TEKNIQ Arbejdsgiverne

Stadig rigelig luft til mere varme

Del

Efterspørgslen efter varmepumper stiger kraftigt disse år. Men de danske el- og vvs-installatører samt kølemontører har masser af kapacitet til at følge med efterspørgslen. Det viser beregninger fra TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Kilde: TEKNIQ Arbejdsgiverne
Kilde: TEKNIQ Arbejdsgiverne

Varmepumpernes stigende popularitet ude i de danske boliger vil ikke skabe kapacitetsproblemer hos de fagfolk, der skal sørge for at installere pumperne. Det viser beregninger fra TEKNIQ Arbejdsgiverne. Med mellemrum bliver der ellers fra flere sider ellers advaret om, at manglen på arbejdskraft kan blive en stopklods for den grønne omstilling i almindelighed og varmepumpemarkedet i særdeleshed.

”Det er ikke et billede, vi kan genkende i installationsbranchen. Vi forventer, at det årlige salg af varmepumper vil ramme ca. 30.000 stk. inden for de kommende 3-5 år. Selvom varmepumpesalget er flerdoblet de senere år, vil det stadig kun være beskedne 1,7 procent af branchens medarbejdere, der skal installere de varmepumper, vi forventer, der bliver brug for. Der er tale om relativt små forskydninger imellem arbejdsområderne, og det kan installatørerne altså sagtens klare,” siger Troels Hartung, chefkonsulent hos TEKNIQ Arbejdsgiverne, der repræsenterer cirka 4.100 virksomheder indenfor el, vvs, køl og metal.

Han understreger, at den grønne omstilling som helhed ganske rigtigt vil kræve mange hænder til at løfte de konkrete opgaver.

”Installationsbranchen kommer til at stå helt centralt i den grønne omstilling, når vi skal have udskiftet olie- og gasfyrene med klimavenlige alternativer, installeret ladestandere til vores elbiler og energioptimeret vores erhvervsvirksomheder,” siger Troels Hartung og uddyber:

”Men det er ikke det samme som at sige, at vi står overfor store kapacitetsproblemer. Man skal huske på, at der er mange medarbejdere, som i dag arbejder med fx olie- eller gasfyr, der vil blive omskolet til at kunne arbejde med varmepumper, og det samme gør sig gældende på andre områder. Samtidig er erhvervsuddannelserne på installationsområdet allerede blevet justeret, så den næste generation af faglærte bliver klædt på til netop denne type opgaver.”

”Kompetencerne og arbejdskraften vil med andre ord være til stede. Branchen skal bare have ordentlige arbejdsbetingelser og forudsigelige rammevilkår, så det er muligt at være på forkant med behovene,” siger han.

Nøgleord

Kontakter

Yderligere oplysninger:
Troels Hartung, chefkonsulent i TEKNIQ Arbejdsgiverne – mobil: 28 73 73 39

Billeder

Kilde: TEKNIQ Arbejdsgiverne
Kilde: TEKNIQ Arbejdsgiverne
Download
Troels Hartung, chefkonsulent i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Troels Hartung, chefkonsulent i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Download

Information om TEKNIQ Arbejdsgiverne

TEKNIQ Arbejdsgiverne
Paul Bergsøes Vej 6
2600 Glostrup

4343 6000http://www.tekniq.dk/

TEKNIQ Arbejdsgiverne – Industri & Installation repræsenterer cirka 4.100 virksomheder inden for el, vvs og metal med i alt 55.000 medarbejdere og en samlet omsætning på omkring 60 mia. kr.

Følg pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

Offentlige dataudfordringer: Stadig gode arbejdsbetingelser for tyve med interesse for varebiler6.7.2021 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Rigspolitiet har afvist en anmodning om at gøre tyveridata tilgængelige for virksomheder, der ønsker at forebygge indbrud i varebiler og på byggepladser. Det ærgrer TEKNIQ Arbejdsgiverne, som opfordrer til politisk handling for at bremse de ubudne gæster. For hvis Danmark skal forsætte med at være et førende digitalt land, skal alle myndigheder forstå vigtigheden af adgang til offentlige data.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum