Gladsaxe Kommune

Stopper efter fem millioner smøger

Del

Deltagerne på rygestop-kurset ’Høje Gladsaxe Kvitter Smøgerne’ blev noget forpustede, da de på en af de første kursusgange regnede ud, at de samlet havde røget cirka 5 millioner smøger. I dag, syv uger efter kursets start, er 18 af de 22 deltagere røgfri.

5 millioner smøger eller cirka 9 millioner kroner. Så meget tobak og så mange penge er gået op i røg for de 22 deltagere på rygestopkurset ’Høje Gladsaxe Kvitter Smøgerne’. Det fik de regnet sig frem til på en af kursets første mødedage. Men det skulle være slut, og derfor har de siden oktober været i gang med et fælles rygestop i det boligområde, hvor de bor, nemlig Høje Gladsaxe.

Det lokale rygestopkursus er blevet til i et samarbejde mellem Gladsaxe Kommune, den boligsociale helhedsplan i området ’Vores HG’ og Hjerteforeningen med det formål at gøre det lettere for borgerne i Høje Gladsaxe at få hjælp til at kvitte smøgerne. Og det ser ud til at have hjulpet. Her syv uger efter start er 18 ud af de 22 deltagere røgfri. Det var status, da borgmester Trine Græse uddelte diplomer til deltagerne ved kursets afslutning onsdag 4. december.

Nye røgfri fællesskaber
Der er tale om et mere dynamisk rygestopkursus, der tilbyder deltagerne et nyt unikt fællesskab i deres nye tilværelse som ikke rygere. Både det store fællesskab, hvor mange mødes for at hjælpe hinanden, samt et mindre fællesskab i egen gruppe, hvor deltagerne godt hjulpet af kommunens dygtige rygestoprådgivere har fået råd og vejledning til deres rygestop. Samtidig har kursisterne indbyrdes inspireret og støttet hinanden i grupperne.

- I Gladsaxe Kommune er vi medlem af Røgfri Fremtid, der har et mål om at ingen børn og unge og højest 5 procent af de voksne i Danmark ryger i 2030. Det mål er ligeledes et nødvendigt mål i vores sundhedspolitik, ikke kun på grund af Røgfri Fremtid, men fordi antallet af rygere for første gang i 20 år er begyndt at stige, udtaler borgmester Trine Græse.

Afslutning med diplomer
Udviklingen af konceptet er inspireret af Køge Kommune, der med succes har kørt et forløb kaldet ’Køge Kvitter’, der var et rygestopforløb for hele kommunen. I Gladsaxe er konceptet tilpasset og videreudviklet, så det passer til en bydel som Høje Gladsaxe. Og det giver god mening at holde rygestopkurser lokalt.

- Med Høje Gladsaxe Kvitter Smøgerne har vi fået skabt et fundament, som gør at folk har fået mod på at melde sig til rygestopkurset. Det er lokalt, det er hyggeligt og rammerne er gode. Vi har fået fat i en yngre målgruppe end normalt, og flere af deltagerne har meldt sig sammen, enten som familie eller venner. Det skaber et fællesskab om rygestoppet, som kan være med til at fastholde deltagernes rygestop på den lange bane. Det er målet med Høje Gladsaxe Kvitter Smøgerne og med vores udvikling af rygestopkurser generelt, siger borgmester Trine Græse.

For at sikre deltagernes permanente rygestop, er der blandt andet aftalt en opfølgningsaften for rygestopperne efter nytår.


BOKS:

Fem tips - sådan forbedrer du dine chancer for permanent rygestop:

1. Meld dig til rygestop-tilbuddet i din kommune. Det er gratis!

2. Kontakt Stop linien eller Down load appen E- kvit udviklet af Kræftens Bekæmpelse

4. Fortæl pårørende, venner og kolleger, at du er holdt op med at ryge og bed dem respektere det

ved ikke at lokke/tilbyde dig cigaretter.

5. Forberede dig på, hvad du vil gøre i de tre minutter, hvor rygetrangen varer

5. Download app’en e-kvit

Kontakter

Gitte Holm
Sundhedsfaglig konsulent og projektleder
githol@gladsaxe.dk
Mobil 24 76 66 21

Jesper Nicolajsen
Kommunikationskonsulent
Gladsaxe Kommune
jesnic@gladsaxe.dk
Mobil 26 85 77 82

Billeder

Information om Gladsaxe Kommune

Gladsaxe Kommune
Gladsaxe Kommune
Rådhus Allé 7
2860 Søborg

39 57 50 00http://gladsaxe.dk

Følg pressemeddelelser fra Gladsaxe Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Gladsaxe Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum