbeholdere, der blev fundet ved kontrollen i weekenden.
En del af de lattergasbeholdere, der blev fundet ved kontrollen i weekenden.
Download

Information om Sikkerhedsstyrelsen

Sikkerhedsstyrelsen
Sikkerhedsstyrelsen
Esbjerg Brygge 30
6700 Esbjerg

3373 2000http://www.sik.dk

Følg pressemeddelelser fra Sikkerhedsstyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sikkerhedsstyrelsen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum