Guldborgsund Kommune

Sport, mad og musik på Marielyst Strand og Torv!

Del

Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget har på deres møde i går uddelt tilskud til i alt tre ansøgninger til Turismepuljen og Kulturpuljen. De støttede projekter bærer alle præg af en høj grad af samarbejde på tværs.

Marielyst Strand. Foto: Ingrid Riis
Marielyst Strand. Foto: Ingrid Riis

’Marielyst strand klub event’ og ’Marielyst Beach Party og Sport Event’

Den 6. juni kan man godt glemme alt om at dase fredeligt i sin liggestol, hvis man besøger Marielyst. Sydfalster Turist- og Erhvervsforening afholder for tredje år i træk en strandevent i samarbejde med de erhvervsdrivende og en række foreninger, som sætter spil og lege i gang på stranden for hele familien. Dagen igennem er der boder med lokal mad og drikke, og om aftenen er der musik for det voksne publikum, når DJ’en byder op til dans.

Som et nyt samarbejde byder Nykøbing F. Håndboldklub, Guldborgsund Kajakklub, Brydeklubben Thor, og Stubbekøbing Sejl- og Motorbådsklub ind på dagen med en strand- og sportsevent på Marielyst Torv og på stranden. Der vil være mulighed for at prøve en masse forskellige sports- og bevægelsesaktiviteter på standen og i vandet på dagen. Alle foreninger i Guldborgsund Kommune der ønsker at byde ind med sportsaktiviteter i vandet eller i sandet kan være med på dagen.

’Marielyst strand klub event’ og ’Marielyst Beach Party og Sport Event’er begge støttet af Turismepuljen.

”Strandeventen har allerede været afholdt et par gange med stor succes. I år udvider man det en hel del, både med flere aktiviteter for børn og familier og med samarbejdet med sportsforeningerne, som byder ind med en masse aktiviteter på både torvet og stranden. Vi tror, at der vil være en stor synenergi i samarbejdet mellem de to events.” Det udtaler formand for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget, Martin Lohse.

Åbne Atelierdøre

Også den ansøgning, som modtager støtte fra Kulturpuljen, bærer præg af en stor grad af samarbejde. Den anden weekend i august byder en lang række kunstnere i Guldborgsund indenfor i deres atelierer og værksteder. Som et nyt tiltag arrangerer foreningen Åbne Atelierdøre i 2020 en fælles udstilling forud for weekenden med Åbne Atelierdøre. En indsats, som forventes både at forstærke netværksdannelsen kunstnerne imellem og derudover at bidrage til, at publikum får en øget oplevelse af kunstværkerne. Åbne Atelierdøre er støttet af Kulturpuljen.

Nøgleord

Kontakter

Kulturkonsulent Katha Qvist, tlf. 25 18 00 03, kq@guldborgsund.dk

Billeder

Marielyst Strand. Foto: Ingrid Riis
Marielyst Strand. Foto: Ingrid Riis
Download

Information om Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune
Guldborgsund Kommune
Parkvej 37
4800 Nykøbing F

54 73 10 00http://www.guldborgsund.dk/

Følg pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Nyt rekreativt område på Sydfalster - Kæmpeskoven11.5.2020 08:18:31 CESTPressemeddelelse

Det er sjældent, at muligheden byder sig for. Men nu sker det, Guldborgsund Kommune kan snart tilbyde alle borgere et nyt rekreativt område. - Vi er meget begejstret over, at det kan lade sig gøre, siger Peter Bring-Larsen (G) formand for Teknik-, Miljø- og Ejendomsudvalget i Guldborgsund Kommune. Det er den kommunalt ejede tidligere losseplads og grenplads på Godthåbs Alle i Væggerløse, der nu bliver til et nyt offentligt tilgængeligt rekreativt område. Grenpladsen har igennem mange år ligget ubenyttet hen. Grenpladsen bliver nu til et skovområde – der er døbt ”Kæmpeskoven”. Hele området vil blive tilplantet med ”børn” af kæmpeegene fra Corselitzeskovene på Østfalster. Et projekt koordineret af Skov- og Naturkonsulent Thyge Andersen, Kraghave. Dernæst vil en del af området blive indhegnet til en ny stor hundeskov. Der vil tillige blive etableret p-plads og borde & bænkesæt på arealet. Grenpladsen er kortlagt som lettere forurenet, fordi den har været anvendt som losseplads. Pga. af de

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum