Spotify

Spotify afslører, hvad vi har lyttet til i år

Del

Året 2020 er næsten forbi, og det har været et år vi vil huske. Dét der på mange måder definerer et musikår - koncerter, festivaler og gadefester - har været aflyst. Dog har det ikke betydet, at vi har lyttet mindre til musik. Så før vi afslutter dette kapitel, vil vi kaste et tilbageblik på alle de artister og podcastudviklere, der har været med til at forme året. 

I går afslørede Spotify hvilke artister, sange, playlister og podcasts, der har været med til at definere 2020. Og en ting er klart: det har været et år i rappens tegn. Spotifys fulde 2020 Wrapped både i Danmark og globalt viser, at særligt dansk rap har været populært i år. Faktisk rigtig populært. Ser vi på artister tegner der sig igen et billede af, at danske rappere er dét, der har hittet i år.Gilli indtager uden kamp førstepladsen over mest spillede artister i 2020. Han er efterfulgt afBranco, som tidligere i år udgav albummetEURO CONNECTION i samarbejde med Gilli. På tredjepladsen finder viThe Weeknd, efterfulgt afJustin Bieber. Og på femtepladsen sniger danskeKESI sig ind.

På albumfronten er det igen Gilli og Branco, der fører sig frem i toppen. Her ligger den nye udgivelse EURO CONNECTION på førstepladsen efterfulgt af The WeekndsAfter Hours ogPop SmokesShoot for the Stars Aim for the Moon. På fjerdepladsen liggerKESI medBO4L, ogLewis Capaldi indtager femtepladsen med sit albumDivinely Uninspired To A Hellish Extent.

På toplisten over mest streamede sange i 2020 overtager de udenlandske hits førertrøjen medThe Weeknds megahitBlinding Lights på førstepladsen efterfulgt af Imanbek,SAINt JHNs hitRoses. Og på tredjepladsen? Branco og Gilli, der med deres hitLA DANZA, indtager pladsen som den mest spillede danske sang i år.ICEKIID snupper fjerdepladsen med sommerhittetErruDumEllaHvad ogDaBaby,Roddy Ricch tager femtepladsen medROCKSTAR.

Selvom der har sneget sig udenlandske hits ind i toplisterne, er det altså den danske rap, vi er mest glade for herhjemme. På førstepladsen over de mest spillede playlister [NL1] liggerDK Rap, som er efterfulgt af Chill Hits,It’s Hits Denmark,Today’s Top Hits ogDe Nye, hvilket tyder på, at danskerne i den grad har fulgt med i, hvad der rør sig.

Og så til det, vi skal arbejde på at ændre i 2021: Toplisterne for 2020 præges særligt af mandlige kunstnere. Faktisk er der kun syv kvinder i top-50-listen.Billie Eilish er den mest streamede kvindelige kunstner, og hun bakkes op af andre store internationale sangerinder somAriana Grande,Dua Lipa,Rihanna ogTaylor Swift. Kigger vi på de kvindelige artister herhjemme, ser vi vores alles rå og ‘ben’Tessa, der med sine skarpe tekster har fået sat kvindelig rap på kortet. Også popdronningenMedina har sneget sig ind i top-50, så der er blevet sunget godt med på alle hendes kæmpehits i stuerne.

Musik er ikke det eneste, vi har lyttet til i år. Også på podcast-fronten har lytterne vist en kærlighed til det danske. Særligt podcastduoen Camilla og Kristine fraMørkeland har vakt interesse med deres grusomme kriminalhistorier og søgen efter svar på, hvordan man kan begå den værste handling af alle, nemlig mord. De ligger på førstepladsen over mest lyttede podcasts. De er stærkt forfulgt afMads & Monopolet ogHer Går Det Godt. På fjerdepladsen finder viHelt Væk med Anders Hemmingsen og på en femteplads den sjove duo iCurlingklubben.

Helt generelt er true crime en genre, som Spotify ser gå igen i vores podcast-smag herhjemme. I top-10 finder vi nemlig ogsåBandeland om den danske kriminelle underverden ogEmilie Meng Mysteriet, der dykker ned i den opsigtsvækkende mordsag fra 2016. 

I det globale musiklandskab melder en ny spiller sig på banen – den puertoricanskerapperBad Bunny, der med sine mere en 7.9 milliarder streams kan bryste sig som denmest streamede artist i 2020.Billie Eilishmarkerer sig igen på listen som den kvinde, der er blevet lyttet allermest til verden over for andet år i træk. Hendes albumWHEN WE ALL FALL ASLEEP WHERE DO WE GO er også inkluderet i den globale top-10-liste. Det 80’er-inspirerede pophit “Blinding Lights” afThe Weeknd hitter også globalt og topper listen med mere end 1.5 milliarder streams.Bad Bunny fortsætter som smurt med en suveræn førsteplads for sit albumYHLQMDLG, der med sine svimlende 3.2 milliarder streams er det mest spillede album globalt i 2020.

På den globale podcast-front har lytterne især vist interesse for samfund, kultur og comedy.The Joe Rogan Experience løber med førstepladsen som den mest populære podcast globalt, mensTED Talks Daily ogThe Daily tager anden og tredjepladsen. På fjerdepladsen ser vi den nye podcastserieTheMichelle Obama Podcast. Og på femtepladsen finder vi Alex Coopers comedy og rådgivningspodcastCall Her Daddy.

I dag kan du også finde din personlige Wrapped playliste i Spotify appen eller online, hvor du kan se hvilke kunstnere, sange og podcasts, du selv har lyttet mest til i 2020.

Information om Spotify

Spotify
Spotify
Regeringsgatan 19
111 53 Stockholm

https://www.spotify.com/dk/

Spotify har siden lancering i Sverige i 2008 transformeret måden, vi lytter til musik. Opdag ny musik, byg playlister til din hverdag og del over 50 mio. musiknumre gratis, eller opgrader til Spotify Premium for at få adgang til eksklusive funktioner som offline-mode, forbedret lydkvalitet og en annoncefri afspiller.

I dag er Spotify den mest populære globale streaming-abonnementstjeneste med 248 mio. brugere, inklusiv 113 mio. abonnenter, på tværs af 79 markeder. Vi er i dag den største drivkraft for indtægter til musikbranchen.

Følg pressemeddelelser fra Spotify

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Spotify

SPOTIFY ANNONCERER PODCASTSAMARBEJDE MED AVA DuVERNAYS ARRAY TIL FORTÆLLINGER MED OG UDEN MANUSKRIPT22.1.2021 15:45:44 CETPressemeddelelse

København, (January 22, 2020) – Spotify annoncerede i dag et flerårigt samarbejde med den prisvindende filmskaber Ava DuVernay (Selma, 13th, Queen Sugar). Sammen vil Spotify og DuVernay producere eksklusive podcasts om fortællinger med og uden manuskript gennem ARRAY. ARRAY er DuVernays multi-platform kunst og social impact kollektiv, der er dedikeret til narrativ forandring Under det eksklusive samarbejde, vil ARRAY tilslutte sig Spotify og deres globale rækkevidde - som for nylig passerede 144 million Premium abonnenter og mere end 320 millioner månedlige aktive brugere verden rundt - for at styrke forskellige stemmer og perspektiver gennem podcasts. “Med anerkendelsen af den ubestridelige styrke i stemmer og lyd, er jeg glad for at udvide ARRAY’s fortællinger til podcats,” fortalte DuVernay. “Muligheden for at arbejde med Lydia Polgreen og hendes passionerede team, tiltræk os til ideen om Spotify som et hjem for lydfortællinger, og vi kunne ikke glæde os mere til at begynde denne kr

Spotify Kids introducerer deling af playlister11.1.2021 15:45:56 CETPressemeddelelse

Siden Spotify introducerede Spotify Kids, har de været opsat på at skabe den bedste platform for børn og deres forældre. De har lyttet til forældres oplevelser med appen, og taget deres feedback til sig, for at skabe en app, der er tilpasset brugerens behov. Hvad savner forældre så til Spotify Kids appen? Mere indflydelse på hvad deres børn lytter til gennem muligheden for at dele det musik, som de selv elsker med deres børn - fra musik fra deres egen barndom til de playlister, der spilles, når der skal danses løs i stuen. Fra i dag er alt det muligt med Shared Playlists på Spotify Kids. Shared Playlists er en ny pin-beskyttet funktion, der giver forældre mulighed for at udvide deres børns lytteoplevelse ved at skabe, vurdere og dele børnevenlige playlister. Med den nye funktion i appen kan forældre dele playlister, de har lavet fra deres Spotify konto direkte til deres børns Spotify Kids konto. Forældre har ofte deres eget syn på hvilket indhold, der er passende til deres børn. Playli

Spotify annoncerer samarbejde med Prins Harry og Meghan16.12.2020 12:25:36 CETPressemeddelelse

Spotify annoncerer i dag et flerårigt samarbejde med Archewell Audio, det nyoprettede, audio-first produktionsselskab af Prins Harry, Hertug af Sussex, og Meghan, Hertuginde af Sussex. Gennem samarbejdet vil Archewell Audio producere programmer, med det mål at opløfte og underholde publikum rundt om i verden - eksklusivt til Spotifys 320+ millioner lyttere globalt. Som en del af samarbejdet kan lyttere forvente at høre helt nye, originale podcasts produceret og fortalt af Hertugen og Hertuginden selv, med det mål at bygge et fællesskab gennem delte oplevelser, fortællinger og værdier. Selvom den første fuldendte serie af Archewell Audio og Spotify først udkommer i 2021, kan lyttere allerede nu få et første glimt af, hvad Archewell Audio har i vente inden året er omme! Senere på måneden vil Archewell Audio i samarbejde med Spotifys Gimlet studio udgive et jule-særafsnit med Hertugen og Hertuginden som værter, som vil omhandle historier om håb og medfølelse fra inspirerende gæster som en

Danske rappere har sat sig tungt på musiktronen i 20202.12.2020 14:24:05 CETPressemeddelelse

Siger din dudu ”Brr-brr”? Og kan du danse jorden grøn til liv og kærlighed? Hvis du genkender teksterne til Gillis Langsom eller Branco-samarbejde La Danza, er du langt fra den eneste. Når Spotify kigger tilbage på året der gik, er det tydeligt, at dansk rap rider på en bølge af succes i år. Særligt Gilli har sat sig tungt i den musikalske tronstol som den mest streamede artist i Danmark, hvor han med et bagkatalog der byder på hits som Vai Amor og Tidligt Op kan bryste sig af titlen som kongen af dansk hiphop på Spotify. Også samarbejde med Branco har været succesfuld. Deres album EURO CONNECTION ligger på førstepladsen over de mest afspillede album i år. 2020 er ved at nå sin ende, og selvom at klubberne har været lukket og festerne har været små, kan Spotify afsløre, at vi stadig har hørt en masse musik, der i den grad lægger op til dans. Tallene viser, at især dansk rap har fundet vej til lytternes hjerter og playlister med hele fire danske artister i top-10 over mest streamede art

Danskernes podcast vaner tegner et tydeligt billede2.12.2020 14:11:18 CETPressemeddelelse

Det har været et særligt år for os alle. Vi har været nødsaget til at holde afstand og passe på, men samtidig har det også været et år med plads til mere fordybelse. Og fordybe os, det har vi gjort. 2020 har i høj grad været året, hvor podcasts for alvor er blevet populært i Danmark. Om vi har svinget støvsugeren, kokkereret i køkkenet, været på farten eller blot slappet af, så har vi fordybet os i alt muligt - lige fra vanskelige dilemmaer i Mads & Monopolet til vilde historier i Vanvittig Verdenshistorie. Når Spotify kigger tilbage på året der gik, er det tydeligt, at der er et særligt emne, som vi danskere er helt vilde med - nemlig true crime. På førstepladsen over de mest lyttede podcast finder vi nemlig Mørkeland, podcasten der går i dybden med uhyggelige drabssager, mysterier og kriminalhistorier fra den virkelige verden. Mørkelands skabere, Camilla og Kristine, har siden 2018 søgt efter svar på, hvad der får mennesker til at begå den værste forbrydelse af alle, nemlig drab, og

Spotify går sammen med gyserkomponist, for at bringe gys til dine ører30.10.2020 09:04:41 CETPressemeddelelse

Dagene bliver kortere og nætterne bliver længere. Det betyder, at det er tid til den mest uhyggelige tid på året: Halloween. For at forberede sig til den skumle højtid, tyr mange til deres højtalere og høretelefoner for at komme i den rigtige stemning. Faktisk har danskerne oprettet mere end mere end 10.932 playlister med Halloween-tema på Spotify. Og for at give lytterne et ekstra gys dette år, er Spotify gået sammen med gyser-musikmesteren Joseph Bishara, for at afsløre teknikkerne bag Hollywoods’ mest berømte gysere samt skabe en ny playliste, der med garanti vil give lytterne gåsehud. Komponist og musikproducer Joseph Bishara er kendt for sin dystre smag og ved tydeligvis en ting eller to om at give et godt gys. Udover at være bag instrumentalen til nogle af Hollywoods’ mest frygtindgydende gysere de senere år, heriblandt Insidious, The Conjuring, Annabelle,The Prodigy,The Curse of La Llorona og mere, har han også optrådt på skærmen som uhyggelige skabninger, blandt andet som the L

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum