Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Stor donation af værnemidler til københavnske plejehjem og hjemmepleje

Del

Københavns Kommune har modtaget et stort parti mundbind som en donation fra kinesiske restauratører i Danmark. Mundbindene bliver nu distribueret til kommunens plejehjem og hjemmepleje.

Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i København har modtaget et stort parti mundbind i donation fra en sammenslutning af 108 kinesiske restauratører i Danmark. Initiativtagerne har indsamlet knap 300.000 kroner og indkøbt 66.000 mundbind, som netop er ankommet fra Kina. 

“Det er i den grad udtryk for samfundssind, at de mindre erhverv på den her måde går sammen og støtter os i arbejdet med at forhindre coronasmitte blandt nogle af vores mest udsatte medborgere. Jeg er rigtig glad for donationen, og siger tak på vegne af de ældre og vores medarbejdere i København”, siger sundheds- og omsorgsborgmester, Sisse Marie Welling (SF). 

Københavns Kommune har oplevet, at det er svært at købe værnemidler, og det fik Heidi Wang, medlem af borgerrepræsentationen for Liberalt Alliance, til at regere. Hun kontaktede sit netværk, og deriblandt er Peter Chou Lin, som er talsmand for de 108 restauratører. Han satte derefter gang i en indsamling: 

“Først og fremmest ved vi, at mange bliver smittet her i Danmark, og da vi hører, at man mangler værnemidler her i København, så beslutter vi at lave en indsamling via den kinesiske version af Facebook. Vi skal passe på hinanden her i Danmark, og vi er en del af Danmark. Sygeplejersker og sosu’er redder liv, men de skal ikke selv risikere deres liv bare ved at passe deres job”, siger han. 

Mundbindene (type IIR) bliver i de kommende dage distribueret blandt byens plejehjem og i hjemmeplejen.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen
Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen
Rådhuspladsen 1
1599 København V

https://www.kk.dk/

Følg pressemeddelelser fra Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum