STARK Danmark

STARK Group opnår prestigefyldt bæredygtighedscertificering

Del

STARK Group har opnået den højeste udmærkelse, en platincertificering, i EcoVadis’ globale bæredygtighedsvurdering. Det placerer virksomheden blandt de 1% mest bæredygtige virksomheder, vurderet af EcoVadis.

STARK Group er blandt de blot 3% danske virksomheder, der har opnået en platincertificering. Blandt de andre danske virksomheder er Ørsted, ISS og Novozymes. Det er første gang, at STARK Group bliver vurderet af EcoVadis, der er verdens største og mest pålidelige udbyder af bæredygtighedsvurderinger af mere end 75.000 virksomheder.

"I løbet af 2021 har vi intensiveret vores bæredygtighedsindsats med målet om net zero emissioner i 2050. Det er et ambitiøst mål, der kræver strukturerede og veldokumenterede processer. At opnå en platincertificering af EcoVadis er en anerkendelse af vores dedikation og en udmærkelse af vores arbejde med bæredygtighed og processerne bag,” siger Søren P. Olesen, administrerende direktør i STARK Group og fortsætter:

”Vores kunder, ejere, investorer og andre stakeholders kræver, at vi driver vores virksomhed ansvarligt, og at vi er transparente i vores arbejde med bæredygtighed. Certificeringen fungerer som en strategisk indikator for vores bæredygtige udvikling og viser vores kunder og leverandører, at et partnerskab med STARK Group bidrager til at bygge en mere bæredygtig fremtid.”

Platincertificeringen er baseret på en omfattende vurdering af STARK Groups bæredygtighedspræstation baseret på 21 kriterier grupperet i fire hovedtemaer: Miljø, arbejds- og menneskerettigheder, etik og bæredygtige indkøb. Virksomhedens præstationer inden for hvert af disse temaer er blevet evalueret og vurderet med en samlet score på 78/100.

EcoVadis er en anerkendt, uafhængig udbyder af bæredygtighedsratings blandt globale leverandører. Analysen tager afsæt i mere en 75.000 globale leverandører, og metoden bygger på internationale CSR-standarder, herunder GRI (Global Reporting Initiative), UN Global Compact og ISO 26000. EcoVadis’ ratings og overvågningsredskaber har til formål at gøre det nemmere for virksomheder at forvalte risici og skabe løsninger, der forbedrer det grønne fodaftryk i globale forsyningskæder.

STARK Group har yderligere fået godkendelse af virksomheden klimamål for 2030 af Science Based Targets initiativet (SBTi), forpligtet sig til net zero emissioner i 2050 gennem SBTi ”Business Ambition for 1.5°C” og er en del af FN’s globale bæredygtighedsinitiativ for virksomheder, UN Global Compact.

Kontakter

Kaspar Bach Habersaat
Chief Communications Officer
+45 4092 8881
kha@starkgroup.dk

Billeder

Information om STARK Danmark

STARK Danmark
STARK Danmark
Skanderborgvej 277
8260 Viby J

http://www.stark.dk

STARK Group er en førende B2B distributør af byggematerialer, services og rådgivning til byggebranchen i de nordiske lande og Tyskland med fokus på at servicere det professionelle kundesegment. STARK Group har en årlig omsætning på ca. EUR 5 mia. (ca. DKK 37 mia.), betjener en portefølje af ca. 260.000 kunder og samarbejder med godt 10.000 leverandører via 485 lokationer på tværs af seks lande. Med hovedkontor i Danmark, har STARK Group i alt ca. 11.700 medarbejdere i Tyskland, Danmark, Sverige, Finland og Norge. Gruppen har fordoblet sin størrelse indenfor de seneste par år gennem både opkøb og organisk vækst og har i dag markedsledende positioner nationalt eller regionalt i alle deres markeder.

Følg pressemeddelelser fra STARK Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra STARK Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum