Dansk Fjernvarme

Stærk dansk økonomi og fjernvarme holder hånden under Danmark

Del

Danskerne skal hjælpes ud af naturgassens favn og have tilbud om grøn varme. Derfor er det godt at regeringen nu sætter ekstra fokus på uafhængighed af russisk gas og sigter mod udbygning af grøn og vedvarende energi.

Dansk Fjernvarme roser regeringens initiativ til samtaler med kommunerne og opfordrer til at fremskynde planlægning af grøn fjernvarme i naturgasområderne. I øjeblikket spilder boligejerne tid og penge på mindre samfundsøkonomisk effektive løsninger fordi de ikke kan få svar på om deres naturgasfyr kan blive udskiftet med en fjernvarmeløsning.

- Vi skal have sat turbo på udfasningen af russisk gas. Med hurtig planlægning vil mere end 300.000 ramte danskere med naturgasfyr kunne få installeret fjernvarme inden for ganske få år. Dermed er vi tæt på helt at udfase den russiske gas i vores boligopvarmning, siger Kim Mortensen, direktør i Dansk Fjernvarme, der fortsætter:

Fasthold vores energiproduktion
Dansk Fjernvarme opfordrer også til, at Danmark lytter til anbefalingerne fra EU om ikke at nedlægge vigtig kapacitet i energiforsyningen.

- I udlandet ser vi at lande forlænger levetiden på både A-kraftværker og kulfyrede kraftværker. I Danmark bør vi følge anbefalingerne, og fastholde vigtig kapacitet på vores affaldsenergi og derfor omgående stoppe nedlukningen af affaldsenergianlæg, der sikrer Danmark vigtig forsyning af både strøm og grøn varme og i stedet importere mere ikke genanvendeligt affald fra vores nabolande.

Svaret til Rusland er mere grøn fjernvarme
Regeringen fastslår ved pressemødet, at svaret på de høje priser på energi er mere vedvarende energi, langt mere grøn fjernvarme og individuelle varmepumper, der hvor fjernvarmen ikke kan komme ud.

- Langt de fleste fjernvarmekunder mærker ikke til prisstigninger på el og gas, fordi de får deres varme fra et fjernvarmeselskab, der enten ikke bruger gas eller har haft mulighed for at investere i flere energikilder som de kan vælge mellem. Derfor er svaret på krisen også at rulle langt mere fjernvarme ud, hvis vi skal gøre os uafhængige af den russiske gas og holde hånden under danskernes økonomi, siger Kim Mortensen.

Dog er der enkelte fjernvarmeselskaber, der fortsat er mærket af en historisk tvangsbinding til gasnettet. Forbrugerne her rammes hårdt af de stigende priser på gas og bør derfor hjælpes.

- Regeringen bør hurtigst muligt komme de fjernvarmeforbrugere til udsætning som er fanget med dyre varmeregninger fordi de har været bundet til gasfyrede kraftvarmeværker. Disse værker skal have en økonomisk håndsrækning til en bæredygtig grøn omstilling og forbrugerne bør i den mellemliggende periode kompenseres yderligere, indtil fjernvarmeværket er i mål med at udfase gassen, siger Kim Mortensen.

Nøgleord

Kontakter

Pressechef Rune Birk Nielsen, tlf. +45 2490 4197 el. rbn@danskfjernvarme.dk

Links

Information om Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarme
Dansk Fjernvarme
Merkurvej 7
6000 Kolding

76 30 80 00http://danskfjernvarme.dk

Dansk Fjernvarme er en af Danmarks største brancheorganisationer og er interesseorganisation for landets ca. 370 fjernvarmeselskaber, der forsyner omkring 65 procent af alle danske boliger med grøn og effektiv varme. Hovedkontoret ligger i Fjernvarmens Hus i Kolding med en afdeling beliggende centralt i København. I dag kommer 72 procent af fjernvarmen fra vedvarende energi, og sektoren har som mål at blive CO2-klimaneutral i 2030.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Fjernvarme

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Fjernvarme

Danmark kan endnu mere, hurtigere og billigere19.4.2022 09:05:51 CEST | Pressemeddelelse

Regeringens forsyningsudspil ”Danmark kan mere II” sætter nu en retning for den kommende og krævende udfasning af naturgas i Danmark. Brancheorganisation Dansk Fjernvarme ser positivt på de mange ambitiøse initiativer, men hvis målet skal nås, skal planlægningsværktøjer og skarpere prioriteringer konkretiseres, så naturgassen hurtigt kan blive udfaset som varmekilde og erstattet effektivt med grøn og billig fjernvarme.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum