STARK Group A/S

STARK Group træder ind på det Britiske marked med opkøb af flere end 600 byggemarkeder

Del
STARK Group A/S passerer en milepæl i sin vækststrategi. Virksomheden har underskrevet en aftale om køb af Saint-Gobain Building Distribution Ltd., der ejer og driver flere end 600 forretninger og distributionscentre i Storbritannien.

Handlen omfatter nogle af Storbritanniens førende brands inden for salg og distribution af byggematerialer til professionelle håndværkere. Blandt brands’ene findes den nationale generalist Jewson, stærke lokale brands som Gibbs & Dandy og JP Corry i Nordirland, samt specialistbrands’ene Jewson Civils Frazer, Minster, samt International Timber.

Saint-Gobain Building Distribution Ltd forventes at genere en omsætning på GBP 2,3 milliarder (DKK 20 mia.) i 2022, hvilket bringer STARK Groups samlede proforma-omsætning op på omkring DKK 67 mia.  

STARK Group har gennem organisk vækst og opkøb fordoblet sin omsætning, siden købet af Saint-Gobains tilsvarende tyske distributionsvirksomhed i 2019. Også dengang næsten fordoblede virksomheden sin størrelse fra DKK 17,1 mia. til DKK 30,5 mia.

Handlen af Saint-Gobain Building Distribution Ltd. er indgået til en enterprise value på GBP 740 mio. (DKK 6,4 mia.) og er STARK Groups til dato største.

Group CEO Søren P. Olesen siger:

Vi har en strategi, der med succes fokuserer på professionelle håndværkere og markedet for renovering og vedligeholdelse, som dette opkøb passer godt ind i. I 2019 købte vi Saint-Gobains tyske distributionsforretning, og der er mange ligheder i dette opkøb. Vi vil gøre vores yderste for at vækste, udvikle og investere i virksomheden, så den bliver den professionelle håndværkers fortrukne valg.”

På trods af de nuværende vanskelige makroøkonomiske forhold, er de fundamentale markedsdrivere for renovering og vedligeholdelse attraktive. Vi går et udfordrende overgangsår i møde, men det er en god virksomhed, som vi kan få til at trives og vokse. Virksomhedens mere end 600 forretninger og distributionscentre er godt placeret i hele Storbritannien. Vi vil investere i virksomheden, medarbejderne og distributionen. Vi køber en virksomhed, som vi mener, at vi kan fortsætte vores vækstrejse med.”

Attraktive vækstdrivere inden for renovering og energieffektivitet

Imens markedet for nybyggeri er konjunkturfølsomt, er hovedparten af STARK Groups omsætning koncentreret på renovering og vedligeholdelse, der har mere resiliens. I Storbritannien er boligmassen af ældre dato. Hvert tredje hus er fra før 1945 og det gennemsnitlige hus er 65 år gammelt. Samtidig står halvdelen af alle britiske husholdninger over for betydelige energirenoveringer, da Storbritannien har som mål at opgradere så mange huse som muligt til Energy Performance Certificate (EPC) C-niveau senest i 2030.

Befolkningstallet i Storbritannien forventes at vokse med 1,1 millioner (1,6%) til 68,7 millioner fra 2022-27 og flere og flere bor alene, hvilket øger behovet for nybyggeri og renoveringer af den eksisterende boligmasse.

Opkøbet forventes gennemført i foråret 2023

Saint-Gobain er blandt verdens førende producenter af byggematerialer og løsninger til byggeriet og har kun distribution på udvalgte markeder. Salg og distribution af tunge byggematerialer er STARK Groups kerneforretning.

Købet af Saint-Gobain Building Distribution Ltd er STARK Groups 18. opkøb, siden CVC Capital Partners Fund VII overtog ejerskabet af virksomheden i maj 2021.

Handlen forventes afsluttet i foråret 2023.

Kontakter

Billeder

Download
STARK Group CEO, Søren P. Olesen
STARK Group CEO, Søren P. Olesen
Download
Download
Download
STARK Group CEO, Søren P. Olesen
STARK Group CEO, Søren P. Olesen
Download

Information om STARK Group A/S

STARK Group A/S
STARK Group A/S
C. F. Richs Vej 115
2000 Frederiksberg

+45 8252 2600http://starkgroup.dk

STARK Group er en førende B2B distributør af byggematerialer, services og rådgivning til byggebranchen i Nordeuropa med fokus på at servicere det professionelle kundesegment. STARK Group har en årlig omsætning på ca. EUR 6 mia. (ca. DKK 44,6 mia.), betjener en portefølje af ca. 275.000 kunder og samarbejder med godt 10.000 leverandører via 550 lokationer på tværs af seks lande. Med hovedkontor i Danmark, har STARK Group i alt ca. 12.500 medarbejdere i Tyskland, Østrig, Danmark, Sverige, Finland og Norge. Gruppen har mere end fordoblet sin størrelse inden for de seneste par år gennem både opkøb og organisk vækst og har i dag markedsledende positioner nationalt eller regionalt i alle sine markeder.

Følg pressemeddelelser fra STARK Group A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra STARK Group A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum