Transportministeriet

Stigende benzinpriser: Cykel og kollektiv transport er et billigere alternativ

Del

Prisen på benzin er steget med cirka 16 procent siden årsskiftet, Prisstigningen giver en forholdsmæssig større besparelse ved kollektiv trafik og cykling frem for biltrafik.

Som følge af Putins krig er prisen på en liter benzin steget 2,2 kroner per liter fra 4. januar 2022 til 15. marts 2022. I sammen periode er prisen på tog og bus generelt uændret.

Konkret skal en pendler i bil mellem Roskilde og København i marts bruge over 200 kroner mere om måneden på benzin i forhold til starten af året – svarende til over 2400 mere om året, hvis de høje priser bider sig fast. Turen mellem Aalborg og København er blevet ca. 62 kroner dyrere med bil.

- Prisstigninger på benzin og diesel kan mærkes i budgettet for mange bilister. På de korte ture, eller der hvor der er mulighed for at tage cykel eller kollektiv transport i stedet for bilen, kan den nuværende situation være en god anledning til at prøve eller måske endda skifte til alternative transportmidler. Priserne for kollektiv transport er ikke steget tilsvarende benzin eller diesel – og det gør den økonomiske besparelse større end tidligere. Samtidig er det både grønnere og med cyklen også sundere, siger transportminister Trine Bramsen.

Der er høje besparelser at hente på kortere strækninger, hvis man har mulighed for at skifte bilen ud med cyklen. Selv hvis der tages forbehold for eksempelvis vedligehold af cyklen, vil besparelsen for en pendler mellem Brabrand og Aarhus midtby være næsten 90 procent på en måned med det nuværende prisniveau, hvor turen i bil er kommet over 1.000 kroner om måneden, mens cykel kan klares fra en god hundredekroneseddel.

Læs mere i det vedhæftede notat.

Nøgleord

Vedhæftede filer

Information om Transportministeriet

Transportministeriet
Frederiksholms Kanal 27 F
1220 København K

41 71 27 00http://www.trm.dk

Følg pressemeddelelser fra Transportministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Transportministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum