Serviceforbundet

Stop med at sparke nedad, opfordrer formanden for Dansk Frisør & Kosmetiker Forbund

Del

Igen og igen hører vi fra Jacob Brandt fra SMV og Connie Mikkelsen fra frisørernes arbejdsgiverforening dokf, at hjemsendelserne kun koster arbejdsgiverne penge og ikke de ansatte, men det er ikke korrekt.

De seneste par dage har man kunne høre beretninger i medierne om, at nedlukningen rammer små og mellemstore virksomheder hårdt. Det er der vist slet ingen tvivl om. Selvom regeringen har indgået en aftale om hjælpepakker og lønkompensationer, rammer corona-krisen os alle hårdt.

Men de samme beretninger i medierne er fulde af misforståelser. Igen og igen hører vi fra Jacob Brandt fra SMV og Connie Mikkelsen fra frisørernes arbejdsgiverforening dofk, at hjemsendelserne kun koster arbejdsgiverne penge og ikke de ansatte, men det er ikke korrekt.

Medlemmerne går ned i løn

”Så sent som i dag har jeg talt med et medlem, som går 12.000 kroner ned i løn – om måneden,” siger Lone Frost, som er formand for Dansk Frisør & Kosmetiker Forbund. ”Det er bestemt ikke småpenge. Det er noget, som i den grad kan mærkes på økonomien hos frisører og kosmetikere, som i gennemsnit tjener omkring 29.000 kroner om måneden.”

Lønnedgangen opstår, fordi frisører er delvis provisionslønnede. Jo mere de klipper og farver, desto mere tjener de.

De fleste af vores medlemmer fortsætter under nedlukningen på en gennemsnitsløn. Men hvor der kan opnås enighed om det i virksomheden, kan det aftales, at de ansatte går ned på garantilønnen i nedlukningsperioden jf. trepartsaftalen.

"Vi har et andet eksempel med en frisør, som har en gennemsnitsløn på 185 kroner i timen inklusive provision. Det vil sige 29.660 kroner om måneden. Han er nu på garantiløn, som giver ham 22.486 kroner om måneden. Han tjener 7.255 kroner om måneden, som svarer til en nedgang på 44,75 kroner i timen. Frisørerne og kosmetikerne betaler på den måde bestemt også deres del af corona-regningen."

Hvorfor skal mine medlemmer betale hele prisen

”De ansatte har knoklet hårdt efter genåbningen i foråret og igen op til jul, da der var udsigt til ny nedlukning,” siger Lone Frost. ”Jeg kan simpelthen ikke forstå, at arbejdsgiverne mener, at det er dem, der betaler hele prisen for corona-krisen. Jeg har grædende medlemmer i telefonen, som må tage lån for at få det hele til at hænge sammen, og som er bange for at miste deres arbejde, så de ikke kan betale lånene tilbage.” ” Set i det lys, undrer det mig at se formanden for dofk, Connie Mikkelsens åbne brev til statsminister Mette Frederiksen, hvori hun foreslår, at alle ansatte sendes hjem på dagpenge.

"Hvorfor ønsker arbejdsgiverne at forringe vilkårene endnu mere for lønmodtagerne? At sætte samfundet helt i stå? Ønsker man at skabe en ny økonomisk krise, så alle hjemsendte, ikke længere kan betale deres regninger? Jeg forstår det ikke, og jeg synes, at det er kortsynet,” siger en bekymret Lone Frost fra Dansk Frisør & Kosmetiker Forbund.

”Derfor vil jeg anbefale arbejdsgiverne, at de stopper med at sparke nedad og i stedet peger på andre løsninger. Det er vigtigt, at arbejdsklimaet er godt, når vi alle vender tilbage fra nedlukningen. Begge parter er jo afhængige af hinanden.”

Kontakter

Information om Serviceforbundet

Serviceforbundet
Serviceforbundet
Ramsingsvej 30
2500 Valby

70 150 400https://serviceforbundet.dk/

Serviceforbundet består af 12 selvstændige fagforeninger, som hver er eksperter i bestemte brancher.

Serviceforbundet har cirka 19.000 medlemmer, og er en del af FH..

De 12 fagforeninger er: 

 • Dansk Frisør og Kosmetikerforbund
 • Vagt og Sikkerhedsfunktionsnærernes Fagforening
 • Urmagerne og optikernes fagforening
 • Veterinærsygeplejerskernes fagforening
 • Ejendoms og servicefunktionærernes fagforening
 • Plejefamiliernes Landsforening
 • Danmarks Kirketjenerforening 
 • Forbudet af Kirke og Kirkegårdsansatte
 • Faglig Puls - herunder tandteknikere og inspektører
 • Landbrugs og tilsynsfunktionærernes Landssammenslutning
 • Raffinaderiteknikernes Landssammenslutning
 • Bankbetjente

 

Følg pressemeddelelser fra Serviceforbundet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Serviceforbundet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum