RealMæglerne

Stadig svært at låne til boligkøb i landdistrikter

Del

Nye politiske indgreb skulle gøre det nemmere at købe bolig i landdistrikterne, men undersøgelse fra RealMæglerne med over 100 ejendomsmæglerbutikker i Danmark viser, at situationen er uændret, mens det endda lokalt er blevet sværere.

Foto: Shutterstock

I et lovforslag af 29. april 2020 hedder det, at ”Folketinget pålægger regeringen senest den 8. oktober 2020 at fremsætte et lovforslag, der sikrer, at boliger og erhverv i yderområderne får billigere lånemuligheder”.

Mere handling

Formålet med forslaget er at imødekomme de udfordringer, der gør det dyrere at bosætte sig samt at starte og udvide virksomheder i disse områder.

En problematik, som RealMæglerne allerede i 2018 satte på dagsordenen:

Læs mere her: Giv boligkøbere i udkantsdanmark lån med 20 procents statsgaranti

Læs mere her: Stram kreditpolitik skaber ond cirkel for Udkantsdanmark

Senest har erhvervsministeren givet udtryk for ønske om mere handling på området:

– Lige nu er der rigtig mange danskere, som ikke kan få et lån til deres drømmehus eller til at starte en virksomhed, bare fordi de bor på landet. På grund af deres postnummer, lød det fra Simon Kollerup (S).

Interesse og salg svarer ikke overens

Dog ser det ved indgangen til 2021 ikke ud til, at der endnu er sat vilje bag ambitionerne. Bl.a. har Nykredit afvist, at der skulle være brug for hjælp til at låne mere ud.

En undersøgelse fra RealMæglerne med over 100 ejendomsmæglerbutikker i hele Danmark viser, at salget af boliger i landdistrikterne fortsat ikke svarer overens med interessen fra køberne.

Mange med drømme om frisk luft og åbne vidder får ganske enkelt nej, når de ønsker at finansiere boligkøbet. Andre mødes af urimelige lånevilkår ift. tilsvarende vilkår i byen.

Sværere at låne

Hele 55 procent af mæglerne, der alle har fingeren på pulsen i det lokale boligmarked, svarer, at situationen inden for det seneste år er uændret, mens 25 procent svarer, at det endda er blevet sværere for boligkøberne at låne.

En udvikling, Preben Merrild Angelo, adm. direktør i RealMæglerne, dog ser fortrøstningsfuldt på:

– Vi kan se, at regeringen, med stærke intentioner fra SF, er på vej med tiltag, som skal vende den onde cirkel, så boligkøbere i landdistrikterne ikke mødes af urimelige lånevilkår. Når man gerne må købe en bolig i byen til 3 mio. kroner, men ikke må købe en bolig på landet til 900.000 kroner, er der noget galt, og det medvirker desværre til at affolke de her ellers fantastiske landområder, siger han.

Kun 20 procent af mæglerne svarer, at det i deres lokale boligmarked er blevet nemmere at låne til boligkøb i landdistrikter.

Undersøgelsen fra RealMæglerne viser, at unge førstegangskøbere og danskere i aldersgruppen +50 ligeledes har svært ved at skaffe finansiering til deres boligkøb.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om RealMæglerne

RealMæglerne
RealMæglerne
Stenmosevej 15
2620 Albertslund

3634 0800http://www.realmaeglerne.dk

RealMæglerne A/S er en fri og uafhængig ejendomsmæglerkæde, som blev grundlagt i 1988. Med sine 105 butikker i hele Danmark - og flere på vej - er RealMæglerne i dag blandt de største ejendomsmæglerkæder i landet.

Vidste du, at RealMæglerne planter to træer i RealMægler Folkeskoven for hver bolighandel i kæden - ét træ for køber og ét træ for sælger.

Læs mere her: RealMægler Folkeskoven

Boliger og byggeri står ifølge Energistyrelsen for 40 procent af energiforbruget i Danmark, og en stor del af CO2-udslippet er dermed relateret til produktion af varme og energi i boliger.

Med klimaberegneren ønsker RealMæglerne at inspirere boligejerne til at vælge de rigtige løsninger, når de energiforbedrer boligen. Vi kalder det: Sammen om et bedre klima

Følg pressemeddelelser fra RealMæglerne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra RealMæglerne

Boligmarkedet amok: Omvendt oktober29.10.2020 11:39:56 CETPressemeddelelse

RealMæglernes BoligBarometer / Oktober (baseret på mere end 100 butikkers landsdækkende salgstal) viser, at salget af boliger er steget med 39 procent i kæden ift. oktober 2019. – Normalvis vil boligsalget i Danmark begynde at falde fra oktober og hen imod december og januar, hvor der ikke sker ret meget. Men i år er det ’Omvendt oktober’ for vores vedkommende, siger Preben Merrild Angelo, adm. direktør i RealMæglerne.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum