Beskæftigelsesministeriet

Stigning i antal fordrevne ukrainere i arbejde

Del

Antallet og andelen af fordrevne ukrainere på det danske arbejdsmarked fortsætter med at stige. 47,6 pct. af dem, der er står til rådighed for arbejdsmarkedet, er i beskæftigelse i august. Det viser foreløbige tal for august.

Der kommer fortsat flere fordrevne ukrainere på de danske arbejdspladser. I august er der foreløbigt registreret 5.096 personer i beskæftigelse. Det svarer til, at 47,6 pct. af dem, der står til rådighed for arbejdsmarkedet ved enten at være i beskæftigelse eller være jobparate på SHO-ydelse, nu er i job. Det er en stigning fra 43,4 pct. i juli måned. Tallene forventes at ændre sig, når der kommer efterregistreringer. Den nye opgørelse viser, at tallet for ukrainere i beskæftigelse i juli måned er opjusteret til 4.565.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:

- Jeg glæder mig over, at flere fordrevne ukrainere har fået foden inden for på det danske arbejdsmarked. Vi har hele tiden ønsket at hjælpe de mennesker, hvis hjemland er i krig, så godt som muligt. Så det primære fokus har været, at de blev hjulpet på plads. Men mange både kan og vil forsørge sig selv og familien – også for at skabe en så normal hverdag som muligt. Det er positivt, at det stadig lykkes for flere at komme i job, og færre har behov for at modtage en ydelse.  

- Regeringen har gjort vejen til beskæftigelse hurtigere og mere smidig ved at justere systemer og regler. Jeg håber naturligvis, at endnu flere kan finde sig et arbejde. Ledigheden er lav, beskæftigelsen er høj, og virksomhederne kan godt bruge de ekstra hænder på et brandvarmt arbejdsmarked.

Kontakter

Beskæftigelsesministeriet

Pressevagt: 51232830

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Holmens Kanal
1060 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaards kommentar til ledighedstallet for august 202230.9.2022 08:38:33 CEST | Pressemeddelelse

I august 2022 var der 77.277 ledige. Det er 1.150 færre end måneden før. Det lille fald ændrer ikke ved, at ledigheden fortsat er nede på 2,7 pct. af arbejdsstyrken. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger: - Ledigheden i Danmark er fortsat nede på et meget lavt niveau. Det er virkelig glædeligt for os alle sammen – ikke mindst for de historisk mange danskere på kanten af arbejdsmarkedet, der er kommet med i arbejdsfællesskabet. Og det bekræfter mig i, at regeringen har ført en slagkraftig og ansvarlig økonomisk politik, som vores arbejdsmarked og samfund i den grad har nydt godt af. - Det er svært at komme udenom, at den positive udvikling på arbejdsmarkedet også har bidraget til, at vi mangler arbejdskraft – og det kommer vi også til i årene fremover. Det er noget regeringen tager meget alvorligt, og som vi allerede har handlet på. For eksempel har vi afskaffet modregning i social pension som følge af partners arbejdsindtægt ligesom vi for nylig har landet en bred politisk aft

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaards kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for juli 202223.9.2022 08:07:39 CEST | Pressemeddelelse

I juli 2022 var der 2.952.700 personer i job. Det er 5.000 færre end måneden før svarende til et fald på 0,2 procent. Efter 17 måneder med stigninger falder beskæftigelsen nu. Ser man på den private sektor, er der i juli et uændret antal lønmodtagere siden juni måned. I samme periode er der 5.000 færre offentligt ansatte. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger: - Beskæftigelsen herhjemme følger fortsat en fin udvikling. Selvom der ikke er sket en stigning siden juni, så har vi set stigning i beskæftigelsestallene 17 måneder i træk. Siden januar 2021 er lønmodtagerbeskæftigelsen sågar steget med omtrent 190.000. Det bekræfter mig blot igen i, at regeringen har ført en ansvarlig og klog økonomisk politik, som vi fortsat høster frugterne af. - Selvom det går så godt med beskæftigelsen herhjemme, så mærker alle konsekvensen af de stigende forbrugerpriser. Det er noget, der påvirker alle danske hjem og virksomheder. Det er regeringen meget opmærksomme på, og vi har allerede sat en r

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum