Spotify

Spotify afslører hvilke kvinder vi lytter til

Del

I forbindelse med Kvindernes Internationale Kampdag, den 8. marts, hædrer Spotify de kvindelige stemmer, som lytterne ikke kan få nok af.

Billie Eilish
Billie Eilish

Spotify lancerer for første gang nogensinde en kampagne på Kvindernes Internationale Kampdag - #musicneedswomen, #podcastsneedwomen and #audioneedswomen – for at sætte fokus på vigtigheden af kvinder i branchen. Den 8. marts vil en ny International Women’s Day hub gå live på Spotify, som vil indeholde kvindelige tracks, playlister og podcasts, samt playlist-takeovers med nogle af de mest dynamiske kvinder inden for lyd.

Billie Eilish er på alles læber, men hun topper ikke kun listen blandt andre kvindelige artister. Billie Eilish dominerer samtlige lister i år (fra 1. januar til 1. marts 2020). Hun har mere end 10,3 mia. streams, mere end 60 millioner mio. månedlige lytninger, hendes nummer “bad guy” har passeret 1,2 mia. streams og hun har for nylig udgivet den nye James Bond temasang “No Time To Die.” Taylor Swift er den anden mest streamede kvindelige artist på Spotify efterfulgt af Ariana GrandeHalsey og Camila Cabello.

Top 10 listen over de mest lyttede kvindelige artister (baseret på streams i perioden 1. januar til 1. marts, 2020). Tessa er den eneste danske kvinde blandt de 10 mest lyttede kvinder.

 1. Billie Eilish
 2. Tessa
 3. Camila Cabello
 4. Dua Lipa
 5. Halsey
 6. Selena Gomez
 7. Ariana Grande
 8. Rihanna
 9. Ava Max
 10. Taylor Swift

Kvinderne har også indtaget podcastgenren. Målt på antal streamede timer er podcasts med kvindelige værter er en sand fanfavorit, og det er især true crime genren, der dominerer den internationale topliste. På toppen af listen ligger My Favorite Murder, der er en sjov true crime serie med komikerne Karen Kilgariff og Georgia Hardstark. Anden pladsen indtages af Crime Junkie, hvor er værterne er Ashley Flowers and Brit Prawat, som begger kalder sig for ægte krimi-junkier. 

I Danmark ser toplisten for podcasts med kvindelige værter således ud (baseret på antallet lyttede timer i perioden 1. januar til 1. marts, 2020):

 1. Mørkeland
 2. Curlingklubben
 3. Fries before guys
 4. Millionærklubben
 5. Sitter – med Signe Lindkvist og Iben Hjejle

Kvindelige podcast lyttere er især besat af true crime genren, og det viser sig, at det kan forklares videnskabeligt. Lyt eventuelt til det seneste interview med socialpsykologen Amanda Vicary på Spotify’s blog For the Record for at få alle detaljerne.

Hvis true crime ikke er din kop te, så frygt ikke – der er stadig masser af podcast med et kvindeligt fokus. Overvej eventuelt disse Spotify Originals:

 • The Cut on Tuesdays: En ugentlig udforskning af emner lige fra kultur, stil, sex og politik.
 • Motherhacker: En spændende fiktiv serie om en kvinde, indtalt af Carrie Coon, der jagter tyvene, der har frarøvet hendes opsparing til alderdommen.
 • Motherhood Sessions: Et dyk ned i de psykologiske forandringer og udfordringer der følger med, når man bliver mor. 
 • The Guilty Feminist: En komedie - og en meget ærlig én – der kigger nærmere på hverdagens udfordringer, som kvinder står overfor.  

Her følger en række toplister over kvindelige stemmer på Spotify:

Top 10 liste over de mest-streamede kvindelige artister i verden (baseret på streams i perioden 1. januar til 1. marts, 2020):

 1. Billie Eilish
 2. Taylor Swift
 3. Ariana Grande
 4. Halsey
 5. Camila Cabello
 6. Selena Gomez
 7. Dua Lipa
 8. Nicki Minaj
 9. KAROL G
 10. Tones and I

Top 10 liste over globale podcasts med kvindelige værter (baseret på antallet lyttede timer i perioden 1. januar til 1. marts, 2020):

 1. My Favorite Murder (med Karen Kilgariff og Georgia Hardstark) (USA)  
 2. Crime Junkie (USA) 
 3. Call Her Daddy (USA) 
 4. Mordlust (Germany) 
 5. Morbid: A True Crime Podcast (USA) 
 6. And That’s Why We Drink (USA)  
 7. Office Ladies (USA) 
 8. Martha Debayle (Mexico) 
 9. Girls Gotta Eat (USA)
 10. Herrengedeck - Der Podcast (Germany) 
https://newsroom.spotify.com
Newsroom

Kontakter

Anna Ingler
Nordic Communications Manager hos Spotify
annai@spotify.com

Andreas Hedensten
Mindshare
andreas.hedensten@mindshareworld.com

Billeder

Billie Eilish
Billie Eilish
Download
Taylor Swift
Taylor Swift
Download

Vedhæftede filer

Links

Information om Spotify

Spotify
Spotify
Regeringsgatan 19
111 53 Stockholm

https://www.spotify.com/dk/

Spotify har siden lancering i Sverige i 2008 transformeret måden vi lytter til musik. Opdag, byg playlister til din hverdag og del over 50 mio. musiknumre gratis, eller opgrader til Spotify Premium for at få adgang til eksklusive funktioner som offline-mode, forbedret lydkvalitet og en annoncefri afspiller.

I dag er Spotify den mest populære globale streaming-abonnementstjeneste med 248 mio. brugere, inklusiv 113 mio. abonnenter, på tværs af 79 markeder. Vi er i dag den største drivkraft for indtægter til musikbranchen.

Følg pressemeddelelser fra Spotify

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Spotify

Spotify afslører, hvad vi har lyttet til i år2.12.2020 14:28:01 CETPressemeddelelse

Året 2020 er næsten forbi, og det har været et år vi vil huske. Dét der på mange måder definerer et musikår - koncerter, festivaler og gadefester - har været aflyst. Dog har det ikke betydet, at vi har lyttet mindre til musik. Så før vi afslutter dette kapitel, vil vi kaste et tilbageblik på alle de artister og podcastudviklere, der har været med til at forme året. I går afslørede Spotify hvilke artister, sange, playlister og podcasts, der har været med til at definere 2020. Og en ting er klart: det har været et år i rappens tegn. Spotifys fulde 2020 Wrapped både i Danmark og globalt viser, at særligt dansk rap har været populært i år. Faktisk rigtig populært. Ser vi på artister tegner der sig igen et billede af, at danske rappere er dét, der har hittet i år.Gilli indtager uden kamp førstepladsen over mest spillede artister i 2020. Han er efterfulgt afBranco, som tidligere i år udgav albummetEURO CONNECTION i samarbejde med Gilli. På tredjepladsen finder viThe Weeknd, efterfulgt afJust

Danske rappere har sat sig tungt på musiktronen i 20202.12.2020 14:24:05 CETPressemeddelelse

Siger din dudu ”Brr-brr”? Og kan du danse jorden grøn til liv og kærlighed? Hvis du genkender teksterne til Gillis Langsom eller Branco-samarbejde La Danza, er du langt fra den eneste. Når Spotify kigger tilbage på året der gik, er det tydeligt, at dansk rap rider på en bølge af succes i år. Særligt Gilli har sat sig tungt i den musikalske tronstol som den mest streamede artist i Danmark, hvor han med et bagkatalog der byder på hits som Vai Amor og Tidligt Op kan bryste sig af titlen som kongen af dansk hiphop på Spotify. Også samarbejde med Branco har været succesfuld. Deres album EURO CONNECTION ligger på førstepladsen over de mest afspillede album i år. 2020 er ved at nå sin ende, og selvom at klubberne har været lukket og festerne har været små, kan Spotify afsløre, at vi stadig har hørt en masse musik, der i den grad lægger op til dans. Tallene viser, at især dansk rap har fundet vej til lytternes hjerter og playlister med hele fire danske artister i top-10 over mest streamede art

Danskernes podcast vaner tegner et tydeligt billede2.12.2020 14:11:18 CETPressemeddelelse

Det har været et særligt år for os alle. Vi har været nødsaget til at holde afstand og passe på, men samtidig har det også været et år med plads til mere fordybelse. Og fordybe os, det har vi gjort. 2020 har i høj grad været året, hvor podcasts for alvor er blevet populært i Danmark. Om vi har svinget støvsugeren, kokkereret i køkkenet, været på farten eller blot slappet af, så har vi fordybet os i alt muligt - lige fra vanskelige dilemmaer i Mads & Monopolet til vilde historier i Vanvittig Verdenshistorie. Når Spotify kigger tilbage på året der gik, er det tydeligt, at der er et særligt emne, som vi danskere er helt vilde med - nemlig true crime. På førstepladsen over de mest lyttede podcast finder vi nemlig Mørkeland, podcasten der går i dybden med uhyggelige drabssager, mysterier og kriminalhistorier fra den virkelige verden. Mørkelands skabere, Camilla og Kristine, har siden 2018 søgt efter svar på, hvad der får mennesker til at begå den værste forbrydelse af alle, nemlig drab, og

Spotify går sammen med gyserkomponist, for at bringe gys til dine ører30.10.2020 09:04:41 CETPressemeddelelse

Dagene bliver kortere og nætterne bliver længere. Det betyder, at det er tid til den mest uhyggelige tid på året: Halloween. For at forberede sig til den skumle højtid, tyr mange til deres højtalere og høretelefoner for at komme i den rigtige stemning. Faktisk har danskerne oprettet mere end mere end 10.932 playlister med Halloween-tema på Spotify. Og for at give lytterne et ekstra gys dette år, er Spotify gået sammen med gyser-musikmesteren Joseph Bishara, for at afsløre teknikkerne bag Hollywoods’ mest berømte gysere samt skabe en ny playliste, der med garanti vil give lytterne gåsehud. Komponist og musikproducer Joseph Bishara er kendt for sin dystre smag og ved tydeligvis en ting eller to om at give et godt gys. Udover at være bag instrumentalen til nogle af Hollywoods’ mest frygtindgydende gysere de senere år, heriblandt Insidious, The Conjuring, Annabelle,The Prodigy,The Curse of La Llorona og mere, har han også optrådt på skærmen som uhyggelige skabninger, blandt andet som the L

Ny Michelle Obama podcast er nummer #1 på Spotify11.8.2020 07:47:00 CESTPressemeddelelse

Den 29. juli havde den tidligere førstedame, Michelle Obamas, nye podcast ‘The Michelle Obama Podcast’ premiere. Her var hendes mand og tidligere præsident Barack Obama gæst, og lytterne havde mulighed for at komme helt tæt på parret - efter otte år i det Hvide Hus. Afsnit 2 med den prisvindende journalist fra Washington Post, Michelle Norris, er nu tilgængeligt, og podcasten er allerede strøget til tops på Spotify som den mest streamede podcast i verden lige nu.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum