Esbjerg Kommune

Stor donation fra Johan Hoffmann Fonden sikrer fornyelse af Byparken i Esbjerg

Del

Esbjerg Byråd og Johan Hoffmann Fonden har hver afsat 10 mio. kr. til modernisering af Byparken i Esbjerg. Derfor kan det vindende arkitektforslag fra 2019 nu gennemføres.

Illustration fra det vindende projektforslaget, som viser udsigten fra Landgangen.
Illustration fra det vindende projektforslaget, som viser udsigten fra Landgangen.

Johan Hoffmann Fonden har overfor Esbjerg Kommune givet tilsagn om at støtte realiseringen af projektet ”Byens bjerg”, som i 2019 vandt arkitektkonkurrencen om at revitalisere Byparken i Esbjerg.

Esbjerg Byråd afsatte i første omgang 5 mio. kr. til en kommende realisering, og i forbindelse med dette års budget valgte byrådet at øremærke yderligere 5 mio. kr. til projektet. Nu træder Johan Hoffmann Fonden til med 10 mio. kr., og den generøse fondsdonation sætter skub i realiseringen.

”Nu byder muligheden sig for at realisere et smukt og spændende projekt, som vil styrke forbindelsen mellem havn og by yderligere. Hvor Landgangen har skabt den fysiske forbindelse, skal Byparken i fremtiden være rummet, der forbinder havn og by gennem fælles oplevelser i en fantastisk park. Vi skylder Johan Hoffmann Fonden en stor tak for at kunne se det fantastiske potentiale i at realisere ”Byens bjerg” nu for derigennem at sikre kulturelle oplevelser under åben himmel for fremtidige generationer”, siger borgmester Jesper Frost Rasmussen.

Det vindende arkitektforslag består af tre hovedgreb omkring Kløften, Skrænten og Plateauet. Kløften vil, som navnet antyder, forstærke kløftvirkningen omkring Hulvejen med indskrænkning af vejen og tættere beplantninger på skråningerne. Skrænten dækker over området ved det nuværende amfiteater. Her skal anlægget udbygges med respekt for de eksisterende gamle bøgetræer og terrænkurvers forløb, og der skal både skabes flere siddepladser og sceneområdet etableres med nye faciliteter. Amfi-området bliver helt centralt i renoveringen af Byparken, mens Plateauet med legepladsen i den østlige del af parken vil afvente yderligere finansiering.

Fonden har betinget, at der i gennemførelsen skabes en fysisk forbindelse mellem Musikhuset Esbjerg og det nye publikumsområde. På den måde kan Musikhuset Esbjerg tænkes ind og huset kan understøtte de udendørs arrangementer til glæde for publikum.

”Vi har i Johan Hoffmann Fondens bestyrelse gennem længere tid sammen med Esbjerg Kommune kigget på Henning Larsens Tegnestues vinderprojekt omkring fornyelsen af Byparken, amfiteateret og omgivelserne hertil. Vi finder projektet særdeles spændende og glæder os til at se, hvordan det kan realiseres. Donationen skal ses som en gave til Esbjergs kulturliv, både de udøvende og tilhørerne. Vi har lagt vægt på, at et nyt amfiteater kommer både professionelle og amatører til gavn. Samtidig er det en god central placering på et historisk sted i byen for både unge og ældre borgere”, siger Johan Hoffmann, bestyrelsesformand i og stifter af Johan Hoffmann Fonden.

Det har netop ligget fonden på sinde at skabe et område, som især byens unge kan få fornøjelse af. Det gælder både via oplevelser henvendt til et yngre publikum og muligheden for at unge scenetalenter kan få fornøjelse af at optræde i de nye flotte omgivelser.Baggrund for projektet

I 2018 udskrev Esbjerg Kommune en projektkonkurrence om fremtidens Bypark med støtte fra Statens Kunstfond. Flere interessenter deltog i udarbejdelsen af programmet, som de konkurrerende arkitektteams baserede deres forslag på.

Repræsentanter fra Esbjerg Havn, Musikhuset Esbjerg, Esbjerg Kunstmuseum og Esbjerg Byforum delte visionen om, at parken fremover skal gennemsyres af en kreativ og kunstnerisk tilgang med respekt for de eksisterende værdier.

Det vindende team blev anført af Henning Larsen Architects i samarbejde med Topotek1, Ingeniør’ne og billedkunstneren Eva Koch.

Kontakter

Borgmester Jesper Frost Rasmussen, mail jesra@esbjerg.dk eller telefon 27 24 18 00.

Johan Hoffmann Fondens næstformand Henry Heiberg
mail tilskud@johanhoffmannfonden.dk eller telefon 61 31 40 13.

Billeder

Illustration fra det vindende projektforslaget, som viser udsigten fra Landgangen.
Illustration fra det vindende projektforslaget, som viser udsigten fra Landgangen.
Download

Information om Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune
Esbjerg Kommune
Torvegade 74
6700 Esbjerg

76161616http://www.esbjerg.dk

Esbjerg er kendt som EnergiMetropol i erhvervssammenhænge, men begrebet energi er også relevant i langt bredere forstand. Hele kommunen summer af energi mellem mennesker, og her er stor handlekraft og vilje til at gå nye veje. Erhvervsmæssigt har vi en særlig styrkeposition på energiområdet, og i fremtiden vil en ny type energi i form af digital infrastruktur være med til at definere kommunen. Vi udvikler os hele tiden i en mere bæredygtig retning, og det er vores ambition, at alle skal opleve og bidrage til energien i Esbjerg Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum