STARK Group A/S

STARK Group gennemfører stort opkøb af flisespecialist i Norge og Sverige

Del

Med opkøbet af norske FagFlis og svenske FF Kakel AB styrker danske STARK Group sin forretning inden for specialistområdet fliser. Samtidig er opkøbet et kraftigt rygstød til virksomhedens norske forretning, Neumann Bygg, der er STARK Groups mindste virksomhed med en ambitiøs vækstagenda.

STARK Group har underskrevet en aftale om køb af norske FagFlis, der er Norges førende distributør og forhandler af fliser til håndværkere, og dets svenske søsterselskab.

Virksomheden dækker i dag hele Norge med udgangspunkt i 13 egne forretninger og 12 franchiseforretninger. Dertil kommer tre forretninger i Stockholm, Göteborg og Uppsala, der er tre af Sveriges fire største byer og vækstzoner.

Med opkøbet tager STARK Group et vigtigt skridt i at styrke sin norske forretning, Neumann Bygg. Den norske forretning er i dag virksomhedens mindste og har ambitiøse vækstambitioner.

Samtidig fortsætter virksomheden sin delstrategi om at vokse inden for specialistområder som fliser, tag og facade, samt vand og afløb. I 2019 købte STARK Group den ledende tyske flisevirksomhed, Keramundo, som et af flere brands i STARK Groups tyske virksomhed, der i dag udgør tæt på halvdelen af virksomhedens samlede omsætning. Siden er svenske Kakeldax og Centro Kakel & Klinker kommet til.

FagFlis har en årlig omsætning på mere end DKK 450 millioner.

Adm. direktør for STARK Group Søren P. Olesen siger:

”Specialistområder som fliser spiller en mere og mere vigtig rolle i vores vækststrategi. Historisk har vi været stærkest i generalistmarkedet for tunge byggematerialer. Siden købet af vores tyske flisespecialist, Keramundo, har vi lært, at vores fokus på høj faglighed, rådgivning og service passer godt til specialistområderne.”

FagFlis blev etableret i 1996 og er i dag ejet af sine grundlæggere og en gruppe af norske erhvervsfolk.

”Jeg er taknemmelig for, at FagFlis har ønsket os som nye ejere. Det er en tillidserklæring, når familier og grundlæggere peger på os som nye ejere af de virksomheder, de har lagt hjerteblod i. Det er en tillidserklæring, vi føler os forpligtede over for. Jeg er glad for at kunne byde 150 nye kollegaer og franchisetagere velkommen,” siger Søren P. Olesen.

Opkøbet af FagFlis er betinget af myndighedsgodkendelser. Parterne oplyser ikke de økonomiske og juridiske detaljer i transaktionen.

Kontakter

Billeder

Information om STARK Group A/S

STARK Group A/S
STARK Group A/S
C. F. Richs Vej 115
2000 Frederiksberg

+45 8252 2600http://starkgroup.dk

STARK Group er en førende B2B distributør af byggematerialer, services og rådgivning til byggebranchen i de nordiske lande og Tyskland med fokus på at servicere det professionelle kundesegment. STARK Group har en årlig omsætning på ca. EUR 5 mia. (ca. DKK 37 mia.), betjener en portefølje af ca. 260.000 kunder og samarbejder med godt 10.000 leverandører via 550 lokationer på tværs af seks lande. Med hovedkontor i Danmark, har STARK Group i alt ca. 12.500 medarbejdere i Tyskland, Østrig, Danmark, Sverige, Finland og Norge. Gruppen har fordoblet sin størrelse inden for de seneste par år gennem både opkøb og organisk vækst og har i dag markedsledende positioner nationalt eller regionalt i alle sine markeder.

Om Neumann Bygg
Neumann Bygg AS sælger og distribuerer byggematerialer til det professionelle håndværkersegment gennem sine 16 forretninger i Norge. Virksomheden omsætter for NOK 1,8 milliarder og beskæftiger ca. 320 ansatte. Neumann er en del af STARK Group.

Følg pressemeddelelser fra STARK Group A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra STARK Group A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum